2015. szeptember 30., szerda

10 darab, amit mindenképpen be kell szerezz az őszi-téli szezonra

   Épp benne vagyok a nagy őszi gardróbátrendezésben, közben pedig selejtezek is, hogy helyet csináljak a még beszerezendő daraboknak.
De mik is azok a ruhák, táskák és kiegészítők amikre szükségünk lehet ebben a szezonban ahhoz, hogy igazán stílusosak legyünk?


    1. A bross

A brossok története igen messzire nyúlik vissza. Talán ez az egyik legkülönlegesebb ékszer amit nő viselhet. Még sincs állandó helye a divatban, mint a nyakláncoknak, inkább csak időszakosan tűnik fel a trendek között. Most viszont itt van és helyet követel magának az ékszeres dobozodban.
A formája szinte mindegy, lehet állatos vagy virágos. Egyetlen fontos dolog van csak, hogy minél nagyobb, szembetűnőbb is csillogóbb legyen!
    2. Velúr táska

Én személy szerint nagyon imádom a velúr cipőket, eddig szinte minden évben volt egy-két ilyen őszi vagy téli cipőm/csizmám. Persze mind tudjuk, hogy ez nem igazán praktikus, hiszen a velúr nem  szereti a nedves latyakos, netán esős időt. Ettől hamar elveszti eredeti ragyogását, megkopik és fénytelen lesz.
De a táskákat a kezünkben sokkal jobban tudjuk kímélni, mint a lábbelinket, így jó befektetés egy velúr szépség beszerzése, amivel nagyon fel tudjuk dobni a hétköznapi szettjeinket.
  3. Kabát szőrmével

Ha jól emlékszem legalább 5 éve minden télen találkozhatunk a szőrmés kabátokkal a boltok polcain, így azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy prémes kedvenceink idén is velünk maradnak.


   4. Trapéz nadrág

Ez az a trend, ami ellen még mindig mindenki hadakozik, de előbb utóbb ugyanúgy el kell fogadnunk, mint annak idején a csőnadrágot. Arra is mindenki azt mondta, hogy soha nem fogja hordani, aztán csak megadtuk magunkat.
Persze nem kell rögtön az Abbás brutális trapézszárakra gondolni. Kezdetnek megteszi egy enyhén bővülő, de roppant felnőttes fazon is.


   5. A-vonalú szoknya

Az A -vonalú szoknya a női divat igazi Jolly Jokere. A derékban szoros, lefelé bővülő fazon ugyanis minden alkaton jól áll. Finoman kiemeli a derekat, így egy pillanat alatt  nőies alakot kölcsönöz. Közben pedig elrejti a problémásabb csípő területét.
A legtrendibbek akkor leszünk benne, ha merész anyagból készültet, különleges mintást vagy díszvarrással dekoráltat választunk.


   6. Mellény

Na, ez megint egy olyan ruhadarab amit nagyon imádok. Az évek során sikerül felhalmoznom belőle 5-6 félét. Farmert, szőrméset, leopárdosat....
Az őszi szezonban szerintem egy alapdarab, hiszen ebben az évszakban sokszor meghatározhatatlan, "egyszer hideg van, egyszer nem annyira" időjárás uralkodik. De ha egy közepes vastagságú hosszú ujjú felsőben és egy mellényben indulsz el otthonról biztos, hogy nem érhet meglepetés. Ráadásul pont ott melegít ahol arra a legnagyobb szükség van. A vállakon, a háton és a derékon.   7. Magas nyakú blúz

Ennél stílusosabb viseletet el sem tudok képzelni egy nő számára. Ha felteszünk hozzá még egy színben harmonizáló, feltűnő nyakláncot is, igazi stílusikonnak érezhetjük magunkat.


   8. Fűzős cipő

Mindenképpen magassarkú, de az, hogy hosszú vagy rövid szárú, elegáns vagy hétköznapi szettel kombinálva már teljesen ránk van bízva.   9. Kalap

Tavaly már megcsapott minket az őszi- téli kalapviselés előszele, de csak idén válik nélkülözhetetlen kiegészítővé.

   10. Poncsó

Ez számomra pont ugyanolyan, mint a mellény. Az ősz nélkülözhetetlen darabja. Sőt, én a poncsót, a mellénnyel ellentétben még télen is szívesen hordom. Ha kellően aláöltözöm és felkapok hozzá egy hosszú, magassarkú csizmát, akkor még egy hidegebb  téli napon is megállja a helyét.
Idén ugyan előnyben vannak a vad, mintás darabok, de aki a visszafogottabb stílust kedveli az nyugodtan választhat egyszínűt is.


képek forrása: 
https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts