2015. szeptember 19., szombat

Őszi trend összefoglaló 2015

   Bizonyára nem okozok nagy meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy az avarszínek, a bézs és a fekete továbbra is kötelező elemei az őszi divatnak. Na de mik azok amik változtak? Milyen színek, formák és minták kaptak helyet mellettünk a kifutókon?
A mai bejegyzésemben ezekre a kérdésekre adom meg a választ.


    Kezdjük először a színekkel. A hagyományos őszi árnyalatok mellett bátran választhatunk egy finom szürkét, vérpezsdítő pirosat, bármilyen kellemes pasztellszínt esetleg kéket vagy zöldet. Sőt! Ha igazán stílusosak akarunk lenni, ez utóbbi kettőt viseljük egyszerre!


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/   Formák és minták tekintetében az idei ősz talán az egyik legszerteágazóbb és sokoldalúbb trendeket vonultatja fel. Nőies, elegáns, vad és mesevilágot idéző stílusjegyek csodás összefonódását hozza magával ez az évszak.

   A military ismét előkerül, mint sok- sok éve minden ősszel, ám most teljesen új arcát mutatja. A korábbi laza, kissé férfias vonalak helyett, most előtérbe kerülnek a nőies szabásvonalak. A terepminta marad, de már a derekat kiemelő, karcsúsított dzsekiken, szűk fazonú nadrágokon és szoknyákon (!) jelenik meg. Kötelező kellék hozzá a vastag, derékon viselt öv és a szuperszexi magassarkú.


kép forrása: http://estilo-tendances.com/military-green-outfit-ideas/


   Már megszokhattuk azt is, hogy a vastagabb cuccok előkerültével felszínre kerülnek a kockás darabok. Ez azonban most megváltozik. Nincs több cowboy feeling. Helyette viszont vannak különleges és megbabonázó geometrikus vonalak ruhákon, táskákon és ékszereken.


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/
kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/   A mesefigurás ruha az a trend, ami hosszú ideje tartja magát évszaktól függetlenül. Velünk volt tavasszal az első virágok előbukkanásánál, nyáron a trópusi hőségben és most ősszel is, amikor lassan elcsendesül a világ.
Dodó kacsa, Csőrike, Mickey és Minnie tehát továbbra ott mosolyog ránk a pulcsikon, nadrágokon, szoknyákon és pizsiken.


kép forrása: https://www.facebook.com/MOSCHINO.officialpage?fref=ts

   Számomra talán a legérdekesebb idei újdonság az Ezeregy éjszaka meséit idéző szőnyegminta felbukkanása. Nagyon izgatja a fantáziámat, de egyenlőre mégsem tudom hova tenni. Vajon hogy állna nekem? Felvegyem vagy sem? Nem néznék ki benne úgy, mint egy vásári, üveggömbös jós? Hm...  Azt hiszem kénytelen leszek vásárló körútra indulni és felpróbálni párat. :Dképek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/   Ezek lennének hát az idei ősz legmeghatározóbb színei, mintái és trendjei. Nektek melyik jön be a legjobban?