Ugrás a fő tartalomra

Hőálló tippek nyárra

   Ismét kisütött napocska így búcsút mondhatunk az esős időjárásnak. A hét második felére, pedig igazi forró nyári időt ígérnek az időjósok. Ilyenkor aki teheti az a vízparton keres menedéket a rekkenő hőség elől. De mi van, ha épp valamilyen oknál fogva nem tudunk eljutni a strandra?
Ilyenkor jönnek jól egyszerű "hőálló" tippjeim:    Reggel, indulás előtt vagy akár egész éjszakára tedd hűtőbe a tégelyes ajakbalzsamod. Még fél óra múlva is kellemesen lehűti az ajkaidat.


   Archűsítésre a legjobb az aloe verás permet, aminek a hatását még jobban fokozhatod ha fél órát pihenteted a hűtőben.


   Ha éppen otthon vagy és van időd készíts magadnak hűsítő fürdőt!
Egy kád langyos vízbe tegyél 8 evőkanál szárított aloe verát és pihenj benne 10-15 percet. Nemcsak a hőérzeted csökkenti, hanem a leégett bőrrel is csodát tesz.   Van, hogy elég az is, ha csak a lábunkat frissítjük fel egy kellemes fürdővel. Ehhez egy kisebb edénybe engedjünk annyi hideg vizet, hogy bokáig érjen majd adjunk hozzá két felszeletelt citromot és egy negyed csésze vodkát. Aztán lazíts 10-15 percet és hagyd, hogy a keverék tegye a dolgát.
   A hőségben a szervezet megpróbálja visszatartani a nedvességet és máris ott vannak a táskák a szemed alatt. De jó hír, hogy ezt igen gyorsan eltüntetheted egy hűtőbe tett evőkanál segítségével. Csak nyomd a domború felét az arccsontod feletti részre pár perce és már meg is oldódott a probléma!


  Persze nem csak egyedül hűsölhetsz otthon. Sokkal élvezetesebb, ha bevonod a párod is egy kellemes masszázzsal. Kirándulások alkalmával gyűjtsetek nagyobb, lapos köveket. Otthon tegyétek hűtőbe aztán masszírozzátok át egymást a pasiddal. Üdítő élmény lesz!
  Ezek mellett én hordok a táskámban egy kis pumpás üvegcsét amibe minden reggel friss, hideg vizet engedek. Ha úgy érzem, hogy már nem bírom tovább a meleget csak permetezek belőle egy kicsit a tarkómra és egyet -egyet a csuklómra és a könyökhajlatomba. El se hinnétek, hogy mennyire felüdít.


   Napközben figyeljetek a megfelelő folyadékbevitelre, a lakásotokat pedig a jó öreg moss többet módszerrel hűthetitek le, hiszen a száradó ruhák 1-2 fokot is elvehetnek a belső hőmérsékletből.Én ezeket a tippeket alkalmazom a forróság ellen. Ti tudtok még hasonlókat?

    

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e