Korábban már megmutattam nektek azt, hogy hogyan készítem a forralt bort, most pedig egy hasonlóan téli, fűszeres ital receptet hoztam nektek.
Az almás- narancsos puncs szuperül átmelegíti a testet és a lelket, nagyon finom és ráadásul alkoholmentes, így akár a gyerekekkel együtt is elfogyaszthatjuk!
Én idén kóstoltam először ilyet a nyíregyházi karácsonyi vásárban és azonnal beleszerettem.
Hozzávalók 5 főre:Az almás- narancsos puncs szuperül átmelegíti a testet és a lelket, nagyon finom és ráadásul alkoholmentes, így akár a gyerekekkel együtt is elfogyaszthatjuk!
Én idén kóstoltam először ilyet a nyíregyházi karácsonyi vásárban és azonnal beleszerettem.
1 l víz
4 db filteres gyümölcstea
1/4 l almalé
1/4 l narancslé
4 db szegfűszeg
1 evőkanál fahéj
1 csipetnyi vaníliás cukor
1 evőkanál méz
A vizet forraljuk fel és áztassuk benne öt percig a teafiltereket , majd vegyük ki.
Az elkészült teához adjuk hozzá az almalevet, a narancslevet és a fűszereket, majd az elkészült forró italt ízlés szerint ízesítsük mézzel és vaníliás cukorral.
És támdááám. már kész is!