Ugrás a fő tartalomra

10 darab, amit mindenképpen be kell szerezz az őszi-téli szezonra

   Épp benne vagyok a nagy őszi gardróbátrendezésben, közben pedig selejtezek is, hogy helyet csináljak a még beszerezendő daraboknak.
De mik is azok a ruhák, táskák és kiegészítők amikre szükségünk lehet ebben a szezonban ahhoz, hogy igazán stílusosak legyünk?


    1. A bross

A brossok története igen messzire nyúlik vissza. Talán ez az egyik legkülönlegesebb ékszer amit nő viselhet. Még sincs állandó helye a divatban, mint a nyakláncoknak, inkább csak időszakosan tűnik fel a trendek között. Most viszont itt van és helyet követel magának az ékszeres dobozodban.
A formája szinte mindegy, lehet állatos vagy virágos. Egyetlen fontos dolog van csak, hogy minél nagyobb, szembetűnőbb is csillogóbb legyen!




    2. Velúr táska

Én személy szerint nagyon imádom a velúr cipőket, eddig szinte minden évben volt egy-két ilyen őszi vagy téli cipőm/csizmám. Persze mind tudjuk, hogy ez nem igazán praktikus, hiszen a velúr nem  szereti a nedves latyakos, netán esős időt. Ettől hamar elveszti eredeti ragyogását, megkopik és fénytelen lesz.
De a táskákat a kezünkben sokkal jobban tudjuk kímélni, mint a lábbelinket, így jó befektetés egy velúr szépség beszerzése, amivel nagyon fel tudjuk dobni a hétköznapi szettjeinket.








  3. Kabát szőrmével

Ha jól emlékszem legalább 5 éve minden télen találkozhatunk a szőrmés kabátokkal a boltok polcain, így azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy prémes kedvenceink idén is velünk maradnak.










   4. Trapéz nadrág

Ez az a trend, ami ellen még mindig mindenki hadakozik, de előbb utóbb ugyanúgy el kell fogadnunk, mint annak idején a csőnadrágot. Arra is mindenki azt mondta, hogy soha nem fogja hordani, aztán csak megadtuk magunkat.
Persze nem kell rögtön az Abbás brutális trapézszárakra gondolni. Kezdetnek megteszi egy enyhén bővülő, de roppant felnőttes fazon is.






   5. A-vonalú szoknya

Az A -vonalú szoknya a női divat igazi Jolly Jokere. A derékban szoros, lefelé bővülő fazon ugyanis minden alkaton jól áll. Finoman kiemeli a derekat, így egy pillanat alatt  nőies alakot kölcsönöz. Közben pedig elrejti a problémásabb csípő területét.
A legtrendibbek akkor leszünk benne, ha merész anyagból készültet, különleges mintást vagy díszvarrással dekoráltat választunk.






   6. Mellény

Na, ez megint egy olyan ruhadarab amit nagyon imádok. Az évek során sikerül felhalmoznom belőle 5-6 félét. Farmert, szőrméset, leopárdosat....
Az őszi szezonban szerintem egy alapdarab, hiszen ebben az évszakban sokszor meghatározhatatlan, "egyszer hideg van, egyszer nem annyira" időjárás uralkodik. De ha egy közepes vastagságú hosszú ujjú felsőben és egy mellényben indulsz el otthonról biztos, hogy nem érhet meglepetés. Ráadásul pont ott melegít ahol arra a legnagyobb szükség van. A vállakon, a háton és a derékon.







   7. Magas nyakú blúz

Ennél stílusosabb viseletet el sem tudok képzelni egy nő számára. Ha felteszünk hozzá még egy színben harmonizáló, feltűnő nyakláncot is, igazi stílusikonnak érezhetjük magunkat.










   8. Fűzős cipő

Mindenképpen magassarkú, de az, hogy hosszú vagy rövid szárú, elegáns vagy hétköznapi szettel kombinálva már teljesen ránk van bízva.







   9. Kalap

Tavaly már megcsapott minket az őszi- téli kalapviselés előszele, de csak idén válik nélkülözhetetlen kiegészítővé.









   10. Poncsó

Ez számomra pont ugyanolyan, mint a mellény. Az ősz nélkülözhetetlen darabja. Sőt, én a poncsót, a mellénnyel ellentétben még télen is szívesen hordom. Ha kellően aláöltözöm és felkapok hozzá egy hosszú, magassarkú csizmát, akkor még egy hidegebb  téli napon is megállja a helyét.
Idén ugyan előnyben vannak a vad, mintás darabok, de aki a visszafogottabb stílust kedveli az nyugodtan választhat egyszínűt is.






képek forrása: 
https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,