2015. július 1., szerda

Hőálló tippek nyárra

   Ismét kisütött napocska így búcsút mondhatunk az esős időjárásnak. A hét második felére, pedig igazi forró nyári időt ígérnek az időjósok. Ilyenkor aki teheti az a vízparton keres menedéket a rekkenő hőség elől. De mi van, ha épp valamilyen oknál fogva nem tudunk eljutni a strandra?
Ilyenkor jönnek jól egyszerű "hőálló" tippjeim:    Reggel, indulás előtt vagy akár egész éjszakára tedd hűtőbe a tégelyes ajakbalzsamod. Még fél óra múlva is kellemesen lehűti az ajkaidat.


   Archűsítésre a legjobb az aloe verás permet, aminek a hatását még jobban fokozhatod ha fél órát pihenteted a hűtőben.


   Ha éppen otthon vagy és van időd készíts magadnak hűsítő fürdőt!
Egy kád langyos vízbe tegyél 8 evőkanál szárított aloe verát és pihenj benne 10-15 percet. Nemcsak a hőérzeted csökkenti, hanem a leégett bőrrel is csodát tesz.   Van, hogy elég az is, ha csak a lábunkat frissítjük fel egy kellemes fürdővel. Ehhez egy kisebb edénybe engedjünk annyi hideg vizet, hogy bokáig érjen majd adjunk hozzá két felszeletelt citromot és egy negyed csésze vodkát. Aztán lazíts 10-15 percet és hagyd, hogy a keverék tegye a dolgát.
   A hőségben a szervezet megpróbálja visszatartani a nedvességet és máris ott vannak a táskák a szemed alatt. De jó hír, hogy ezt igen gyorsan eltüntetheted egy hűtőbe tett evőkanál segítségével. Csak nyomd a domború felét az arccsontod feletti részre pár perce és már meg is oldódott a probléma!


  Persze nem csak egyedül hűsölhetsz otthon. Sokkal élvezetesebb, ha bevonod a párod is egy kellemes masszázzsal. Kirándulások alkalmával gyűjtsetek nagyobb, lapos köveket. Otthon tegyétek hűtőbe aztán masszírozzátok át egymást a pasiddal. Üdítő élmény lesz!
  Ezek mellett én hordok a táskámban egy kis pumpás üvegcsét amibe minden reggel friss, hideg vizet engedek. Ha úgy érzem, hogy már nem bírom tovább a meleget csak permetezek belőle egy kicsit a tarkómra és egyet -egyet a csuklómra és a könyökhajlatomba. El se hinnétek, hogy mennyire felüdít.


   Napközben figyeljetek a megfelelő folyadékbevitelre, a lakásotokat pedig a jó öreg moss többet módszerrel hűthetitek le, hiszen a száradó ruhák 1-2 fokot is elvehetnek a belső hőmérsékletből.Én ezeket a tippeket alkalmazom a forróság ellen. Ti tudtok még hasonlókat?