Ugrás a fő tartalomra

Egy csipetnyi varázslat a Sóstói tó mellett

   Nyíregyháza minden szeglete varázslatos számomra. Minden utcához, térhez és épülethez köt valamilyen emlék. Vannak helyek amik az iskolai éveimhez kötnek, vannak amik a barátaimhoz, mások egy szerelemhez vagy egy kedves gyerekkori eseményhez.
Minél idősebb leszek annál jobban imádom ezt a várost! Itt minden olyan kellemes, nyugodt és barátságos. Jó a belvárosban kószálni a mosolygós arcok között, üdítő változatosság a fővárosi dugók után, hogy itt kényelmesen közlekedhetek és úgy gurulhatok a piroshoz tízzel, hogy senki nem nyomja a dudát mögöttem idegbeteg módjára. Szeretek nagy sétákat tenni Sóstón a friss levegőn, elmerengve nézni a gyönyörű tavat, majd beülni valahová egy forró italra.
De a régi, megszokott dolgok mellett jó látni és kipróbálni az újat is, hogy ott új élmények és emlékek alakulhassanak.  Amikor rátaláltam az Édes Erdőre egyből tudtam, hogy ez egy ilyen hely lesz....

   A Sóstói tó szomszédságában megbújó kis kávézó egy igazi csodavilág. Egy olyan "rejtekhely" ahová jó elbújni a világ elől, egy szelet süti és egy jó kávé társaságában.
Aki belép ide, azt azonnal megfogja a hely különleges atmoszférája. Érezni, hogy itt minden szeretettel, szívből készült, hiszen minden részlet a végletekig ki van dolgozva. Gondosság és odafigyelés érződik az ízlésesen elhelyezett apró dekorációkból, a hangulatos, mintás bögrékből és a tökéletesen megválasztott zenékből.
   Itt otthon érezheted magad, így a kapkodás leghalványabb gondolata sem merül fel benned. Még akkor sem, ha nem egyedül, hanem a családoddal mész oda.
Én Anyukámmal, a tesómmal és az unokahúgommal tértem be egy fincsi forrócsokira. Ha együtt vagyunk kifejezetten egy csiripelős családnak számítunk, de akkor valahogy mindannyian elcsendesedtünk kicsit és gyönyörködtünk a tökéletesen megalkotott téli mesevilágban.
Van itt minden, ami szem- szájnak ingere, különleges kávék, sütik, forralt bor, sült gesztenye, rétes, sós nassolnivalók és mindez nagyon barátságos áron.  Ahogy már említettem mi forró csokit ittunk, én konkrétan kókuszosat és bátran merem állítani, hogy ez volt a legjobb amit életemben ittam. Nem túl édes, nem túl sűrű, az íze pedig egyenesen isteni. Nem az a mű, adalékokkal teli vacak amit egyes túlárazott kávézók kínálnak ebben az időszakban.

   Azt kell mondanom és már most, az első alkalommal beleszerettem az Édes Erdőbe, így azt hiszem visszatérő vendég leszek náluk.
Kukkantsatok Ti is be hozzájuk a Szódaház utca 6-ba!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü