2016. december 2., péntek

Egy csipetnyi varázslat a Sóstói tó mellett

   Nyíregyháza minden szeglete varázslatos számomra. Minden utcához, térhez és épülethez köt valamilyen emlék. Vannak helyek amik az iskolai éveimhez kötnek, vannak amik a barátaimhoz, mások egy szerelemhez vagy egy kedves gyerekkori eseményhez.
Minél idősebb leszek annál jobban imádom ezt a várost! Itt minden olyan kellemes, nyugodt és barátságos. Jó a belvárosban kószálni a mosolygós arcok között, üdítő változatosság a fővárosi dugók után, hogy itt kényelmesen közlekedhetek és úgy gurulhatok a piroshoz tízzel, hogy senki nem nyomja a dudát mögöttem idegbeteg módjára. Szeretek nagy sétákat tenni Sóstón a friss levegőn, elmerengve nézni a gyönyörű tavat, majd beülni valahová egy forró italra.
De a régi, megszokott dolgok mellett jó látni és kipróbálni az újat is, hogy ott új élmények és emlékek alakulhassanak.  Amikor rátaláltam az Édes Erdőre egyből tudtam, hogy ez egy ilyen hely lesz....

   A Sóstói tó szomszédságában megbújó kis kávézó egy igazi csodavilág. Egy olyan "rejtekhely" ahová jó elbújni a világ elől, egy szelet süti és egy jó kávé társaságában.
Aki belép ide, azt azonnal megfogja a hely különleges atmoszférája. Érezni, hogy itt minden szeretettel, szívből készült, hiszen minden részlet a végletekig ki van dolgozva. Gondosság és odafigyelés érződik az ízlésesen elhelyezett apró dekorációkból, a hangulatos, mintás bögrékből és a tökéletesen megválasztott zenékből.
   Itt otthon érezheted magad, így a kapkodás leghalványabb gondolata sem merül fel benned. Még akkor sem, ha nem egyedül, hanem a családoddal mész oda.
Én Anyukámmal, a tesómmal és az unokahúgommal tértem be egy fincsi forrócsokira. Ha együtt vagyunk kifejezetten egy csiripelős családnak számítunk, de akkor valahogy mindannyian elcsendesedtünk kicsit és gyönyörködtünk a tökéletesen megalkotott téli mesevilágban.
Van itt minden, ami szem- szájnak ingere, különleges kávék, sütik, forralt bor, sült gesztenye, rétes, sós nassolnivalók és mindez nagyon barátságos áron.  Ahogy már említettem mi forró csokit ittunk, én konkrétan kókuszosat és bátran merem állítani, hogy ez volt a legjobb amit életemben ittam. Nem túl édes, nem túl sűrű, az íze pedig egyenesen isteni. Nem az a mű, adalékokkal teli vacak amit egyes túlárazott kávézók kínálnak ebben az időszakban.

   Azt kell mondanom és már most, az első alkalommal beleszerettem az Édes Erdőbe, így azt hiszem visszatérő vendég leszek náluk.
Kukkantsatok Ti is be hozzájuk a Szódaház utca 6-ba!