Ugrás a fő tartalomra

Készüljünk az őszre!

    Menthetetlenül közeledik az ősz, amit egyre jobban érzünk a reggeli és esti kellemetlenül hűvös levegőben. Lassan előkerülnek a pulcsik és a vékonyabb, átmeneti dzsekik, a fürdőruhák pedig a szekrény mélyére vándorolnak, hogy ott várják ki a következő strandszezon elérkeztét.
   Ettől függetlenül az ősz nem egy szomorú évszak. Számos lehetőség rejlik benne, ha figyelmesek vagyunk.
Az elkövetkezendő időszakban ezt szeretném nektek megmutatni. Rengeteg programötlettel, ínycsiklandó receptekkel és sok-sok vidámságot hozó tippel készülök a hűvösebb évszakra.    Én, a magam részéről óriási lakásfelújítással és festéssel készülök az őszre. Az agresszívebb narancssárga színt a hálószobában lecseréltem egy kellemes, harmóniát hozó zöldre. Ebben nagy szerepe volt a most olvasott Louis L. Hay könyvnek, ami után átértékeltem az életem és úgy döntöttem, hogy első lépésként szükségem van egy nagy rendrakásra a lelkemben és a környezetemben  is.
A rendrakás hasznosnak bizonyult, hiszen a szekrények mélyéről rengeteg kincs került elő,amiknek iszonyatosan örültem. Rengeteg társasjáték és egy cuki kis fondü készlet is napvilágra került. Ezek mind, mind feldobhatják majd a hűvösebb estéket.
    De akadt ám rengeteg kacat is, amitől ideje volt megválni. Összességében a 2-3 naposnak gondolt felfordulásból 7 nap reggeltől estig tartó komoly munka lett, melyek után hulla fáradtan zuhantam be esténként az ágyba.
E miatt kaptatok a bejegyzéseimből a múlt héten ilyen keveset. De most, hogy mindent sikerült befejezni gőzerővel vetem bele magam ismét a blogolásba.

   A kötőtűket is elővettem és beszereztem hozzá pár gyönyörű fonalat, hogy még a nagy hidegek beköszöntése előtt elkészüljek a puha, meleg  sapkákkal, sálakkal és egyéb kiegészítőkkel. Ezekről készül majd bejegyzés is, hiszen a kötés jó időtöltés, ami kikapcsolja az agyat és egyedi kiegészítőkre tehetünk szert általa.    A továbbiakban pedig igyekszem majd személyesebb hangvételű írásokkal is megfűszerezni a blogot, mert sokan jeleztétek, hogy szívesen olvasnátok ilyet is.Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e