2015. július 8., szerda

Gyors jégkrémek házilag

   Ekkora hőségben szerintem egy jó jégkrémforma kötelező eleme kell hogy legyen a háztartásunknak. Akinek még nincs, az nagyon könnyen beszerezheti most, hiszen szinte mindenhol árulnak, ezerféle színben és mintával. Én az Ikeában, a Kikben és az Auchanban találkoztam a legtöbb fajtával.
Ezek segítségével isteni homemade jégkrémeket gyárthatunk, amik nem csak finomak, de egészségesek és spórolósak is lesznek.

Most mutatok Nektek pár ötletet a kedvenceim közül


1. Bodzás- citromos

 Talán ez a leggyorsabb és legegyszerűbb jégkrém amit valaha készítettem. Egy nagy pohárba összekeverem egy fél citrom levét ízlés szerinti bodzaszörppel (én elég sokat teszek bele, hogy jó ízes legyen), majd felöntöm vízzel. A  keveréket gyorsan a formákba öntöm és már mehet is a fagyasztóba!


2. Gumicukros

  A legkülönlegesebb jégkrém amit eddig készítettem a gumicukros volt. Ehhez egy csomag gumimacit egyenletesen eloszlatok a formákban, majd mindegyiket felöntöm Sprite-tal és így teszem a fagyasztóba.

3. Extra egészséges, gyümölcsös

   Ezt a fajtát bátran ajánlom minden egészséges életmódot élőnek vagy diétázónak. Egy nagy adag gyümölcs kell hozzá, (eper, málna, sárgadinnye stb.) amit összeturmixolunk egy kis mandula-, rizs- vagy szójatejjel. Ezt a mixet öntjük a formába és fagyasztjuk meg.


4. Csupa dinnye

  Vannak olyan gyümölcsök is, amiket magas víztartalmuk miatt fölösleges lenne bármivel is összemixelni. Ilyen például a görögdinnye. Ezért én ebből csak kiszedem a magokat, jó alaposan összenyomkodom egy villával, formába teszem és megfagyasztom. Na, ebben biztos nem lesz semmilyen vacak, mű adalék!


5. Krémes- joghurtos

   Kedvenc gyümölcsünket nem csak tejjel, hanem natúr joghurttal is összekeverhetjük. Így egy sokkal töményebb és krémesebb finomságot kapunk.


6. Nutellás

   Az édesszájúaknak tuti a nutellás lesz a kedvencük. Egy kis tálka nutellát fel kell hígítani tejjel és már önthetjük is a formába.
7. Oreo

   4-5 Oreo kekszet kisebb darabokra törünk, összekeverjük tejjel és megfagyasztjuk.


Én a kedvemtől, vagy a párom kívánságától függően ezt az 7 variációt szoktam elkészíteni. Nektek van még más ötletetek?