Ugrás a fő tartalomra

Kókuszos habcsók

   Sokszor támad az a gondom, hogy például a pogácsák tetejének megkenése után megmarad a szétválasztott tojás fehérje. Ilyenkor az ember beteszi a hűtőbe és tartogatja egy ideig, hogy úgyis jó lesz még valamire, de a végén mindig a kukában végzi.
Pedig gyűlölök kidobni bármilyen ételt vagy alapanyagot. Túl nagy luxusnak érzem azt, hogy míg más embereknek alig van meg a napi betevő falatjuk, mi csak úgy a kukába dobjuk az ételt. Ezért is igyekszem okosan és körültekintően eljárni a konyhában és minden megmenteni és újrafelhasználhatóvá tenni.

   Sajnos a maradék tojásfehérjét igen kevés helyen tudja az ember felhasználni, de van rá egy tuti recept, ami olcsó, gyors és az egész család imádni fogja. Ez pedig nem más, mint a kókuszos habcsók.


    Azok is bátran belevághatnak, akik nem gyakorlottak a sütés terén. Ez az édesség ugyanis olyan egyszerű, hogy képtelenség elrontani.


     Hozzávalók:

10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 cs. vaníliás cukor
2 vagy 3 tojásfehérje  A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.  Ha kész, óvatosan hozzáadjuk és belekeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kiolajozzuk az alját, majd nyomózsákkal vagy kanállal - én fagyikanállal szoktam - halmokat rakunk bele a masszából.
Ezután mehet is a sütőbe, 15 percre 160 fokon. Akkor van kész, ha a teteje halvány barnán elkezd megpirulni. Ekkor elzárjuk a sütőt és még 5-10 percig bent hagyjuk a melegben, hogy kiszáradjanak.Végül díszíthetjük cukorgyöngyökkel, reszelt csokival vagy leönthetjük csokimázzal. Ez már csak a fantáziátokon múlik.  Sok sikert és jó nassolást!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e