Ugrás a fő tartalomra

Somersby Zen

   Aki figyelemmel követi a facebook oldalt, azt tudja, hogy nagyjából egy hónapja elindultam a Somersby által indított koktélversenyen. A pályázatban ki kellett találni egy olyan saját koktélt aminek az alapja valamelyik Somersby cider.

   Amint elolvastam a felhívást azonnal tudtam, hogy ez egy nekem való feladat. Elkezdtem hát utána járni, hogy melyik ízeket mivel érdemes keverni és megkérdeztem egy mixer ismerősöm véleményét is az ügyben. Aztán összegeztem a megtudott információkat és megszületett a saját kis cider koktélom, ami a Somersby Zen nevet kapta.


Hogy miért Zen?
Mert  kis mennyiségű alkohol és  levendulavirág tartalmának köszönhetően ez a koktél ellazítja a testet, a lelket és az érzékeket. Igazi felüdülés egy nehéz nap után.

   Nagyon elégedett voltam az elkészült művemmel és másoknak is ízlett, sőt még olyan ismerőseimnek is tetszett akik alapból nem szeretik a cidert. Így nagy reményekkel és némi izgalommal töltöttem fel a képeket és receptet a megjelölt oldalra.

  Pár hét után pedig megérkezett az örömhír. Az én koktélom lett az egyik legötletesebb a mezőnyben. Tudtam én hogy jó amit alkottam, de arra álmomban sem mertem gondolni, hogy a nyertesek között leszek!


Ezért most óriási boldogsággal osztom meg Veletek a receptet:

Somersby Zen

    Hozzávalók:

fél üveg Somersy Apple cider

4-5 friss, nagy eperből eperpüré

zúzott jég

egy kisebb marék szárított levendulavirág (herbáriából)


  Pohárba tesszük az eperpürét és a zúzott jeget, majd az egészet felöntjük a behűtött alma ciderrel. Az ital tetejét megszórjuk szárított levendulavirággal (ebből csak a herbáriából beszerzett a jó!) és egy szívószállal picit megkeverjük.
Néhány percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek és már fogyaszthatjuk is!
  Ennyire egyszerű! És én nagyon, de nagyon büszke vagyok rá!!!

Szeretnétek még hasonló cider alapú koktélokat? Mert van ott még ahonnan ez jött........ :)

 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü