2017. november 27., hétfő

5 dolog amivel ünnepi hangulatot varázsolhatsz a lakásba

   Nem egészen 27 nap van még karácsonyig, így szép lassan az egész világot elönti az ünnepi láz. Ahogy a facebookon látom, már szinte mindenki elkezdte dekorálni a lakást és néhányan már a fát is feldíszítették,amin sokan eléggé felháborodtak. Nekem, személy szerint nincs gondom a korai fadíszítéssel, hiszen -ingázó életvitelemből kifolyólag - az én fám is teljes harci díszben áll már december elsején. Nem hiszem, hogy ezen annyira fel kellene háborodni. Aki szereti a karácsonyt, annak ettől nem fog elveszni az ünnep varázsa, aki viszont ettől fél az díszítse hagyomány szerint 24.-én. Sose értettem, hogy ilyen dolog miatt miért kell egymás torkának esni.
Na, de vissza az eredeti témához.
Arra gondoltam, hogy segítek nektek egy picit a lakásdekorálásban és összegyűjtök 5 dolgot amivel egy pillanat alatt igazi, meghitt, ünnepi hangulatot varázsolhattok az otthonotokba.

   1. Fények

Első sorban azt hiszem, az ünnepi fények azok amik megadják azt a különleges hangulatot, amit igazán szeretünk a karácsonyban. Egy- két ízléses mécsestartó, melyben kecsesen táncol a gyertyafény, az ablakba kihelyezett világító figurák és égősorok a házban és azon kívül. Elég csak elképzelni mindezt és máris melegség tölti el a szívünket.
   2. Adventi koszorú

Az adventi koszorú, bár részben a fényekhez kötődik, mégis külön pontot kell neki szentelni, hisz ez az egyik legfontosabb ünnepi kellék, ami minden otthonban ott kell, hogy legyen ebben az időszakban.


   3. Egy kis fenyő itt, egy kis fenyő ott

Elég egy egyszerű fenyőgirland, vagy egy- két ág igazi fenyő a vázába és voila, máris kész a karácsonyi hangulat.


kép forrása: https://www.facebook.com/emmakaracsonya/   4. A meghittség illata

   Az illatoknak nagyon nagy szerepe van közérzetünk alakulásában. Így a meghitt karácsonyi légkör kialakításában is fontos, hogy figyelembe vegyük ezt.
Használhatunk hozzá boltban vásárolt ünnepi illatú (almás- fahéjas, fenyő, forraltbor, narancs- szegfűszeg) illatosítókat vagy feltehetünk a tűzhelyre egy tejforralónyi vizet, amibe narancshéjat és illatos fűszereket teszünk, majd az egészet felforraljuk. Így sokáig tartó, kellemes aromák terjengenek majd otthonunk levegőjében.
   5.  A piros az ünnep színe

   Ha már a fenyővel vittünk egy kis zöldet a látványvilágba, tegyünk bele egy kis pirosat is, hisz nincs karácsony piros nélkül.  Használhatunk hozzá gömböket, mikulásvirágot, lehet ilyen színű az abroszunk vagy kiakaszthatunk pár piros mikulászoknit is a lakás egy vagy több pontjára.


kép forrása: https://www.facebook.com/pg/karacsonyimado/posts/?ref=page_internal


   Ti mivel tudnátok kiegészíteni a listát? Mivel szoktátok még dekorálni a lakást?