Ugrás a fő tartalomra

Hőálló tippek nyárra

   Ismét kisütött napocska így búcsút mondhatunk az esős időjárásnak. A hét második felére, pedig igazi forró nyári időt ígérnek az időjósok. Ilyenkor aki teheti az a vízparton keres menedéket a rekkenő hőség elől. De mi van, ha épp valamilyen oknál fogva nem tudunk eljutni a strandra?
Ilyenkor jönnek jól egyszerű "hőálló" tippjeim:    Reggel, indulás előtt vagy akár egész éjszakára tedd hűtőbe a tégelyes ajakbalzsamod. Még fél óra múlva is kellemesen lehűti az ajkaidat.


   Archűsítésre a legjobb az aloe verás permet, aminek a hatását még jobban fokozhatod ha fél órát pihenteted a hűtőben.


   Ha éppen otthon vagy és van időd készíts magadnak hűsítő fürdőt!
Egy kád langyos vízbe tegyél 8 evőkanál szárított aloe verát és pihenj benne 10-15 percet. Nemcsak a hőérzeted csökkenti, hanem a leégett bőrrel is csodát tesz.   Van, hogy elég az is, ha csak a lábunkat frissítjük fel egy kellemes fürdővel. Ehhez egy kisebb edénybe engedjünk annyi hideg vizet, hogy bokáig érjen majd adjunk hozzá két felszeletelt citromot és egy negyed csésze vodkát. Aztán lazíts 10-15 percet és hagyd, hogy a keverék tegye a dolgát.
   A hőségben a szervezet megpróbálja visszatartani a nedvességet és máris ott vannak a táskák a szemed alatt. De jó hír, hogy ezt igen gyorsan eltüntetheted egy hűtőbe tett evőkanál segítségével. Csak nyomd a domború felét az arccsontod feletti részre pár perce és már meg is oldódott a probléma!


  Persze nem csak egyedül hűsölhetsz otthon. Sokkal élvezetesebb, ha bevonod a párod is egy kellemes masszázzsal. Kirándulások alkalmával gyűjtsetek nagyobb, lapos köveket. Otthon tegyétek hűtőbe aztán masszírozzátok át egymást a pasiddal. Üdítő élmény lesz!
  Ezek mellett én hordok a táskámban egy kis pumpás üvegcsét amibe minden reggel friss, hideg vizet engedek. Ha úgy érzem, hogy már nem bírom tovább a meleget csak permetezek belőle egy kicsit a tarkómra és egyet -egyet a csuklómra és a könyökhajlatomba. El se hinnétek, hogy mennyire felüdít.


   Napközben figyeljetek a megfelelő folyadékbevitelre, a lakásotokat pedig a jó öreg moss többet módszerrel hűthetitek le, hiszen a száradó ruhák 1-2 fokot is elvehetnek a belső hőmérsékletből.Én ezeket a tippeket alkalmazom a forróság ellen. Ti tudtok még hasonlókat?

    

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü