2015. június 2., kedd

A féldrágakövek gyógyító hatása

   A természet mindig nagyon fontos szerepet játszott az ember életében.
Az erdő levegője jót tesz a tüdőnek, a föld kövei meggyógyítanak minket, forrásai tisztítják a testünket, ásványkincsei pedig rezgésekkel javítják testünk és lelkünk állapotát.
Ám sajnos a mai modern ember inkább mesterséges gyógyszerekhez nyúl, minthogy az anyaföldben keresné a megoldást a problémáira.

   A földben található színes kristályok megnyugtatnak, feltöltenek és szépítenek is rezgéseik segítségével. Hordhatjátok őket zsebben vagy a tárcátokban, beletehetitek az arckrémetekbe vagy belenyomhatjátok a szappanba is. A természetes anyagból készült kozmetikai termékek ugyanis nagyon könnyen átveszik a kristályok rezgését, ami így a bőrbe, majd rajta keresztül a testbe jut.

Lássuk hát, hogy melyik követ mire is tudjátok pontosan használni!


  Holdkő:

 Hormonháztartás felborulásából adódó bőr- vagy hajproblémákra a legjobb, valamint menstruációs zavarokra.
Fontos, hogy ne tegyétek napra, hiszen - a nevéből adódóan - a hold fényével kell feltölteni.

   Rózsakvarc:

  A szeretet köve. Nyitottá tesz a szeretetre, a harmóniára és életre kelti az alkotóerőt.
Aki szenvedélyre vágyik vagy a női energiáit szeretné erősíteni az tegye a testápolójába vagy az ásványvizes flakonjába és igyon "drágakővizet".
Alvázi zavarok esetében pedig a párnátok alá érdemes tenni.


  Hegyikristály:

 Ez az egyik legismertebb kő, amivel biztos, hogy már mindenki találkozott élete folyamán. Hihetetlenül erős tisztító, gyógyító és védelmező erővel bír. Vitalizálja a bőrt és a hajat is, így a samponotokba, a testápolótokba vagy az arckrémetekbe is tehetitek.  Kék napkő:

 Összehangol minden szervet , jókedvre ösztönöz, kiegyensúlyoz és optimistává tesz. Ha rossz a kedvetek csak tegyétek a test- vagy az arcpermetetekbe!

  Vörös tigrisszem:

 Fogyókúrában ideális, hiszen felpörgeti az anyagcserét, de a látást is javítja. Az előbbihez a testápolóba, utóbbihoz pedig a szemkrémetekbe kell raknotok.

  Zöld fluorit:

Gyógyítja a lelket és segít azon is ha valami belülről "emészti" azt.
A legjobb kristály a külső vagy belső rendezetlenség megszüntetésére. Érzelmileg stabilizál, segít a tanulásban és vírusölő hatása is van. Éppen ezért járványos időszakban érdemes a kézmosószappanba nyomva tartani és használni.

   Ametiszt:

 Bármilyen bőrproblémára (allergia, pikkelysömör, ekcéma stb.) megoldást jelenthet.
E mellett használható szenvedélybetegségek csillapítására, rossz szokások megfékezésére és a fáradtság megszüntetésére is.   Kalcedon:

 Főleg a torok tájék betegségeinek orvosa és a beszédképességet is javítja. Segít legyűrni az utazási rosszullétet, a frontérzékenységet és a fogyókúrában is segít.
Nyugtat és ellazít.


   Amint látjátok ezekben a kis "drágaságokban" igazán nagy erő rejlik. Szerintem megéri kísérletezni velük. Bizonyos időközönként és megvásárlás után viszont mindenképpen tisztítsátok meg őket a negatív hatásoktól. Ehhez tegyétek a követ a mosdóba a folyó víz alá 2-3 percre. Miközben a víz folyik gondoljatok arra, hogy a kőből kiáramlik minden rossz és negatív. Érezzétek, hogy a víz kimos belőle mindet amire nincs szükség és csak a színtiszta pozitív rezgések maradnak benne.
 Amint elvégeztétek ezt a kis "rituálét" már kezdődhet is a szépítés és a gyógyítás!