Ugrás a fő tartalomra

6 tipp, hogyan teheted tartósabbá a parfümöd

   Mindenki szereti, ha kellemes illatfelhő lengi körül egész nap. Ennek eléréséhez viszont nem kell egy liter parfümöt magunkra locsolni reggel, indulás előtt. Elég, ha megfogadjuk az alábbi 6 apró tanácsot.





1.

  Első körben nem árt figyelni a parfüm helyes tárolására. Legjobb, ha kerüljük a párás helyeket pl.: fürdőszoba és az erős napsugárzásnak vagy hőnek kitetteket is, hisz mind a pára, mind a hő ronthatja az illatot. Az ilyen körülményeknek kitett parfümök idővel állott szagúvá válnak.
Legjobb tehát, ha száraz és hűvös helyen tartjuk őket.




2.

   Az unalomig ismételt pulzuspontok mellett ( pl: fül mögött, csukló belső oldala stb.) érdemes a hajunkra is fújni az illatból, mert bizonyított tény, hogy itt marad meg a legtovább. Ha fokozni szeretnéd a hatást, fújj egyet - kettőt hajszárítás előtt a nedves tincseidre is.





3.

   A megfelelően hidratált bőr sokkal jobban megtartja az illatokat, így mielőtt beparfümöznéd magad, ajánlatos hidratáló krémet használni.




4.

   Az sem mindegy, hogy milyen illatjegyet választasz. A parfümguruk szerint ugyanis a citrusos jegyek nagyon hamar elillannak, míg a fás jegyeket sokkal hosszabban lehet érezni.




5.

   A nedves hajhoz hasonlóan a nedves bőr is sokkal hatékonyabban zárja magába az illatokat, így érdemes fontos események előtt, már zuhanyzás után magunkra permetezni kedvenc illatunkat.






6.

   A 135 éves londoni illatház, a Penhaligon illatszakértője szerint, nem jó ha a csuklónkat összedörzsöljük, miután ráfújtuk a parfümöt:
" Ha összedörzsölitek az illatot, akkor az megkezdi a párolgási folyamatot,  így az nem tart sokáig. Csak fújjatok kettőt a csuklótokra, a dekoltázsotokra és a nyakatok hátsó részére, majd hagyjátok megszáradni"







Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...