Ugrás a fő tartalomra

Őszi parfüm premierek I.

   Ahogy változnak az évszakok úgy változnak az illatok iránti igényeink is. Míg tavasszal a friss virágos illatokat keressük, addig nyáron a felüdülést hozó citrusos aromákra vágyunk. Az ősz közeledtével viszont az édeskésebb változatokat keressük, hogy télen felváltsuk a még édesebb mézeskalácsos, gyömbéres karácsonyi illatokra.



   Mint minden évszakban, így ősszel sem maradunk parfüm újdonságok nélkül. Az alábbiakban összegyűjtöttem nektek a legfrissebbeket, a legkülönbözőbb illat és árkategóriákból,hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának és az ízlésének megfelelőt.


   Gianfranco Ferré- In the mood for love

Ez a parfüm mindenkit szerelmes hangulatba hoz. E merészen kihívó illat fő jegye a fehér rózsa, ami a tiszta szerelem szimbóluma. Tökéletes harmóniában van vele a magnólia és a tamarindusfa, a narancs és a cédrus pedig még érzékibbé teszi  ezt az illatot.
Összességében a virágos- gyümölcsös illatkategóriába tartozik.
Az üvege is egy igazán különleges Fabien Baron által tervezett kissé minimalista darab. Egyszerű mégis nagyszerű.
Az ára igen borsos, a 100ml-es kiszerelés 10-13 ezer forint között van, üzlettől függően.

kép forrása:  www.facebook.com/pages/In-The-Mood-For-Love-Gianfranco-Ferré/332344533516705?fref=ts

kép forrása: http://www.parfum-parfumrendeles.hu/


   Lolita Lempicka- Si Lolita

Már az küllemébe bele lehet szeretni. A lóhere alakú üveg, a cuki pöttyös szalaggal a nyakán igazán csajos és mesebeli, ami nagyon is jellemző alkotójára, Lolita Lempickára. A benne rejlő illat pedig megosztó, de nagyon különleges. Főleg férfi illatjegyeket alkalmaztak benne, persze egy kicsit újraértelmezve, nőiesítve. Így született meg a Si Lolita, légies illata.
A keleties-virágos illatkategóriába tartozik. Megtalálhatóak benne a bergamot, a mandarin, a rózsaszín bors és az édes borsó valamint a pacsuli, a tonka és a borostyán kellemes akkordjai.
Az illat megalkotói Christine Nagel és Benoit Lapouza, akik a boldogság és a szelídség illatát szerették volna megalkotni ezzel a parfümmel.
Egy 80ml-es kiszerelés 10 ezer forint körüli áron kapható.

kép forrása: http://www.argep.hu/trend/LOLI/Lolita-Lempicka-Si-50ml.html


kép forrása: http://thescentualist.com/lolita-lempicka-si-lolita-for-a-stylish-young-woman/#.U-yQG_l_uSo


   Moschino- Cheap and Chic Light Clouds

Ez egy igazán könnyed és felszabadító illatkompozíció. Az édeskés mégis citrusos aromának köszönhetően egy bárányfelhőkön ugrándozó gondtalan gyermeknek érezheted magad.
Finoman keveredik a barack, a ciklámen, a jázmin és a lótusz édes illata a pézsmás, citrusos fanyarsággal.
Igazán lenyűgöző kombináció!
Ára, bolttól függően 9 és 12 ezer forint között van.

kép forrása: http://shoppingheavendotnet.blogspot.hu/


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,