Ugrás a fő tartalomra

Ezek lesznek a 2016-os ősz legtrendibb színei

   Mint minden évben a Pantone idén is megmutatja nekünk, hogy mi lesz a trendi.
Azt bizonyára mát tudjátok, hogy az év színei a Rose Quartz és a Serenity, vagyis a derűs kék.
Őszre, ezek mellé a csodás árnyalatok mellé viszont kapunk még tízet!

Nézzük meg, hogy mik azok.


1. Aurora Red

   Kellemes, érzéki és megnyugtató a szemnek. Nekem tipikusan a "fűtő" színek közé tartozik, amikre elég csak ránézni télen és máris melegebbnek érezzük a levegőt. Az évek során én egy rakásnyi hasonló árnyalatú takaró és dekorációt halmoztam már fel, amik az első hűvös őszi napok után azonnal el is foglalják a helyüket a lakás különböző szegleteiben.
Ruhában még nincs ilyenem, de feltett szándékom idén beszerezni egy ilyen színű poncsót vagy kabátot, mert nagyon vonzódom ehhez az izgalmas és dinamikus színhez.

kép forrása: http://www.pantone.com



2. Warm Taupe

   Semleges, megközelíthető és megnyugtató. Számomra nagyon kellemes és kifinomult hatást kelt. Más, mint a korábban megszokott rozsdás és erőteljes árnyalatok. Ráadásul nagyon könnyen kombinálható más színekkel. Simán el tudnék képzelni hozzá egy Marsalát vagy egy kellemes sárgát, esetleg csokoládébarnát.


kép forrása: http://www.pantone.com



3. Riverside

   Hó hóóóó! Új kék a láthatáron! A Riverside hűvös és megnyugtató, ugyanakkor erőt, kifinomultságot és állandóságot sugall.
Legjobban nehéz és fényes anyagokhoz tudnám elképzelni ezt a színt, mint például a bársony, de ilyen színű körmökért is tudnék rajongani.

kép forrása: http://www.pantone.com


4. Airy Blue

   Na nekem ez a könnyed és légies kék igazi, késő őszi- kora téli, hókirálynős szín. A növényekre fagyott dér és a kecsesen nyújtózó jégcsapok jutnak róla az eszembe. Azt is mondhatnám, hogy ez a Serenity téliesített változata.
Ez az árnyalat szinte mindenkinek jól áll, kiegyensúlyozottságot sugall és jól passzol a legtöbb színhez.

kép forrása: http://www.pantone.com



5. Lush Meadow

   Elképesztően szép ez az árnyalat! Olyan eleven és élettel teli. Felidézi a buja, zöldellő réteket és dombokat ezzel csempészve egy kis derűt a sokszor szürke, őszi hónapokba.


kép forrása: http://www.pantone.com



6. Spicy Mustard

   Vibráló és figyelemfelkelő. Elsőre talán ezek a szavak ugranak be erről színről. Pedig a sárga sose volt a kedvencem igazán, de ezt a képet látva elgondolkodtam azon, hogy felpróbálnék valami hasonló árnyalatú darabot.

kép forrása: http://www.pantone.com



7. Potter's Clay

   Vörösesbarna akárcsak az agyag vagy a fák őszi levelei. Izgalmas és erőteljes szín, várhatóan a téli színpalettának is részese marad.

kép forrása: http://www.pantone.com



8. Dusty Cedar

   Ismét igazi "melegítő" szín, ami télen is megállja majd a helyét, ám igen nehezen kombinálható.


kép forrása: http://www.pantone.com


9. Bodacious

   Végre egy igazi élénk szín az őszi palettán! Számomra tökéletes harmóniát sugall. Bár az előzőhöz hasonlóan kevés más színnel passzol össze engem mégis megfogott. A lelkemre hatott.

kép forrása: http://www.pantone.com



10. Sharkskin

   A szürke minden ősszel felbukkan valamilyen formában, mondhatni már klasszikusnak számít a hulló falevelek évszakában. De ehhez fogható gyönyörűséges árnyalatot azt hiszem még nem nagyon láttam. Higgadt, elegáns és elképesztően nőies szín.
Könnyen kombinálható és megbízhatóságot sugall. Mi kell még?


kép forrása: http://www.pantone.com



    Nektek melyik a kedvencetek?








Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,