Ugrás a fő tartalomra

Őszi rózsa

    Tegnap egy kellemes erdei séta után úgy döntöttem, hogy sütök valami finomat.
 Testem minden porcikáját átjárta a friss erdei levegő, az elmém megnyugtatta az ott tapasztalt csend, a lelkem pedig csordultig telt a csodás színek és az eső áztatott avar kölcsönözte mesevilágszerű hangulattal.
Ez az élmény inspirált arra, hogy készítsek valami nagyon őszi sütit. Valami olyat, ami nem csak finom, hanem melengeti a szívem és a lelkem is. Így nekiálltam kutakodni a neten és rátaláltam az őszi rózsára, ami szerintem a világ legegyszerűbb, leglátványosabb és legfinomabb sütije.
Most meg is mutatom hogyan készül!







   Hozzávalók (12 darabhoz):

3 közepes alma
1 db citrom leve
sárgabaracklekvár
1 csomag leveles tészta
őrölt fahéj






   Az almákat félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk és nagyon- nagyon (nagyjából 2mm) vékony szeletekre vágjuk. Egy közepes tálba vizet öntünk, belecsavarjuk a citrom levét és belerakjuk az almaszeleteket, majd az egészet betesszük a mikróba 3 percre, hogy az almák kicsit megpuhuljanak.
   Közben a tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk és 6 egyenlő részre osztjuk.




   Minden csíkot vékonyan  megkenünk baracklekvárral,




  majd ráhelyezzük az almaszeleteket úgy, hogy a tetejük lelógjon kicsit a tésztáról.




   Végül ráhajtjuk a tészta másik felét és egyszerűen felcsavarjuk az egészet.




   Vékonyan kivajazott muffin formában addig sütjük, amíg a tészta el nem kezd pirulni.
Tálaláskor még finoman hintsük meg a tetejét porcukorral és már kész is a szemet gyönyörködtető édesség.


  Amint megkóstoljátok egyből érzeni fogjátok, hogy olyan "ősz íze" van. Nálunk nagy sikere volt. Egy pillanat alatt el is fogyott. :)




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...