Ugrás a fő tartalomra

Poncsóba burkolva

   Ha mindent összevetünk az idei nem számít egy hideg télnek, Bár volt néhány igen fagyos nap, de sokkal többször érezhettünk kellemes, már-már tavaszra emlékeztető enyhe időt. Így azt hiszem az igazán bundás kabátok és a meleg, szőrös sapik nincsenek igazán kihasználva. Az egyik kedvenc usánkám például már 2-3 éve a szekrényben pihen, mert egyszerűen nincs olyan idő, hogy értelme legyen elővenni. Évről- évre enyhébbek a telek, ezért bundás cuccok helyett lassan érdemesebb lesz több átmeneti ruhadarabot venni.
Ezt egyrészről nem bánom, hiszen mindenki sokkal csinosabbnak érzi magát,  ha kevésbé kell rétegesen öltözködni, másrészről viszont nagyon elszomorít, mert ez bizony azt is jelenti, hogy hamarosan örökre búcsúk kell vegyünk a hangulatos fehér karácsonyoktól.
Nekem nagyon hiányzik a havazás. Ez az ami életet lehel ilyenkor a tájba, fehér keretet adva a kopár fáknak. Hó nélkül minden olyan kopott, szomorú és álmos.
Milyen fura, hogy végül mégis ez a bánatos táj ihletett meg a legújabb outfitem elkészítésében. Ahogy kinéztem a szemközti farengetegre kopasz ágakat láttam. Kopasz, ám mégis erőtől duzzadó ágakat. Még tovább nézve a fákat és az alattuk elnyúló avarszőnyeget egy misztikus erdő jelent meg a képzeletemben, ahol különböző természeti népek kószálnak kapcsolatot keresve őseik szellemével.

   Ekkor láttam meg a kopár fákban rejlő nagy lehetőséget és kezdett el körvonalazódni a fejemben egy szett, az újonnan beszerzett poncsómmal. Nagyon indiános stílust akartam megragadni valami fonott frizurával, tollakkal és különleges sminkkel. Aztán kutatva a szekrényemben rájöttem, hogy bár az ötlet jó, az alapanyag hiányzik hozzá. Ez az a pillanat, amikor az ember lánya rájön, hogy még mindig nem elég nagy a gardróbja.....

   Kénytelen voltam improvizálni (ettől függetlenül nem mondtam le végleg az indiános tervről csak eltoltam egy kicsit) és egy kevésbé misztikus, ám annál inkább városias szettet megalkotni a rendelkezésre álló ruhadarabokból.


    Ha valaki azt mondja nekem, hogy poncsó, akkor én egyből rávágom, hogy hosszú, magassarkú csizma. Ez a két ruhadarab nekem végérvényesen összeforrt a fejemben, mint  szupernőies átmeneti szett. Így egyértelmű volt, hogy most ismét a kedvenc csizmámhoz nyúlok.   A bőrhatású legginssel egy kis izgalmat akartam csempészni az összeállításba, míg a vastag, kötött garbóval a télen szükséges melegséget vittem bele. Hála a garbónak egy hűvösebb napon is nyugodtan felvehetem a poncsót, hiszen nem fogok fázni alatta és még a nyakam melegítése is meg van oldva.
   A derekamat egy közepes vastagságú, egyszerű övvel hangsúlyoztam, amivel trükkösen csak a poncsó elejét fogtam a testemhez, ezzel elérve egy érdekes hát- és ujjrészt.


  Nyakláncot a minta és a garbó miatt nem vettem fel most, azt már túl soknak éreztem volna, de egy szép fülbevaló és pár csini gyűrű azért elfért még.

 
  Nektek hogy tetszik ez az összeállítás?


Poncsó, fülbevaló, gyűrűk: Rossetti Bizsu

Csizma: Deichmann

Leggings: New Yorker

Smink: Vagheggi termékekkel
(hamarosan érkezik róluk a teszt is!)


  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü