Ugrás a fő tartalomra

5 perces őszi dekorációk

     Ha már túl vagyunk az őszi termés- és falevélgyűjtésen, akkor ideje, hogy fel is használjuk a megszerzett kincseket.
Ehhez mutatok most pár gyors és nagyon egyszerű ötletet.


  Az első ötlethez mindössze egy formás falevélre, némi arany spray-re és egy képkeretre van szükség.   A falevelet egyszerűen csak lefújjuk aranyra és a teljes száradás után beletesszük a képkeretbe. Ennél egyszerűbb és mutatósabb dekoráció szerintem nem is nagyon létezik. Engem nagyon megfogott az ötlet. Különleges hangulatot teremt pár ilyen "kép"  a szobában.

   A következő alkotáshoz nagyon sok makkra lesz szükség és néhány üvegpohárra vagy kiürült gyertya poharakra.  Ezeket kell megtölteni a makkokkal, majd a közepébe egy teamécsest vagy hosszú egyenes gyertyát állítani. Nekem sajnos nem volt áttetsző poharam, hiába forgattam fel utána a házat (aztán majd előkerül ha már nem kell... ), pedig abban a legszebb. Így egy opálos edénybe tettem a terméseket, amitől teljesen más hangulatot kapott a dolog. Kicsit olyan sejtelmes lett. De nekem így is tetszett.

    Ha valami nagyobb dolgot akarnánk alkotni, akkor ajánlom, hogy a terméseket némi fűszerrel (csillagánizs, fahéjrúd) kiegészítve ragasszuk fel egy koszorúalapra és már kész is a gyönyörű és illatos ajtó- vagy asztaldísz. Az erdei illat és a fűszerek páratlan aromája hamar belengi lakásunk minden szegletét.


    Végül pedig jöjjön a +1 ötlet, aminek az alapját ugyan nem az erdőből kell szedni, de dekorálhatjuk a begyűjtött termésekkel is. Ez pedig nem más, mint a tökből készült "váza" vagy gyertyatartó.
Ehhez ki kell vájnunk egy kisebb vagy közepes tök közepét és egy megtisztított konzervdobozt helyezni bele.   Ebbe aztán rakhatunk vizet és mehetnek bele a virágok vagy hosszú, vastag gyertyát is állíthatunk bele, amit levelekkel, bogyókkal és termésekkel dekorálhatunk.


     Legyenek ezek a kezdő ötletek az őszi lakásdekoráláshoz. De igyekezzetek őket minél hamarabb megvalósítani, mert nincs megállás, hamarosan érkezik a többi szupi ötlet is!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e