A csirkemell az egyik legkedveltebb húsféle, hiszen nagyon egészséges és sovány, ezért a diétázók és a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ráadásul gyorsan is elkészíthető. Ennek köszönhetően gyakran nyúlunk hozzá, ha hirtelen kell valami laktató étel. De ha nem vigyázunk könnyen meg is lehet unni. Legtöbbször a grillezett és a natúr formáját választjuk, esetleg tésztához vagy kínai specialitásokhoz adjuk.
Ma viszont egy újabb változatot hoztam nektek, ami gyors, vitamindús és ha okosan vásárolsz nem is drága.
Hozzávalók (4 személyre):
1kg csirkemell felkockázva
egy pici olívaolaj
30 dkg brokkoli
fél liter tejszínes húsleves (kockából is jó)
só, bors
2 gerezd fokhagyma
16 dkg pennetészta
12 dkg cheddar sajt, reszelve
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, felhevítjük és hozzáadjuk a csirkemellet, amit kifehéredésig sütünk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a fokhagymát a brokkolit és a tésztát. Forraljuk fel, majd vegyük kis lángra, sózzuk, borsozzuk és fedjük le. Addig pároljuk, míg a tészta jó nem lesz.
Tálaláskor szórjuk meg a reszelt cheddar sajttal.
Jó étvágyat!
Ma viszont egy újabb változatot hoztam nektek, ami gyors, vitamindús és ha okosan vásárolsz nem is drága.
Hozzávalók (4 személyre):
1kg csirkemell felkockázva
egy pici olívaolaj
30 dkg brokkoli
fél liter tejszínes húsleves (kockából is jó)
só, bors
2 gerezd fokhagyma
16 dkg pennetészta
12 dkg cheddar sajt, reszelve
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, felhevítjük és hozzáadjuk a csirkemellet, amit kifehéredésig sütünk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a fokhagymát a brokkolit és a tésztát. Forraljuk fel, majd vegyük kis lángra, sózzuk, borsozzuk és fedjük le. Addig pároljuk, míg a tészta jó nem lesz.
Tálaláskor szórjuk meg a reszelt cheddar sajttal.
Jó étvágyat!