2017. november 10., péntek

9 variáció forró csokira

   Az elmúlt napok komor és borongós időjárása pillanatok alatt előhozta belőlem az igazi, késő őszi, bekuckózós, meleg ruhás hangulatot.
Mostanra nálunk szinte rendszeres lett a teafőzés esténként, mert fürdés után imádunk a párommal puha köntösbe burkolózva közösen elkortyolgatni egy-egy pohárral belőle.
De ideje a forró csoki készleteinket is feltölteni, hiszen ahogy hűl odakint az idő, úgy nő a létjogosultságuk a különböző forró italoknak is.
Mivel már tavaly megállapítottam, hogy az igazán jó forró csoki nem a bolti porokból készül, így az idei ősznek már egy nagy rakás izgalmas recepttel vágok neki, hogy kedvünkhöz illően tudjuk váltogatni ennek a remek italnak a variációból.



A mai bejegyzésben ezeket osztom meg veletek.
Minden recept egy pohár forró csoki elkészítésének az alapanyagait mutatja, így értelemszerű, hogy két adagnál duplázzuk a megadott mennyiségeket.


Borsmentás:

Egy bögre tejben, folyamatos kevergetés mellett felolvasztunk fél bögre csoki chipset, majd hozzáadunk egy teáskanál borsmenta kivonatot.


Narancsos:

Egy bögre tejben feloldunk fél teáskanál cukrot, hozzáadjuk egy fél narancs reszelt héját, majd ebbe a keverékben beleolvasztunk még 2 kocka étcsokit.





Vegán:

Egy bögre forró mandulatejben feloldunk másfél teáskanál cukrozatlan kakaóport és két teáskanál kókuszvirág cukrot.



Azték:

Egy bögre tejben, folyamatos kevergetés mellett feloldunk 5 kocka étcsokit, majd hozzáadunk egy negyed teáskanál fahéjat és egy pici csipet chilit vagy valamilyen erős paprikát.



Sütőtökös:
 Tavaly már készítettem egy sütőtökös italt, igaz az nem forró csoki volt, hanem latte, de ha a követitek a leírást és a végén a tökszirupot nem kávéhoz adjátok csak tejhez és feloldotok benne fél bögre csoki chipset, akkor már kész is a fincsi forró csoki.
A receptet az alábbi linken találjátok:
Sütőtökös latte






Nutellás:

Egy bögre tejben feloldunk 2 evőkanál nutellát, egy evőkanál kakaóport és az egészhez hozzáadunk egy csipet sót.





Karamellás:

Fél bögre tejhez hozzáadunk negyed bögre tejszínt és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük, közben apránként hozzáadagolunk 3 evőkanál karamell szirupot és beleolvasztunk 5 kocka tejcsokit.



Fehércsokis levendula:

Hát persze, hogy ez a kedvencem! :D

Egy bögre tejhez hozzáadunk negyed teáskanál szárított levendulavirágot és beleolvasztunk fél bögre fehércsoki chipszet.





Ír:

Egy bögre tejben feloldunk fél bögre csoki chipset, majd ha felolvadt hozzáadunk 3 evőkanál krémlikőrt.





   Nektek van még ezekhez hasonló forró csoki receptetek?