Ugrás a fő tartalomra

6 tipp, hogyan teheted tartósabbá a parfümöd

   Mindenki szereti, ha kellemes illatfelhő lengi körül egész nap. Ennek eléréséhez viszont nem kell egy liter parfümöt magunkra locsolni reggel, indulás előtt. Elég, ha megfogadjuk az alábbi 6 apró tanácsot.

1.

  Első körben nem árt figyelni a parfüm helyes tárolására. Legjobb, ha kerüljük a párás helyeket pl.: fürdőszoba és az erős napsugárzásnak vagy hőnek kitetteket is, hisz mind a pára, mind a hő ronthatja az illatot. Az ilyen körülményeknek kitett parfümök idővel állott szagúvá válnak.
Legjobb tehát, ha száraz és hűvös helyen tartjuk őket.
2.

   Az unalomig ismételt pulzuspontok mellett ( pl: fül mögött, csukló belső oldala stb.) érdemes a hajunkra is fújni az illatból, mert bizonyított tény, hogy itt marad meg a legtovább. Ha fokozni szeretnéd a hatást, fújj egyet - kettőt hajszárítás előtt a nedves tincseidre is.

3.

   A megfelelően hidratált bőr sokkal jobban megtartja az illatokat, így mielőtt beparfümöznéd magad, ajánlatos hidratáló krémet használni.
4.

   Az sem mindegy, hogy milyen illatjegyet választasz. A parfümguruk szerint ugyanis a citrusos jegyek nagyon hamar elillannak, míg a fás jegyeket sokkal hosszabban lehet érezni.
5.

   A nedves hajhoz hasonlóan a nedves bőr is sokkal hatékonyabban zárja magába az illatokat, így érdemes fontos események előtt, már zuhanyzás után magunkra permetezni kedvenc illatunkat.


6.

   A 135 éves londoni illatház, a Penhaligon illatszakértője szerint, nem jó ha a csuklónkat összedörzsöljük, miután ráfújtuk a parfümöt:
" Ha összedörzsölitek az illatot, akkor az megkezdi a párolgási folyamatot,  így az nem tart sokáig. Csak fújjatok kettőt a csuklótokra, a dekoltázsotokra és a nyakatok hátsó részére, majd hagyjátok megszáradni"Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü