2014. augusztus 21., csütörtök

Karitatív őrület a neten

   Valószínűleg már senki nem tudja, hogy ki is kezdte el az Ice Bucket Challenge névre hallgató jótékonyságra ösztönző őrületet, de hálával tartozunk neki. Végre egy olyan kezdeményezés, aminek értelme is van. Korábban is terjedtek már hasonló kihívásra alapuló játékok (lásd a sörivós őrültséget),de ez az első ami valami fontos dologra hívja fel a figyelmet és karitatív tevékenységre ösztönöz.

  A kihívás lényege az, hogy egy vödör jeges vizet kell a fejedre öntened és 10 dollárt utalnod egy adott alapítványnak. Aki nem teljesíti a kihívást, annak ez az összeg 100 dollárra ugrik.
A kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózisra  (ALS) igyekszik felhívni a figyelmet, ami az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség.

Számos sztár, színész, sportoló, zenész és énekes csatlakozott már a programhoz, többek között Mark Zuckerberg, Bill Gates, Michael Jordan, Dr. Dre és Justin Timberlake.


  Az egyik legviccesebb videó mégis Britney Spearshez kötődik, aki még a napszemüvegét is elvesztette az akció során.


   Hasonlóan járt örök kedvencünk Eva Longoria is.   A lányok egyébként is elég rosszul viselik a hideget, sokakat kisebb sokként  éri a "zuhany".

  Lady Gaga viszont rezzenéstelen arccal vitte véghez a küldetést.
  Shakira és párja Pique együtt vágtak neki a feladatnak, aminek következtében Pique még egy kis fejre koppintást is kapott kedvesétől.
  A férfiak közül Vin Diesel a tuti befutó, aki, csak úgy lazán, víz nélkül, sima jéggel csinálta. Hm, hát igen, benne sosem csalódhatunk..... :D   Hazánkba is elért az őrület, kíváncsian várjuk, hogy kik fognak feltölteni magukról hasonló jeges videókat.