2015. szeptember 21., hétfő

Őszi rózsa

    Tegnap egy kellemes erdei séta után úgy döntöttem, hogy sütök valami finomat.
 Testem minden porcikáját átjárta a friss erdei levegő, az elmém megnyugtatta az ott tapasztalt csend, a lelkem pedig csordultig telt a csodás színek és az eső áztatott avar kölcsönözte mesevilágszerű hangulattal.
Ez az élmény inspirált arra, hogy készítsek valami nagyon őszi sütit. Valami olyat, ami nem csak finom, hanem melengeti a szívem és a lelkem is. Így nekiálltam kutakodni a neten és rátaláltam az őszi rózsára, ami szerintem a világ legegyszerűbb, leglátványosabb és legfinomabb sütije.
Most meg is mutatom hogyan készül!







   Hozzávalók (12 darabhoz):

3 közepes alma
1 db citrom leve
sárgabaracklekvár
1 csomag leveles tészta
őrölt fahéj






   Az almákat félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk és nagyon- nagyon (nagyjából 2mm) vékony szeletekre vágjuk. Egy közepes tálba vizet öntünk, belecsavarjuk a citrom levét és belerakjuk az almaszeleteket, majd az egészet betesszük a mikróba 3 percre, hogy az almák kicsit megpuhuljanak.
   Közben a tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk és 6 egyenlő részre osztjuk.




   Minden csíkot vékonyan  megkenünk baracklekvárral,




  majd ráhelyezzük az almaszeleteket úgy, hogy a tetejük lelógjon kicsit a tésztáról.




   Végül ráhajtjuk a tészta másik felét és egyszerűen felcsavarjuk az egészet.




   Vékonyan kivajazott muffin formában addig sütjük, amíg a tészta el nem kezd pirulni.
Tálaláskor még finoman hintsük meg a tetejét porcukorral és már kész is a szemet gyönyörködtető édesség.


  Amint megkóstoljátok egyből érzeni fogjátok, hogy olyan "ősz íze" van. Nálunk nagy sikere volt. Egy pillanat alatt el is fogyott. :)