Ugrás a fő tartalomra

Alvási rutinom

Az előző alvással kapcsolatos bejegyzésemben már olvashattatok arról, hogy felnőtt korban is nagyon fontos a megfelelő alvási rutin kialakítása. Az elkövetkezőkben az én rutinomról olvashattok majd egy kicsit.   Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy korábban este is igen aktív voltam. Sokat jártam el, sokat buliztunk vagy csak későig tévéztünk a párommal. Aztán, mikor pánikbeteg lettem, a nyugalmam érdekében egyre jobban el kezdtem vágyni a fix pontokra és a stabilitásra. Így alakult ki egy stabil reggeli és egy esti menetrendem is, amiket annyira megszoktam, hogy már szinte felháborítónak érzem, ha valamilyen rendkívüli helyzet miatt meg kell változtatnom őket.


  Este általában 7 és fél 8 között egy forró, habos, illatos fürdővel indítok. Ez segít ellazulni és feldolgozni a napi eseményeket. Az, hogy közben mit csinálok, csak a belső hangomon múlik. Van, hogy sorozatot nézek, van, hogy relaxációs zenét hallgatok és olyan is előfordul, amikor csak lekapcsolom a villanyt és bambulok a kád melletti gyertya fényére. Ezt tényleg csak a belsőmre bízom. Megállok pár percre, befelé figyelek és meghallgatom, hogy mit súg...

 Fürdés után próbálok mindfullness stílusban csak magamra figyelni. Gondosan, odafigyelve és minden porcikámat érezve megtörölni a testem, betestápolózni magam, felvenni a piszimet és ápolni, krémezni az arcom. Ez számomra ad egyfajta nyugodt, meditatív állapotot.


Utána jellemzően készítek valamilyen nyugtató italt: vagy rooibos vagy chai teát esetleg valamilyen gyógynövényest, ha extra feszült vagyok és ezt már az ágyban elnyúlva, kellemesen, rábambulva egy jó műsorra vagy sorozat részre, kortyolgatva iszom meg.
Kis pihi utám jöhet egy kis nyújtás. Pár begyakorolt jógamozdulattal mozgatom át a hátam, a derekam és a többi porcikámat. Ez jellemzően 10-15 percet vesz igénybe, aztán ismét irány az ágy.

 A páromhoz való hozzábújás, mely mellett folyatom a film nézését szintén hozzátartozik a esti nyugtató rutinomhoz. Nem tehetek róla, egyszerűen megnyugtat a közelsége.... <3 Jó példa erre az, hogy a nap bármely szakában, ha hozzábújok képes vagyok bárhol és bármikor elaludni....


  Ha esetleg nincs semmi jó a tévében (márpedig ez gyakran előfordul), akkor olvasással ütöm el az időt. Elég csak 2-3 oldalt elolvasnom és már teszem is le könyvet, mert annyira elálmosodom.


Végül a Szerelmem hátához bújva, nyugalomban hajtom álomra a fejem...


Nekem ez a kis esti rutin vált be. Nektek milyen az esti rutinotok?
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e