Ugrás a fő tartalomra

Frizura és sport

   Aki hozzám hasonlóan sokat és intenzíven sportol, az tudhatja, hogy milyen nehéz edzés után életet lehelni az izzadtságtól átitatott tincsekbe.

  Ennek a "hajkrízisnek" a megoldásához hoztam most Nektek pár egyszerű tippet.


    Gumizzunk vagy ne?

   Természetes, hogy nem sportolhatunk kiengedett hajjal, hiszen nagyon kényelmetlen és zavaró lenne. Ezért előkapjuk a kedvenc hajguminkat és szoros, középmagas lófarkat kötünk vele. Az edzés végeztével aztán szomorúan látjuk, hogy óriási törés keletkezett benne, pont a legrosszabb helyen, amitől aztán borzasztóan érezzük magunkat.

   Ezen katasztrófa elkerülése érdekében a lófarkad alacsonyan, a tarkón vagy nagyon magasan a fejtetőn kösd össze, így a kialakuló "pukli" egészen máshova fog majd esni és némi tartást is a hajnak.
De a legjobb megoldás. ha teljesen elkerülöd a hajgumit és kontyot tekersz egy hajpálca segítségével. Én majdnem mindig ezt a megoldást választom, kivéve, amikor hasizmozom, mert a háton fekvésnek sajnos nem barátja a pálca, bármilyen magasra is tekerem vele a kontyot.


   Hogy szabaduljunk meg a töréstől?

   Akadnak persze olyanok is, akik, essen az bárhová, nem szeretik a hajgumi által kialakult töréseket. Ahhoz hogy megszabadulj tőle mindössze csak be kell permetezned a hajad valamilyen öblítést nem igényló hajápolóval vagy egy kis vízzel, majd egy lapos kefével folyamatosan fésülgetve megszárítani.


   Szárítási trükk

    Gondolom Ti is észrevettétek, hogyha rendszeresen edzettek az izzadás miatt sokkal gyorsabban zsírosodik a hajatok. Ezért edzés után kizárólag hideg levegővel szárítsátok meg a hajatokat és csak oda fújjatok belőle ahová kell. Így nyerhettek még pár napot a hajmosásig.  Ezt a 3 egyszerű trükköt betartva sportolás után is gyönyörű és rendezett hajkoronátok lehet!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,