Ugrás a fő tartalomra

Somersby Zen

   Aki figyelemmel követi a facebook oldalt, azt tudja, hogy nagyjából egy hónapja elindultam a Somersby által indított koktélversenyen. A pályázatban ki kellett találni egy olyan saját koktélt aminek az alapja valamelyik Somersby cider.

   Amint elolvastam a felhívást azonnal tudtam, hogy ez egy nekem való feladat. Elkezdtem hát utána járni, hogy melyik ízeket mivel érdemes keverni és megkérdeztem egy mixer ismerősöm véleményét is az ügyben. Aztán összegeztem a megtudott információkat és megszületett a saját kis cider koktélom, ami a Somersby Zen nevet kapta.






Hogy miért Zen?
Mert  kis mennyiségű alkohol és  levendulavirág tartalmának köszönhetően ez a koktél ellazítja a testet, a lelket és az érzékeket. Igazi felüdülés egy nehéz nap után.









   Nagyon elégedett voltam az elkészült művemmel és másoknak is ízlett, sőt még olyan ismerőseimnek is tetszett akik alapból nem szeretik a cidert. Így nagy reményekkel és némi izgalommal töltöttem fel a képeket és receptet a megjelölt oldalra.

  Pár hét után pedig megérkezett az örömhír. Az én koktélom lett az egyik legötletesebb a mezőnyben. Tudtam én hogy jó amit alkottam, de arra álmomban sem mertem gondolni, hogy a nyertesek között leszek!


Ezért most óriási boldogsággal osztom meg Veletek a receptet:

Somersby Zen

    Hozzávalók:

fél üveg Somersy Apple cider

4-5 friss, nagy eperből eperpüré

zúzott jég

egy kisebb marék szárított levendulavirág (herbáriából)


  Pohárba tesszük az eperpürét és a zúzott jeget, majd az egészet felöntjük a behűtött alma ciderrel. Az ital tetejét megszórjuk szárított levendulavirággal (ebből csak a herbáriából beszerzett a jó!) és egy szívószállal picit megkeverjük.








Néhány percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek és már fogyaszthatjuk is!








  Ennyire egyszerű! És én nagyon, de nagyon büszke vagyok rá!!!

Szeretnétek még hasonló cider alapú koktélokat? Mert van ott még ahonnan ez jött........ :)

 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...