Ugrás a fő tartalomra

A Ziaja Manuka fa termékcsalád, mely megváltoztatta az arcápolási rutinom

   Tudom, hogy sokan hónapok óta várjátok már a Ziaja Manuka fa termékcsalád tesztet és esküszöm nem direkt ültem rajta ennyit, de az a helyzet hogy sokkal nagyobb hatást gyakoroltak rám ezek a termékek, mint az sejthető lett volna. Alapjaiban forgatták fel a bőrápolásról alkotott véleményem és a teljes arcápolási rutinom, ha egyáltalán annak nevezhető amit eddig a bőrömmel csináltam.

 Még a Ziaja üzlet megnyitóján vetettem szemet a Manuka fa tonikjára, ami szinte azonnal behálózott friss illatával és a pórusösszehúzás ígéretével. Később, ahogy átvizsgáltam a webshopot a többi Manuka fa termék is elkezdte csiklandozni a fantáziámat.
 E nagy lelkesedést látva szülinapomra meg is lepett a cég a teljes termékcsaláddal, aminek nagyon, de nagyon örültem.
   A csomagom tartalmazott egy arctonikot, egy bőrradírt, egy bőrtisztító gélt, egy éjszakai hámlasztó krémet és egy nappali krémet.   Elsőként a nappali krémet, az arcradírt és a bőrtisztító gélt próbáltam ki. Alapvetően mindegyikkel elégedett voltam, mert abszolút hozták az általam elvárt hatást. 2 nap múlva már egyértelműen látni lehetett a bőrömön a változást. Gyönyörűen összehúzták a tág pórusaimat aminek köszönhetően egy sokkal egészségesebb és szebb bőrképet kaptam.
  Második körben azt a két terméket teszteltem, amiknek a használata kicsit homály volt számomra. Tonikom volt már korábban is, de az évek során fokozatosan elhagytam, mert a kevesebb több elvet vallva úgy gondoltam, hogy minél kevesebb kenceficével terhelem a bőröm, annál jobb.
Hámlasztót viszont még sosem próbáltam, mert eddig megelégedtem az arcradírokkal is, így nagyon kíváncsi voltam, hogy miben lehet ez több, mint egy sima radír.

  Mindkettő használatának gondosan utána nyomoztam a neten, majd bele is vágtam a tesztelésbe. A tonik nagyon tetszett, kellemes, friss érzést adott a bőrömnek az arclemosás után, így szinte azonnal bebetonozta magát az arcápolási rutinomba.
 De a hámlasztó volt az, amibe igazán beleszerettem, hiszen elképesztő csodát művelt a bőrömmel már az első használat után. Friss, üde és tökéletesen egységes bőrképet kaptam tőle, ami nagyon ráfért már a pánikbetegség által megviselt, nyúzott küllemű arcomra.
Ez az élmény indította el bennem a lavinát, mely nyomán felismertem, hogy korábban elve rosszul álltam hozzá a bőrápoláshoz és itt az ideje, hogy változtassak ezen.
Összeszedtem hát pár hiteles forrást (könyveket, blogokat, szakemberek tanácsait) és elkezdtem tanulni. Mit miért kell felkenni, mi a helyes sorrend, melyek azok az anyagok amiket kerülni kell a kozmetikumokban. Nem akartam és nem is akarok igazi nagy tudós lenni a témában, de szerettem volna legalább középszinten ismerni mindent, amit a bőrápolásról tudni érdemes.
Annyira rajta voltam a témán, hogy pár nap alatt átrágtam magam az összegyűjtött anyagon és a megszerzett tudást el is kezdtem beépíteni a mindennapjaimba.
Először felállítottam egy esti és egy reggeli bőrápolási sorrendet, majd elkezdtem átvizsgálni az általam használt termékek címkéit és kiszórni azokat amikben kétes összetevőket találok. Bár így pár Manuka fa termék is lecserélésre lett ítélve sajnos. Egyedül a Manuka fa tonik ment át a teszten, amely az összetevő lista szerint sem parabéneket, sem SLS-t nem tartalmaz (hogy ezekkel mi a gond, arról egy későbbi bejegyzésemben olvashattok majd).
A kiszórt termékek helyére pedig még a mai napig keresem a tökéletes alternatívákat.

Amióta belevágtam ebbe a projektbe és elkezdtem megváltoztatni az arcápolási szokásaimat, már nagyon sokan megjegyezték, hogy sokkal szebb a bőröm és olyan, mintha kipihentebb is lenne az arcom. Sőt, annyira sikeres ez az új arcápolás, hogy még a szerelmemet is beszippantotta, így esténként már közösen tartunk ilyen kis pár perces arcápoló rituálékat.


   Összességében tehát jó is meg nem is a Ziaja Manuka fa termékcsaládja. Pár hónappal ezelőtt még bátran ajánlottam volna, mert jó az ára és nagyon hatékony is minden terméke, de mióta mélyebbre ástam már tudom, hogy akad benne pár anyag, ami erősen kifogásolható a bőr szempontjából. Ezek helyett a termékek helyett én újakat keresek, ám az biztos, hogy első körben a Ziaja kínálatát böngészem majd át, remélve, hogy találok még a Manuka Fa tonikhoz hasonló "tiszta" terméket.
 Az új bárápolási rutinomról pedig hamarosan bővebben is olvashattok majd itt a blogon.


   


  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü