2015. június 27., szombat

TESZT: Avon Gel Finish körömlakk

   Nem szoktam körömlakkokról tesztet írni, de nemrégiben beszereztem egyet az Avon új, Gel Finish lakkjából és 1 heti tesztelés után úgy gondoltam, hogy ez megér egy bejegyzést.

   Korábban is rendeltem már Avonos lakkokat amiknek csodálatos színük volt, de a tartósságukkal közel sem voltam elégedett.

Most úgy gondoltam, hogy teszek egy újabb próbát, így teszteltem a Gel Finish család Fire Cracker nevű árnyalatát.


   A leírás szerint ez egy 3 az 1-ben lakk, amin alap, szín és fedőréteg kombinációját kell érteni. Ettől a hármastól úgy fog kinézni a körmünk, mintha most jöttünk volna a manikűröstől.


  Az ecset kialakítása nagyon jó, könnyű vele felvinni a lakkot, ami egyáltalán nem csíkozódik. Innen is látszik, hogy az Avon  nagyot ugrott felfelé a körömlakkok minősége terén.
A pigmentáltság is sokkal jobb, elegendő egy réteget felkenni a kívánt színért. Bár én megszokásból mindig kettőt kenek.... :D Nálam az első mindig a "kamuréteg" és a második az igazi, amikor tényleg koncentrálok is arra, hogy tökéletesen vigyem fel a lakkot.    Ami nagyon tetszett a Gel Finishben az a száradási idő, ami hihetetlen gyors. Gyakorlatilag mire kifestettem mind a 10 körmöm, addigra az első 3-4 már száraz is volt.
Ez nálam plusz pontokat érdemel, mert nem tudok a fenekemen maradni a hosszadalmas száradási időkben. Csak elveszek egy papír, innen vagy onnan, csak belerakom a mosogatóba a tányéromat és már bele is nyúltam...  Arról meg már nem is beszélek amikor a felkenés után 2 perccel kellene kimennem mosdóba... Pont mint felmosáskor.... :D
Így viszont időm sincs, hogy tökre tegyem a gyönyörű manikűrömet.


    A legfontosabb szempontban a tartósságban is meggyőzött az Avon lakkja. Egy hétig viseltem ezt az üde piros színt a körmeimen és csak az 5. napon kezdett el kopni. De még ilyenkor is csak a vékony csík kopott le a körömvégről, nem durván pattogzott. Pedig minden nap mosogattam.  Összességében tehát gratulálhatunk az Avonnak, akiknek sikerült egy megalkotniuk egy szuper tartós háziasszonybarát körömlakkot.

Ezzel most hivatalosan is a Gel Finish lett a kedvenc körömlakkom. :D