2014. augusztus 15., péntek

Őszi parfüm premierek I.

   Ahogy változnak az évszakok úgy változnak az illatok iránti igényeink is. Míg tavasszal a friss virágos illatokat keressük, addig nyáron a felüdülést hozó citrusos aromákra vágyunk. Az ősz közeledtével viszont az édeskésebb változatokat keressük, hogy télen felváltsuk a még édesebb mézeskalácsos, gyömbéres karácsonyi illatokra.   Mint minden évszakban, így ősszel sem maradunk parfüm újdonságok nélkül. Az alábbiakban összegyűjtöttem nektek a legfrissebbeket, a legkülönbözőbb illat és árkategóriákból,hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának és az ízlésének megfelelőt.


   Gianfranco Ferré- In the mood for love

Ez a parfüm mindenkit szerelmes hangulatba hoz. E merészen kihívó illat fő jegye a fehér rózsa, ami a tiszta szerelem szimbóluma. Tökéletes harmóniában van vele a magnólia és a tamarindusfa, a narancs és a cédrus pedig még érzékibbé teszi  ezt az illatot.
Összességében a virágos- gyümölcsös illatkategóriába tartozik.
Az üvege is egy igazán különleges Fabien Baron által tervezett kissé minimalista darab. Egyszerű mégis nagyszerű.
Az ára igen borsos, a 100ml-es kiszerelés 10-13 ezer forint között van, üzlettől függően.

kép forrása:  www.facebook.com/pages/In-The-Mood-For-Love-Gianfranco-Ferré/332344533516705?fref=ts

kép forrása: http://www.parfum-parfumrendeles.hu/


   Lolita Lempicka- Si Lolita

Már az küllemébe bele lehet szeretni. A lóhere alakú üveg, a cuki pöttyös szalaggal a nyakán igazán csajos és mesebeli, ami nagyon is jellemző alkotójára, Lolita Lempickára. A benne rejlő illat pedig megosztó, de nagyon különleges. Főleg férfi illatjegyeket alkalmaztak benne, persze egy kicsit újraértelmezve, nőiesítve. Így született meg a Si Lolita, légies illata.
A keleties-virágos illatkategóriába tartozik. Megtalálhatóak benne a bergamot, a mandarin, a rózsaszín bors és az édes borsó valamint a pacsuli, a tonka és a borostyán kellemes akkordjai.
Az illat megalkotói Christine Nagel és Benoit Lapouza, akik a boldogság és a szelídség illatát szerették volna megalkotni ezzel a parfümmel.
Egy 80ml-es kiszerelés 10 ezer forint körüli áron kapható.

kép forrása: http://www.argep.hu/trend/LOLI/Lolita-Lempicka-Si-50ml.html


kép forrása: http://thescentualist.com/lolita-lempicka-si-lolita-for-a-stylish-young-woman/#.U-yQG_l_uSo


   Moschino- Cheap and Chic Light Clouds

Ez egy igazán könnyed és felszabadító illatkompozíció. Az édeskés mégis citrusos aromának köszönhetően egy bárányfelhőkön ugrándozó gondtalan gyermeknek érezheted magad.
Finoman keveredik a barack, a ciklámen, a jázmin és a lótusz édes illata a pézsmás, citrusos fanyarsággal.
Igazán lenyűgöző kombináció!
Ára, bolttól függően 9 és 12 ezer forint között van.

kép forrása: http://shoppingheavendotnet.blogspot.hu/