2015. szeptember 16., szerda

TESZT: Bioderma Sebium micellás oldat

    Nagyon régóta szemezek már a micellás vizekkel, mert  sok jót hallottam róluk, de eddig nem nagyon tudtam eldönteni, hogy melyik márkát is válasszam. Végül a Bioderma Sebium mellett döntöttem, amihez nagyon szupi, akciós áron jutottam hozzá. Természetesen még aznap este kipróbáltam, hogy lássam mi is igaz abból a sok magasztaló véleményből amit a micellás vizekről olvastam.

   De még mielőtt belekezdenék a tapasztalataim elmesélésbe tisztázzuk, hogy mi is az a micellás víz.
Tulajdonképpen egy arctisztító, ami micellákat tartalmaz és nem igényel öblítést. Mint nagyon sok szuper szépészeti termék, ez is a franciáktól származik. A micellás víz aktív részecskéi szinte mágnesként vonzzák magukhoz a bőrön található sminket, szennyeződéseket és olajokat, ezzel pedig tökéletesen tisztává varázsolja a bőrünk.


 
   Tehát erről a tökéletes bőrtisztaságról szerettem volna meggyőződni.
Aznap este nem használtam a szokásos sminkelmosómat, mert a micellás oldattal helyettesítettem azt is.  Tettem egy adagot a vattakorongra és neki is estem a make up eltávolításnak, ami elég nehézkesen ment. Mivel az oldalt részecskéi csak meghatározott mennyiségű szennyeződést tudnak felvenni, így egy erősebb smink lemosásához elég sok kell belőle. Nekem konkrétan 3 vattakorong kellett a teljes sminklemosáshoz és az arctisztításhoz és még így sem éreztem azt a tökéletes tisztaság érzést amit vártam.
Én egyébként a zöld, vagyis a kombinál és zsíros bőrre való változatot használtam, aminek isteni az illata. Olyan üde és tisztaságot sugalló.  Az esti arclemosás után folytatódott a teszt a reggeli tisztítással. Sminkelés előtt alaposan áttöröltem vele az arcom és hagytam, hogy megszáradjon. És láss csodát, működött. Éreztem, hogy a bőröm minden szennyeződéstől megszabadult és friss lett. Szinte fellélegzett.

 Mindent összevetve tehát közepesen jónak találtam a Bioderma Sebium micellás oldatát. Sminklemosásra nekem nem vált be, szóval nem cserélném le miatta a most használt sminklemosómat. Nem mondom, hogy nem távolítja el teljesen a festéket, de elég sok kell belőle hozzá, így nagyon gyorsan fogy. Ahogy kalkuláltam nagyjából 2 hetente kellene venni belőle, ami eléggé megterheli a pénztárcát. Ezzel szemben a hasonló árkategóriás sminklemosóm 2-3 hónapig is kibírja.
 De sima arctisztításra reggel, este vagy a make up előtti bőrfelkészítésre zseniális. Nem beszélve arról, hogy az illata is nagyon jó.

Egy tízes skálán 10/8- ra értékelném a Bioderma Sebium micellás oldatot.