Ugrás a fő tartalomra

Top 4 adventi kalendárium

  Advent az izgalom és a várakozás időszaka, amikor már a levegőben érezni a karácsony fűszeres- fenyőfás- mézeskalácsos illatát. A gyerekek levelet írnak a Jézuskának, a felnőttek a lakást dekorálják és fejben már a karácsonyi menüt állítják össze.
Ezt az izgalmas 4 hetet az adventi kalendáriumok csak még csodásabbá teszik. Minden egyes nap kinyílik egy ablak, előkerül egy apró meglepetés és mi ismét gyereknek érezzük magunkat és elhisszük, hogy karácsonykor igenis léteznek csodák.


   Az alábbiakban 4 olyan különleges kalendáriumot gyűjtöttem össze nektek, melyek tökéletes kiegészítői lehetnek az ünnepi készülődésnek.

   Nyx - Lippie Countdown adventi naptár

Ajakrúzs mániásoknak igazi álom a Nyx kalendáriuma, hiszen 24 különböző árnyalatú rúzst tartalmaz. Akadnak benne abszolút klasszikus színek, mint a nude vagy a piros, de némelyik ablak igen meghökkentő színeket is rejthet.
Ebben a videóban minden ablak tartalmát felfedezhetitek:


Magát a kalendáriumot pedig utolsó értesüléseim szerint az Alleban és a Westendben található Nyx üzletekben tudjátok megvenni.  Cewe adventi kalendárium

A Cewe idén egy nagyon szuper ötlettel állt elő és piacra dobott egy olyan adventi kalendáriumot, melyet online rendelhetünk meg és lehetőségünk van magunk megalkotni a kinézetét.
Saját fotót tehetünk rá és mindezt kidekorálhatjuk még pár ünnepi motivummal és máris kész a legszemélyesebb adventi kalendárium amit valaha láttunk.
Az már csak hab a torán, hogy rendeléskor azt is eldönthetjük, hogy Kinder vagy Ferrero édességekkel legyenek- e feltöltve az ablakok.
Én nem tudtam dönteni, szóval mind a kettőből beszereztem egyet -egyet. Az egyik az Anyukámé lesz, a másik pedig marad nálunk és a párommal közösen fogjuk bontogatni, amikor eljön az ideje.

  A fényképes naptárakat az alábbi linken tudjátok elérni, megszerkeszteni és megrendelni:
http://cewe.hu/fotonaptar-fenykepes-naptar/adventi-naptarak.html    Lego Star Wars adventi naptár

Bár nem vagyok nagy Star Wars rajongó és gyerekkoromban nem kifejezetten a Lego volt a kedvenc játékom, de ettől függetlenül nem hagyhattam ki a felsorolásból ezt a naptárat.
Szerintem nagyon ötletes. Nem találkoztam még olyan gyerekeknek szóló kalendáriummal, ahol az édességek helyett játékok lapulnak az egyes számok mögött. A leírás szerint minifigurák, csillaghajók és járművek várják benne új gazdájukat, aki majd örömét leli bennük. És ez a valaki szerintem nem biztos, hogy gyerek lesz. Tutira mondom, hogy a párom és a tesóm is imádná ezt az ajándékot, pedig már rég kicsúsztak a 6-14 éves korosztályból.
Fogadjunk, hogy a te párod is imádná!

   Itt tudjátok megrendelni:
https://kockashop.hu/lego/lego-star-wars-adventi-naptar-75184?from=arukereso

  
    Lush - 12 Days of Christmas

A végére hagytam a Lush dobozkáját, ami nem egy hivatalos értelemben vett adventi kalendárium. Nincsenek rajta ablakocskák, minden egy gyönyörű dobozban található és 24 helyett csak 12 termék található benne, de ezek mindegyike normál méretű így több alakomra is elég.
Tusfürdő, habfürdő, fürdőbomba és testkondicionáló is lapul a csomagban, természetesen mind- mind igazi karácsonyi illatban és mintával.
Hát nem lenne szuper karácsonyig minden este más különlegességgel megbolondítani a fürdővizünket?

   A Lush dobozkáját itt találjátok meg:
https://hu.lush.com/products/karacsonyi-ajandekcsomagok/12-days-christmas-0
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,