Ugrás a fő tartalomra

OUTFIT: Álom bunda bevetésen

     Mindegy, hogy milyen korosztályba vagy stílusba tartozunk a szívünk mélyén mindannyian vágyunk egy bundára. Ki hosszabbra, ki rövidebbre, ki szolidabbra, ki harsányabbra. 
Nekem már gyerekkoromban befészkelte magát a fejembe gondolat. Pontosan akkor, amikor magamra öltöttem Anyukám nagynénijének féltve őrzött fekete bundáját. Nehéz is volt és nekem teljesen a földig ért mégis imádtam, mert királynőnek éreztem benne magam. Sokszor vettük elő játék közben, mert szép is volt meg meleg is. Végül Maci Lacinak neveztük el a tesómmal. 

    Később, mikor felnőtt lettem és már megtehettem folyton keresgéltem azt a bundát ami a Maci Laci közelébe érhet, de nem sikerült a nyomára bukkannom. 
Aztán a Bonprix weboldalán szembe jött velem az igazi. Hosszú szőrű, csinos, megfizethető és a különleges színátmenetes hatás miatt nagyon extra. Úgy érzetem ez az amit évek óta keresek. 
   Annyira örültem neki, hogy miután megérkezett 2 napig nem raktam el a szekrénybe, hanem kint hagytam szem előtt és gyönyörködtem benne. Sajnos azonnal felavatni nem volt lehetőségem, mert azokban a napokban sokat esett az eső, de már maga a tudat, hogy itt van és az enyém, elég volt ahhoz, hogy vidámabbak legyenek a napjaim. Addig legalább volt időm agyalni azon, hogy mivel is hordhatnám.
Alapvetően, ha nézitek a képeim és az outfitjeim, akkor láthatjátok, hogy elég egyszerű a stílusom. Klasszikus szabású, letisztult ruhákat viselek többségében, de néha fel-felbukkan egy pár extra darab, amivel felturbózom a  gardróbom. Leginkább az számít nekem egy szettnél, hogy csinos legyek benne és nem feltétlenül az extra látványvilág vagy a szupertrendiség. 
Ebben a szettben is ezeket az elveket tartottam szem előtt. Mivel a bunda alapvetően eléggé erősíti a felsőtestet ezért érdemes szűkebb alsót választani hozzá, hogy ellensúlyozzuk ezt a hatást. Ez lehet egy szűk naci vagy esetleg egy csini ceruzaszoknya.


  A sál szintén egy érdekes kérdés. Szerintem mindegy milyen anyagból van nem igazán illik a bundához. De mivel a hideg napokon nem nagyon kellene szabadon hagyott nyakkal mászkálni, így a legelegánsabb megoldás a garbó. Ha pedig garbó, akkor kell hozzá egy szép nyaklánc is. 


  

   Szintén a felsőtest erősítése az oka annak, hogy a szakértők kis, kecses táskákat javasolnak a bundához.

   Aztán persze jöhet még pár ízléses ékszer, hiszen a bunda maga elképesztő luxus érzést áraszt, amit nem árt megtámogatni egy pár szép fülbevalóval és esetleg egy gyűrűvel.


    Bunda, nyaklánc: Bonprix

Garbó: Tezenis

Fülbevaló, gyűrű: Rossetti Bizsu

Táska: H&MNépszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü