Ugrás a fő tartalomra

5 perces őszi dekorációk

     Ha már túl vagyunk az őszi termés- és falevélgyűjtésen, akkor ideje, hogy fel is használjuk a megszerzett kincseket.
Ehhez mutatok most pár gyors és nagyon egyszerű ötletet.


  Az első ötlethez mindössze egy formás falevélre, némi arany spray-re és egy képkeretre van szükség.   A falevelet egyszerűen csak lefújjuk aranyra és a teljes száradás után beletesszük a képkeretbe. Ennél egyszerűbb és mutatósabb dekoráció szerintem nem is nagyon létezik. Engem nagyon megfogott az ötlet. Különleges hangulatot teremt pár ilyen "kép"  a szobában.

   A következő alkotáshoz nagyon sok makkra lesz szükség és néhány üvegpohárra vagy kiürült gyertya poharakra.  Ezeket kell megtölteni a makkokkal, majd a közepébe egy teamécsest vagy hosszú egyenes gyertyát állítani. Nekem sajnos nem volt áttetsző poharam, hiába forgattam fel utána a házat (aztán majd előkerül ha már nem kell... ), pedig abban a legszebb. Így egy opálos edénybe tettem a terméseket, amitől teljesen más hangulatot kapott a dolog. Kicsit olyan sejtelmes lett. De nekem így is tetszett.

    Ha valami nagyobb dolgot akarnánk alkotni, akkor ajánlom, hogy a terméseket némi fűszerrel (csillagánizs, fahéjrúd) kiegészítve ragasszuk fel egy koszorúalapra és már kész is a gyönyörű és illatos ajtó- vagy asztaldísz. Az erdei illat és a fűszerek páratlan aromája hamar belengi lakásunk minden szegletét.


    Végül pedig jöjjön a +1 ötlet, aminek az alapját ugyan nem az erdőből kell szedni, de dekorálhatjuk a begyűjtött termésekkel is. Ez pedig nem más, mint a tökből készült "váza" vagy gyertyatartó.
Ehhez ki kell vájnunk egy kisebb vagy közepes tök közepét és egy megtisztított konzervdobozt helyezni bele.   Ebbe aztán rakhatunk vizet és mehetnek bele a virágok vagy hosszú, vastag gyertyát is állíthatunk bele, amit levelekkel, bogyókkal és termésekkel dekorálhatunk.


     Legyenek ezek a kezdő ötletek az őszi lakásdekoráláshoz. De igyekezzetek őket minél hamarabb megvalósítani, mert nincs megállás, hamarosan érkezik a többi szupi ötlet is!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü