Ugrás a fő tartalomra

Függőségeim :)

   Mint minden nő én is nagyon szeretek vásárolni. Ruhákat, sminket, lakásdekort, bármit. Ezek közül a legtöbbet kordában tudom tartani, de akadnak olyanok amikről semmilyen körülmények között sem tudok lemondani. Ezeket szedtem ma listába.


   Illatos gyertyák

Mindig mondtam, hogy nekem aztán könnyű ajándékot venni. Elég egy szép illatgyertya és már meg is van a boldogságom. Ezen függőségem főleg a hidegebb hónapokban szabadul el nagyon, amikor amúgy is hangulatosabb gyertyázni. Főleg a keleties, a sütis, a fahéjas és a levendulás illatúakat imádom, a virágossal és a vaníliással viszont ki lehet kergetni a világból. Azok nem túl erősek és a legtöbb baromi szintetikusnak hat számomra.

   Bögrék

Nemrégiben a párom azt a szabályt vezette be, hogy csak akkor vehetek másik bögrét, ha előtte megszabadulok egy már meglévőtől. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam a bögregyűjtő szenvedélyemről.
De én azért kihasználom, hogy fogalmam sincs arról, hogy pontosan hány és milyen bögre van a birtokunkban, így mindig be tudok csempészni egy újabb darabot a szekrénybe.
Nem tehetek róla, de egyszerűen nem tudok ellenállni nekik. Mindig felfedezek valami új formát, mintát vagy feliratot ami nagyon szép vagy nagyon csajos és akkor azt azonnal meg kell vennem.


   Levendula

Ha régen olvastok, akkor gondolom ezzel a ponttal nem okozok nektek nagy meglepetést. Nagyon sokszor emlegettem már, hogy mennyire szeretem ezt a virágot, így nekem bármit el lehet adni amiben van egy kis levendula. Csokit, szörpöt, szappant,teát,  kozmetikumot, levendulamintás ágyneműt, párnát, lábtörlőt, bármit.


   Füzetek

Én vagyok az az ember, akinek mindenre van egy füzete. Az ötleteknek, csak úgy irkálásra, az időbeosztásomnak, a rajzaimnak, a gondolataimnak, az emlékeimnek........
Nálam mindig elfér egy plusz füzet. Főleg ha elképesztően cuki a mintája vagy a mérete.


   Minden ami árban érzelmi határ alatt van

Ez nálam 1000 forint. Ha ez alatt találok akciósan ruhát, lakásdekort, kiegészítőt vagy bármilyen szépséget, azt egyszerűen képtelen vagyok otthagyni. Sokszor még akkor is megveszem, ha tudom, hogy nincs is szükségem rá.


   Puha papucs, szobacsizi, zsenília zokni

Külön fiókom van a puha papucsoknak és a szobacsiziknek és egy másik a legkülönbözőbb mintákkal és színekben pompázó zsenília zokniknak.
Nagyon fázós a lábam, sokszor akkor is zokniban vagyok bent, ha kint 30 fok van. Gondolom ebből ered a mániám is, hogy megveszek mindent ami melegen tarthatja a folyton lefagyó kis talpaimat.
Meg valahogy télen belebújni egy szép és puha papucsba nekem olyan kellemes és otthonos érzést ad.
  Nektek mi kerülne fel a listára?Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü