2016. június 20., hétfő

Herbalife arckezelésen jártam

   Még a Womanity fesztiválon volt alkalmam részt venni egy Herbalife arckezelési party-n. Különleges és elgondolkodtató élmény volt.

   Először mondjuk furának éreztem, hogy magunknak kellett elvégezni az arckezelést a Herbalife termékekkel és a mellettünk lévő "koordinátor" csak a lépéseket és a plusz hasznos információkat mondja, de összességében nem volt rossz, mert sok új fogást tanulhattam így meg, amit ideáig nem ismertem.
   A lépések fedték a szokásos arctisztítás fázisait, sminklemosás, tisztítás, radírozás, tonizálás, hidratálás, szemkörnyék ápolás. Ami viszont érdekes volt, hogy ezeket a lépéseket először csak az arc egyik oldalán végeztük el annak érdekében, hogy lássuk a változást. Ami pedig nagyon is szembetűnő volt, bár ezt minden igyekezetem ellenére sem voltam képes jól kivehetően megörökíteni egy fotón. Úgy tűnt, mintha az arcom egyik fele hirtelen "szétcsúszott" volna, míg a másik a oldal a kezelés hatására feszes, sima és élettel teli lett. Ezen eléggé megdöbbentem, mert korábban soha nem jutott eszembe, hogy az általam alkalmazott arcápolási rutin talán nem is olyan hatékony, mint ahogy gondoltam, de most szöget ütött a fejembe ez a gondolat. El is határoztam, hogy amint hazamegyek kipróbálom én is ezt a félarcos megoldást az általam használt termékekkel és megnézem a változást. Ajánlom nektek is, hogy teszteljétek így le a rutinotokat, mert sok hasznos tanulságot vonhatunk le belőle.


   Természetesen nem engedtek minket szélnek felemás arccal, hanem később végigcsináltuk a kezelést az pofink másik oldalán is. Közben pedig fény derült az arcápolási party legfőbb céljára, a tagtoborzásra....  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem ez az MLM dolog teljesen ki tud borítani.  Folyton csak azt hangoztatják, hogy neked milyen jó lesz, először csak hozz 2 embert és ketten dolgoznak neked, aztán már 10-en és aztán százan és te meg csilliárdos leszel, mindezt rugalmas időbeosztás és kötetlen munkaidő mellett. Az egyéb fontos információkat viszont okosan körbemagyarázzák, ködösítik, hogy a buta ember csak a bizalom, kötetlen munkaidő és a csilliárdos szavakat értse. Lehet, hogy bennem van a hiba de ez engem végtelenül taszít. Talán ezért nem vagyok még csilliárdos.... :D Én a fair játékot szeretem. Mindent elmagyarázunk érthetően egymásnak, mindent tiszta, mindkét fél korrekt és akkor létrejöhet valamiféle együttműködés. Szóval nekem egy nagy csalódás volt, hogy az egyébként jó hangulatú party-t tönkretette egy ilyen MLM baromság, amiről viszont mindig Janklovics Péter paródiája jut az eszembe:
   Ettől függetlenül úgy éreztem, hogy hála ennek a kezelésnek egy  szép, összeszedett és felpezsdült bőrrel vágok neki a nap további részének. Egyedül egy kis zsíros érzet volt ami zavart, de gondoltam amint minden krém beszívódik el is fog tűnni és egyébként is, ennyit kibírok a szép bőr érdekében. De a zsíros érzet csak nem akart szűnni. A kezelés után még 5 órával is éreztem az arcomon. Végül 7 óra után tűnt el végleg, én pedig megállapítottam, hogy a Herbalife nem nekem való.


   Mégis sokat köszönhetek neki. Ráébresztett, hogy az arcápolás nem játék és nem lehet, holmi magazinokban olvasott buta tippek és saját le nem ellenőrzött meggyőződések alapján összeállítani a lépéseit. Ezért én mérlegeltem, utánajártam, mindent alaposan átgondoltam és megalkottam a saját, új és szuperhatékony arcápolási rutinomat.
Mindezt pedig a Herbalife-nak köszönhetem. Szóval Csajok én nem hiszem, hogy el kell keseredni egy-egy negatív élményen, inkább átgondolni, értékelni és a magunk javára fordítani!


   Apropó, kíváncsiak vagytok az új rutinomra? Megmutassam?