2016. augusztus 5., péntek

Ezek lesznek a 2016-os ősz legtrendibb színei

   Mint minden évben a Pantone idén is megmutatja nekünk, hogy mi lesz a trendi.
Azt bizonyára mát tudjátok, hogy az év színei a Rose Quartz és a Serenity, vagyis a derűs kék.
Őszre, ezek mellé a csodás árnyalatok mellé viszont kapunk még tízet!

Nézzük meg, hogy mik azok.


1. Aurora Red

   Kellemes, érzéki és megnyugtató a szemnek. Nekem tipikusan a "fűtő" színek közé tartozik, amikre elég csak ránézni télen és máris melegebbnek érezzük a levegőt. Az évek során én egy rakásnyi hasonló árnyalatú takaró és dekorációt halmoztam már fel, amik az első hűvös őszi napok után azonnal el is foglalják a helyüket a lakás különböző szegleteiben.
Ruhában még nincs ilyenem, de feltett szándékom idén beszerezni egy ilyen színű poncsót vagy kabátot, mert nagyon vonzódom ehhez az izgalmas és dinamikus színhez.

kép forrása: http://www.pantone.com2. Warm Taupe

   Semleges, megközelíthető és megnyugtató. Számomra nagyon kellemes és kifinomult hatást kelt. Más, mint a korábban megszokott rozsdás és erőteljes árnyalatok. Ráadásul nagyon könnyen kombinálható más színekkel. Simán el tudnék képzelni hozzá egy Marsalát vagy egy kellemes sárgát, esetleg csokoládébarnát.


kép forrása: http://www.pantone.com3. Riverside

   Hó hóóóó! Új kék a láthatáron! A Riverside hűvös és megnyugtató, ugyanakkor erőt, kifinomultságot és állandóságot sugall.
Legjobban nehéz és fényes anyagokhoz tudnám elképzelni ezt a színt, mint például a bársony, de ilyen színű körmökért is tudnék rajongani.

kép forrása: http://www.pantone.com


4. Airy Blue

   Na nekem ez a könnyed és légies kék igazi, késő őszi- kora téli, hókirálynős szín. A növényekre fagyott dér és a kecsesen nyújtózó jégcsapok jutnak róla az eszembe. Azt is mondhatnám, hogy ez a Serenity téliesített változata.
Ez az árnyalat szinte mindenkinek jól áll, kiegyensúlyozottságot sugall és jól passzol a legtöbb színhez.

kép forrása: http://www.pantone.com5. Lush Meadow

   Elképesztően szép ez az árnyalat! Olyan eleven és élettel teli. Felidézi a buja, zöldellő réteket és dombokat ezzel csempészve egy kis derűt a sokszor szürke, őszi hónapokba.


kép forrása: http://www.pantone.com6. Spicy Mustard

   Vibráló és figyelemfelkelő. Elsőre talán ezek a szavak ugranak be erről színről. Pedig a sárga sose volt a kedvencem igazán, de ezt a képet látva elgondolkodtam azon, hogy felpróbálnék valami hasonló árnyalatú darabot.

kép forrása: http://www.pantone.com7. Potter's Clay

   Vörösesbarna akárcsak az agyag vagy a fák őszi levelei. Izgalmas és erőteljes szín, várhatóan a téli színpalettának is részese marad.

kép forrása: http://www.pantone.com8. Dusty Cedar

   Ismét igazi "melegítő" szín, ami télen is megállja majd a helyét, ám igen nehezen kombinálható.


kép forrása: http://www.pantone.com


9. Bodacious

   Végre egy igazi élénk szín az őszi palettán! Számomra tökéletes harmóniát sugall. Bár az előzőhöz hasonlóan kevés más színnel passzol össze engem mégis megfogott. A lelkemre hatott.

kép forrása: http://www.pantone.com10. Sharkskin

   A szürke minden ősszel felbukkan valamilyen formában, mondhatni már klasszikusnak számít a hulló falevelek évszakában. De ehhez fogható gyönyörűséges árnyalatot azt hiszem még nem nagyon láttam. Higgadt, elegáns és elképesztően nőies szín.
Könnyen kombinálható és megbízhatóságot sugall. Mi kell még?


kép forrása: http://www.pantone.com    Nektek melyik a kedvencetek?