2015. július 22., szerda

Somersby Zen

   Aki figyelemmel követi a facebook oldalt, azt tudja, hogy nagyjából egy hónapja elindultam a Somersby által indított koktélversenyen. A pályázatban ki kellett találni egy olyan saját koktélt aminek az alapja valamelyik Somersby cider.

   Amint elolvastam a felhívást azonnal tudtam, hogy ez egy nekem való feladat. Elkezdtem hát utána járni, hogy melyik ízeket mivel érdemes keverni és megkérdeztem egy mixer ismerősöm véleményét is az ügyben. Aztán összegeztem a megtudott információkat és megszületett a saját kis cider koktélom, ami a Somersby Zen nevet kapta.


Hogy miért Zen?
Mert  kis mennyiségű alkohol és  levendulavirág tartalmának köszönhetően ez a koktél ellazítja a testet, a lelket és az érzékeket. Igazi felüdülés egy nehéz nap után.

   Nagyon elégedett voltam az elkészült művemmel és másoknak is ízlett, sőt még olyan ismerőseimnek is tetszett akik alapból nem szeretik a cidert. Így nagy reményekkel és némi izgalommal töltöttem fel a képeket és receptet a megjelölt oldalra.

  Pár hét után pedig megérkezett az örömhír. Az én koktélom lett az egyik legötletesebb a mezőnyben. Tudtam én hogy jó amit alkottam, de arra álmomban sem mertem gondolni, hogy a nyertesek között leszek!


Ezért most óriási boldogsággal osztom meg Veletek a receptet:

Somersby Zen

    Hozzávalók:

fél üveg Somersy Apple cider

4-5 friss, nagy eperből eperpüré

zúzott jég

egy kisebb marék szárított levendulavirág (herbáriából)


  Pohárba tesszük az eperpürét és a zúzott jeget, majd az egészet felöntjük a behűtött alma ciderrel. Az ital tetejét megszórjuk szárított levendulavirággal (ebből csak a herbáriából beszerzett a jó!) és egy szívószállal picit megkeverjük.
Néhány percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek és már fogyaszthatjuk is!
  Ennyire egyszerű! És én nagyon, de nagyon büszke vagyok rá!!!

Szeretnétek még hasonló cider alapú koktélokat? Mert van ott még ahonnan ez jött........ :)