2015. június 24., szerda

Mit vegyek fel?!

    Minden nő ismeri azt az érzést, amikor reggel órákig tanácstalanul álldogál a szekrény előtt, hogy mit is vegyen fel aznap.
Sokszor nem is az öltözéssel, a sminkkel és a frizurával megy el a sok idő, hanem ezzel a kétségbeesett keresgéléssel. Az már csak hab a tortán, hogy közben a párunk türelmetlenül topog a hátunk mögött és kijelenti, hogy 10 perced van. hogy elkészülj...  Ennél feszélyezőbb talán nincs is a világon számunkra. Még hogy 10 perc?! Annyi idő senkinek sem elég.


   Ezzel a problémával sokszor szembesültem én is, míg rá nem jöttem, hogy hogyan is tudnám könnyebben kiválasztani az adott napi outfittet. Nyilván így sem lehet 10 perc alatt elkészülni, de nagyon le lehet csökkenteni a szintidőnket.
Ez a módszer nagyjából 13-14 éves korom óta velem van, ugyanis akkor ismertem fel, hogy milyen zseniális is a táblázatgyártás. Azóta mindent felírok, összeírok és rendszerbe foglalok, legyen szó szépítkezésről, háztartási teendőkről vagy a ruháimról.


A nagy titok tehát egy vastag füzet és kellő türelem.


   Először úgy álltam neki, hogy egy rendrakás alkalmával sorra feljegyeztem egy lapra a felsőimet, egy másikra pedig a szoknyákat és a nadrágokat.
Aztán fogtam a füzetet és beleírtam az első póló nevét, alá pedig azokat az alsókat amik illenek hozzá vagy amikkel szívesen hordom. Aztán jöhet a következő felsőrész és ismét a hozzá illő alsó darabok.
Tehát az adott napi outfitem a soron következő felsőből és az az alatt felsorakoztatott szabadon választott alsóból áll. Így van némi szabadságom, hogy a kedvemhez vagy épp az alkalomhoz igazítsam az aznapi szettem.


   A listán ugyan sorban kell haladni, de ha az éppen soron következő felső egyik alsóval sem illik az alkalomhoz vagy éppen az időjáráshoz, akkor természetesen azt át lehet ugrani.
  Volt idő amikor olyan részletességig ment ez az egész, hogy teljes outfiteket jegyeztem fel előre kigondolt ékszerekkel, sminkkel és frizurával. Persze 15 évesen még volt időm az ilyesmikre....
Mostanra csak a felső nadrág párosítás maradt meg.


   Persze nem muszáj mindent mazohista módon kézzel bevésni egy füzetbe, lehet gépelni is és aztán kinyomtatni. De én inkább megmaradok az old school megoldásos papírnál és tollnál. Szerintem soha senki nem fog tudni meggyőzni arról, hogy ezt elhagyjam. Élvezem a kézzel írást és a papír alapú könyvek olvasását. Én már csak ilyen régimódi maradok. :)


   Egyébként léteznek erre már appok is, ha utána kerestek biztos, hogy rengeteget találtok, de egyenlőre azok közül amiket én néztem még egyik sem győzött meg igazán.  Remélem elnyerte a tetszéseteket ez a kis trükk és segíteni fog Nektek abban, hogy gyorsabban menjen a reggeli készülődés....