2015. szeptember 4., péntek

Top 3 változásra ösztönző film

   Van, hogy az ember elhatározza, hogy változni, változtatni fog. Van, hogy pontosan tudja, mit kell másképp csinálnia, van, hogy csak azt érzi, hogy valami nem stimmel az életében, mert nem teljesen boldog.
A változás szükséges dolog, de sokan nehezen veszik rá magukat, hogy megszabaduljanak régi, rossz beidegződéseiktől. Vannak annyira merev emberek, akik inkább átszenvedik az egész életüket minthogy elinduljanak a változás útján.
Sokaknak segít egy könyv vagy egy tan megtalálása, amivel teljesen azonosulni tudnak. Ilyen vagyok én is, aki Louis L. Hay könyveitől teljesen új emberré kezdek válni. Léteznek olyanok is, akiknek viszont egy ettől nagyobb "lökés" kell a helyes irányba induláshoz.
Mindegy melyik típusba tartozunk, az biztos, hogy egy jól kitalált, ösztönző film mindegyikünkben elindítja a motoszkáló gondolatot vagy éppen teljes megvilágosodást hoz.

Ezen filmek közül gyűjtöttem össze most a számomra legkedvesebbeket.


1. Ízek, imák, szerelmek

   Julia Roberts egyik legnagyobb filmje, a Micsoda nő után. Hihetetlen jól mutatja be a boldog élet 3 legfontosabb momentumát 3 városon keresztül.

1. Felszabadultan élvezd az életet, az ízeket, a téged körülvevő világot és minden nap tanulj valami újat.
2. Törődj a lelkeddel, engedd el a sérelmeidet, bocsáss meg és teremtsd meg belső harmóniádat.
3. Szeresd magad és engedd, hogy szeressenek.

 Nem tudom, hogy az író pontosan ezeket az érzelmeket akarta e közvetíteni, de nekem ez jön le belőle.

A sztori röviden: Egy Liz nevű nőről szól a történet, akinek látszólag mindene megvan, ám rájön, hogy mégsem boldog. Hirtelen elhatározásból kilép a házasságából és viszonyba kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, de ez sem teszi igazán boldoggá. Ekkor úgy dönt, hogy világ körüli utazásra indul. Az állomásai pedig Róma, India és Bali lesznek.

Hihetetlen inspiráló film. Mindenképpen meg kell nézni!
2. Ezer szó

   Ez egy igen elgondolkodtató film.
Jack Maccall ( Eddie Murphy) egy önző irodalmi ügynök, aki a jó üzlet reményében képes bárkit csőbe húzni. Megteszi ezt egy guruval is. Ám röviddel ezután egy fa nő a kertjében, ezer levéllel. Ezekből a levelekből mindig lehullik egy, ahányszor kimond egy szót. Ha pedig a fáról eltűnik az össze levél Jack meghal. Így kénytelen megtanulni szavak nélkül kommunikálni, ami végül igen jó hatással lesz önző természetére.

   Minden megnézés után újra és újra elcsodálkozom azon, hogy mennyire igaz is a történetben rejlő tanulság. A legtöbb ember tudattalanul éli az életét. Nem gondolkodik, csak ömlenek ki a száján a szavak válogatás nélkül. Pedig ezzel akaratukon kívül rengeteg embert megbántanak, megaláznak és negatív eseményeket vonzanak vele a saját életükbe.
Ilyenkor hálát adok az égnek, hogy ráléptem a tudatosság útjára és mindent megteszek azért, hogy minden szavam és gondolatom megfelelően átgondolt legyen.


3. Vadon

  Ez a film nekem kissé elvont volt, de ezért ajánlanám mégis mindenkinek, mert bár nem mondanám, hogy annyira jó a sztorija mégis elindított bennem valamit.
Cheryl ( Reese Witherspoon) élete és ő maga is teljesen összeomlik. Már nem látja a kiutat. Aztán úgy dönt, hogy egy szál magában nekivág egy 1500 kilométeres gyalogtúrának, amin hihetetlen megpróbáltatásokat kell kiállnia. De a túra végére sikerül újra megtalálnia önmagát.

   Hihetetlen tettvágy lett úrrá rajtam miután megnéztem. Hirtelen kedvem lett volna nekem is egyedül nekivágni az ismeretlennek és legyőzni majd újra megtalálni önmagam.
Ez a film arra tanít, hogy képesek vagyunk leküzdeni minden nehézséget, akár egyedül is. Erősebbek vagyunk, mint azt bárki gondolná csak a kezünkbe kell venni életünk irányítását.


 
  Ez lenne hát a 3 legkedvencebb spirituális töltetű filmem. Nem hiszem, hogy van olyan ember aki ha ezeket megnézni ne szeretne jobbá válni.....

 Ti tudtok még hasonló filmeket?