Ugrás a fő tartalomra

Frizura és sport

   Aki hozzám hasonlóan sokat és intenzíven sportol, az tudhatja, hogy milyen nehéz edzés után életet lehelni az izzadtságtól átitatott tincsekbe.

  Ennek a "hajkrízisnek" a megoldásához hoztam most Nektek pár egyszerű tippet.


    Gumizzunk vagy ne?

   Természetes, hogy nem sportolhatunk kiengedett hajjal, hiszen nagyon kényelmetlen és zavaró lenne. Ezért előkapjuk a kedvenc hajguminkat és szoros, középmagas lófarkat kötünk vele. Az edzés végeztével aztán szomorúan látjuk, hogy óriási törés keletkezett benne, pont a legrosszabb helyen, amitől aztán borzasztóan érezzük magunkat.

   Ezen katasztrófa elkerülése érdekében a lófarkad alacsonyan, a tarkón vagy nagyon magasan a fejtetőn kösd össze, így a kialakuló "pukli" egészen máshova fog majd esni és némi tartást is a hajnak.
De a legjobb megoldás. ha teljesen elkerülöd a hajgumit és kontyot tekersz egy hajpálca segítségével. Én majdnem mindig ezt a megoldást választom, kivéve, amikor hasizmozom, mert a háton fekvésnek sajnos nem barátja a pálca, bármilyen magasra is tekerem vele a kontyot.


   Hogy szabaduljunk meg a töréstől?

   Akadnak persze olyanok is, akik, essen az bárhová, nem szeretik a hajgumi által kialakult töréseket. Ahhoz hogy megszabadulj tőle mindössze csak be kell permetezned a hajad valamilyen öblítést nem igényló hajápolóval vagy egy kis vízzel, majd egy lapos kefével folyamatosan fésülgetve megszárítani.


   Szárítási trükk

    Gondolom Ti is észrevettétek, hogyha rendszeresen edzettek az izzadás miatt sokkal gyorsabban zsírosodik a hajatok. Ezért edzés után kizárólag hideg levegővel szárítsátok meg a hajatokat és csak oda fújjatok belőle ahová kell. Így nyerhettek még pár napot a hajmosásig.  Ezt a 3 egyszerű trükköt betartva sportolás után is gyönyörű és rendezett hajkoronátok lehet!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Top 3 török sorozat

   Még mindig dübörög a Szulejmán láz, a nemrégen debütált Szultána pedig csak még tovább növeli a török sorozatok rajongóinak számát. Mások ezek, mint a korábban megszokott Dél- amerikai sablonos forgatókönyvű limonádék. Sokkal izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak és a karakterek is szuperek.    Ma az 3 kedvencemet szedtem össze belőlük. Ezek többsége még nem ment egyik magyar tévécsatornán sem, így csak feliratosan érhetők el a részek, de szerintem megéri belekezdeni.     1. Az éjszaka királynője Meryem Uzerli új sorozata, ami már látható az Izaura Tv-n. Rövidke, mindössze 35 részes eredetileg (de gondolom jó magyar szokáshoz híven ezt is ezer darabra darabolják majd), mivel Törökországban nem volt nagy sikere. Szerintem viszont zseniális. Elképesztően jó színészek játszanak benne, nagyon érdekesek a karakterek és maga a történet is fordulatos.   A főszereplő Selin (Meryem Uzerli) és Kartal. Kartal kiskorában elveszíti édesapját, így Aziz, apja egyik barátja fogadja örök