2017. november 1., szerda

6 tipp, hogyan teheted tartósabbá a parfümöd

   Mindenki szereti, ha kellemes illatfelhő lengi körül egész nap. Ennek eléréséhez viszont nem kell egy liter parfümöt magunkra locsolni reggel, indulás előtt. Elég, ha megfogadjuk az alábbi 6 apró tanácsot.

1.

  Első körben nem árt figyelni a parfüm helyes tárolására. Legjobb, ha kerüljük a párás helyeket pl.: fürdőszoba és az erős napsugárzásnak vagy hőnek kitetteket is, hisz mind a pára, mind a hő ronthatja az illatot. Az ilyen körülményeknek kitett parfümök idővel állott szagúvá válnak.
Legjobb tehát, ha száraz és hűvös helyen tartjuk őket.
2.

   Az unalomig ismételt pulzuspontok mellett ( pl: fül mögött, csukló belső oldala stb.) érdemes a hajunkra is fújni az illatból, mert bizonyított tény, hogy itt marad meg a legtovább. Ha fokozni szeretnéd a hatást, fújj egyet - kettőt hajszárítás előtt a nedves tincseidre is.

3.

   A megfelelően hidratált bőr sokkal jobban megtartja az illatokat, így mielőtt beparfümöznéd magad, ajánlatos hidratáló krémet használni.
4.

   Az sem mindegy, hogy milyen illatjegyet választasz. A parfümguruk szerint ugyanis a citrusos jegyek nagyon hamar elillannak, míg a fás jegyeket sokkal hosszabban lehet érezni.
5.

   A nedves hajhoz hasonlóan a nedves bőr is sokkal hatékonyabban zárja magába az illatokat, így érdemes fontos események előtt, már zuhanyzás után magunkra permetezni kedvenc illatunkat.


6.

   A 135 éves londoni illatház, a Penhaligon illatszakértője szerint, nem jó ha a csuklónkat összedörzsöljük, miután ráfújtuk a parfümöt:
" Ha összedörzsölitek az illatot, akkor az megkezdi a párolgási folyamatot,  így az nem tart sokáig. Csak fújjatok kettőt a csuklótokra, a dekoltázsotokra és a nyakatok hátsó részére, majd hagyjátok megszáradni"