Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi kívánságlista

   Vészesen közeledik a karácsony, így mint mindenkinek, már nekem is összeállt a fejemben a kívánságlistám, ami az elmúlt évekhez képest most nem sikerült túl változatosra. Konkrétan csak könyveket tartalmaz. Azokból is főleg a spirituális és az egészség témakörébe tartozókat.
Ez annak köszönhető, hogy ebben az évben jó pár zseniális, ilyen témájú könyvet sikerült kifognom, amik mind- mind segítettek kisebb- nagyobb változásokat eszközölni az életemben.
Az évben az első egy Ajurvédáról szóló könyv volt, aztán jött Christa O'leary Otthon a harmóniában írása, közben a Bhagavad- Gita-val is birkózom és századszor is elolvastam  Louis L. Hay -től az Éld az életedet.
Mindegyikből tanultam valami újat, valami hasznosat. Ezt a tanulási folyamatot a következő évben is szeretném folytatni, így jó előre kinéztem már az egész évi olvasmánylistám. Remélhetőleg ezek egy részét elhozza majd nekem a Jézuska.





1. Meik Wiking: Hygge - A dán életérzés, amely boldoggá tesz

   Azonnal beleszerettem, mikor beleolvastam a könyvesboltban. Meik Wiking a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója pontosan arról az oldalról közelíti meg a boldogság elérésének témáját, ahonnan szerintem is a legjobb. Tetszik, hogy ez a könyv alapvetően inkább a környezetre koncentrál és nem a belső, lelki munkára. Hiszen a jó ételek, a hangulatos fények és a melegséget árasztó otthon épp olyan fontos a boldogság megteremtéséhez, mint az önismeret és a lelki gubancok kibogozása.
Nálam most pont az otthonunk rendbeszedése okozza a legnagyobb problémát. Minden olyan rendszertelen és kusza, ez pedig nagyban kihat a lelkiállapotomra is. Remélem, hogy ebből a könyvből majd tanulok pár trükköt, ami segít túllendülni ezen a problémán is...


kép forrása: https://www.libri.hu/konyv/meik_wiking.hygge.html



2. Cameron Diaz - A test könyve

   A legeslegapróbb részletekig mindent témát alaposan taglal Cameron Diaz könyve, ami az egészséges étkezéssel, a testmozgással és a lelki boldogsággal kapcsolatos.
Ő az egyik kedvenc színésznőm és lássuk be, hogy még mindig gyönyörű, sőt, igazából csak úgy, mint Jennifer Aniston idősebb korára még szebb lett, mint amilyen a húszas éveiben volt.
Szóval én hiszek a szavában....





3. Emma Mildon - Útkeresők kézkönyve

   "A ​modern élet útvesztőiben eltévedve sokszor érezhetjük, hogy nem találjuk önmagunkat. Álmaink valóra váltását folytonos keresés kíséri végig, hol boldogságot, hol szerelmet, hol pedig az anyagi biztonságot hajszoljuk. Teljes életre vágyunk, tudni szeretnénk a jövőnket, ápolni és gyógyítani szeretnénk a testünket és a lelkünket egyaránt...."

   Ahhh, ez a leírás pont rám illik! Ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam a neten a könyv ajánlóját. Elvesztettem önmagam és folyton keresem a visszautat. Újra össze kell raknom mindent, kockáról -kockára és ez nem egyszerű feladat. Ez a spirituális eszköztár viszont biztos, hogy nagy segítségemre lenne, hiszen sorra vesz minden olyat amiben én is hiszek: aromaterápia, jóga, meditáció, megerősítések, csakratisztítás....
Azt hiszem ezzel a kézikönyvvel még jobban tudnám csinálni ezeket és még tisztábban látnám az utat amin haladok és a célt ahová tartok.





4. Almási Kitti- Bátran Élni - Félelmeink és Gátlásaink leküzdése

   Ismét egy könyv amire nagyon nagy szükségem van, hisz tele vagyok félelmekkel és gátlásokkal, amiknek a többsége teljesen indokolatlan, így csak még jobban bosszant.
Kit érdekel, hogy mit gondolnak mások? Miért akarok én mindig mindenkinek megfelelni? Miért nincs elég önbizalmam?  Valójában mitől félek?
Azt hiszem van mit kibogoznom..... De ha ezek közül csak egy kérdést sikerül megválaszolnom és megoldanom, akkor máris megérte elolvasni ezt a könyvet.






5. Rose Elliot - Minden egyes lélegzeteddel.... Mindfulness

   A mindfulness a tudatos jelenlét művészete. Nagyon régóta szeretném megtanulni ezt a technikát, mert a pánikbetegség egyik utolsó tünete, ami a legnehezebben akar elmúlni az az állandó tompaságérzés a fejemben, amitől nehezen tudok koncentrálni és úgy érzem, nem vagyok 100%-ban jelen a történéseknél. Ezzel a könyvvel azt hiszem javíthatnék ezen a dolgon.
Bár számos mindfulness könyv van a boltokban ez volt számomra a legvonzóbb, mert a tudatos figyelmet légzőgyakorlatokkal köti össze és ha valamit akkor azt megtanultam ebben az évben, hogy a tudatos és helyes légzés csodákat művel az emberrel. Segíti a koncentrációt, csökkenti a stresszt, ellazít és még a fájdalmat is csökkenti. Elég csak egy pillanatra odafigyelni a légzésünkre és az máris tökéletes képet ad az aktuális lelkiállapotunkról. Minél kisebb és gyorsabb levegőket veszünk annál nyugtalanabbak vagyunk. Ha viszont szép mély és egyenletes a légzésünk akkor minden a legnagyobb rendben van.
Így én biztos vagyok benne, hogyha a tudatos légzést összekötjük a mindfulness technikával, csodákat érhetünk el!


kép forrása: https://bioenergetic.hu/konyvek/minden-egyes-lelegzeteddel



     Kedves Jézuska!
Ez lenne hát az én karácsonyi listám. Remélem megkapom majd ezeket a szép könyveket, hisz nagyon -nagyon rendes gyerek voltam egész évben. 



 

 






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,