2014. augusztus 12., kedd

A nyár legrémesebb cipői

   Sokat írtam már a nyári trendekről, hogy mit viseljünk és mit ne, ám a lábbelikről még igen kevés szó esett.
Az alábbiakban összegyűjtöttem nektek azokat a szandálokat, amikért semmiképp se adj pénzt.


    A Bershka jelenleg a kedvenc márkám, mert isteni cuccaik vannak. Rendszeresen átvizsgálom az árukészletüket, ám a múltkor a sok szuper cucc között találtam egy rémeset is. A lapos, de magasított talpú szandálokat számos egyéb üzletben is megtalálod. Mindenhol próbálják ránk sózni, de ne essetek bele a csapdába. Ez a lábbeli ugyanis erősen nagyítja a lábad, legalább 3 számmal.  Még a kis lábúaknak sem áll jól. Mindenki számára kerülendő!

kép forrása: www.facebook.com/bershka

   A másik nagy cipőbakit is pár hete láttam feltűnni. A nagymamás egészségügyi papucsokra hasonlító darabok azért remélem amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan is fognak menni a divatból. Elhiszem, hogy kényelmesek, meg minden, de a kinézetük egyszerűen katasztrofális. Maximum otthon hordva elfogadható...

kép forrása: www.facebook.com/Birkenstock

   A plasztik hódító hadjáratáról már írtam nektek néhány hete, ám azt hiszem, hogy itt is érdemes megemlíteni az ezen anyagból készült papucsokat és szandálokat. Ezek a darabok bár nagyon hívogatóak lehetnek erős színeik és filléres áruk miatt, higiéniailag nem a legjobb választás. A lábunk nem tud benne szellőzni és hamar beleizzad, ami pedig remek táptalaja lehet rengeteg gombának és fertőzésnek. Mindenki számára kerülendő darab!   Az idén tűntek fel az ormótlan oszlop sarkok is, ami a legszebb cipőket is tramplivá változtatja. Szinte minden üzlet tele van ezekkel a rémségekkel, amiket csak az igazi Carrie Bradshaw utánzó, elvakult fashion mániások tudnak valamire értékelni. És ők hordják is boldogan.A valóságban viszont ezen sarkaknak köszönhetően lábaink is oszlopvastagnak fognak tűnni, szóval mindenkit lebeszélnék róla.
A tervezők közül szerencsére csak Giuseppe Zanotti kísérletezik vele.
   A gladiátorcipők évek óta nem akarnak kikopni a köztudatból. Összességében ezzel nincs is semmi gond, hiszen ki ne szeretne egy ókori istennő képében tetszelegni ezekkel a lábbelikkel.
Baj csak akkor van, ha a hosszú, de lapos talpú verzióra esik a választásod. Ez ugyanis legalább 50%-kal rövidebbnek mutatja a lábaidat és optikailag az egész tested összenyomja. Ha már gladiátor, akkor válaszd a sokkal kecsesebb és előnyösebb magassarkús változatot!