2016. december 21., szerda

DIY szarvasos ékszertartó

   Tavaly a januári nagy kiárusításokon megláttam egy szarvas fej karácsonyfadíszt és egyből beleszerettem. A fára igazából nem tudtam volna elképzelni, de biztos voltam benne, hogy lehet belőle kreálni valami egészen szuper dolgot, így hazavittem és belekezdtem az ötletelésbe.
Néhány órán belül meg is találtam a legcsajosabb felhasználási módot. A képzeletemben megelevenedett egy csilli-villi és nagyon hasznos ékszertartó képe, ami falra akasztva a szobánk egyik legszebb éke lehet.
  Azonnal el is készítettem, de a blogra már nem került fel, mert nem láttam értelmét egy olyan ötletnek, aminek az alapanyagát nem biztos, hogy be tudjátok szerezni. Mert ugye mind tudjuk, hogy ami a kiárusításon az egyik nap még van, az a másikon már tuti nincs...
Most viszont ismét aktuálissá vált a dolog, hiszen ismét kapható ez a fajta szarvas fej a Tescoban.


   Amire szükségünk lesz még ezen kívül az egy négyzet alakú falap, valami jó erős ragasztó, színes tempera, decoupage fedőlakk és egy akasztó.
   A csilli- villi díszek fő jellemzője, hogy eszméletlenül hullik róluk a csillám, így én azzal kezdtem, hogy a lekentem az egész fejet decoupage fedőlakkal. Így megóvjuk a kopástól és attól is, hogy a kis glitterek rátapadjanak az ékszereinkre és nagyjából mindenre ami a környezetükben van.


   Amíg a lakk száradt, fogtam a falapot bejelöltem rajta középen azt a területet ahová a fejet ragasztani akarom, majd ezen kívül minden részét lekentem fehér (vagy bármilyen általatok választott színű) temperával.
A középső ragasztási területet azért nem festettem le, hogy ezáltal a ragasztó még jobban tapadjon a fához.

   Ha a fej és a fa is megszáradt jöhet a következő lépés. Először felszegeltem a fa hátuljára az akasztót, majd a le nem festett területre jó erősen felragasztottam a szarvasfejet.

    A ragasztó kötése után pedig már csak a megfelelő helyet kell megtalálni neki és megtölteni ékszerekkel.