2015. szeptember 24., csütörtök

5 perces őszi dekorációk

     Ha már túl vagyunk az őszi termés- és falevélgyűjtésen, akkor ideje, hogy fel is használjuk a megszerzett kincseket.
Ehhez mutatok most pár gyors és nagyon egyszerű ötletet.


  Az első ötlethez mindössze egy formás falevélre, némi arany spray-re és egy képkeretre van szükség.   A falevelet egyszerűen csak lefújjuk aranyra és a teljes száradás után beletesszük a képkeretbe. Ennél egyszerűbb és mutatósabb dekoráció szerintem nem is nagyon létezik. Engem nagyon megfogott az ötlet. Különleges hangulatot teremt pár ilyen "kép"  a szobában.

   A következő alkotáshoz nagyon sok makkra lesz szükség és néhány üvegpohárra vagy kiürült gyertya poharakra.  Ezeket kell megtölteni a makkokkal, majd a közepébe egy teamécsest vagy hosszú egyenes gyertyát állítani. Nekem sajnos nem volt áttetsző poharam, hiába forgattam fel utána a házat (aztán majd előkerül ha már nem kell... ), pedig abban a legszebb. Így egy opálos edénybe tettem a terméseket, amitől teljesen más hangulatot kapott a dolog. Kicsit olyan sejtelmes lett. De nekem így is tetszett.

    Ha valami nagyobb dolgot akarnánk alkotni, akkor ajánlom, hogy a terméseket némi fűszerrel (csillagánizs, fahéjrúd) kiegészítve ragasszuk fel egy koszorúalapra és már kész is a gyönyörű és illatos ajtó- vagy asztaldísz. Az erdei illat és a fűszerek páratlan aromája hamar belengi lakásunk minden szegletét.


    Végül pedig jöjjön a +1 ötlet, aminek az alapját ugyan nem az erdőből kell szedni, de dekorálhatjuk a begyűjtött termésekkel is. Ez pedig nem más, mint a tökből készült "váza" vagy gyertyatartó.
Ehhez ki kell vájnunk egy kisebb vagy közepes tök közepét és egy megtisztított konzervdobozt helyezni bele.   Ebbe aztán rakhatunk vizet és mehetnek bele a virágok vagy hosszú, vastag gyertyát is állíthatunk bele, amit levelekkel, bogyókkal és termésekkel dekorálhatunk.


     Legyenek ezek a kezdő ötletek az őszi lakásdekoráláshoz. De igyekezzetek őket minél hamarabb megvalósítani, mert nincs megállás, hamarosan érkezik a többi szupi ötlet is!