Ugrás a fő tartalomra

Tejszínes karfiolleves

  Az egyik kedvenc karfiolos receptem a tejszínes karfiolleves, amit szintén az én drága Anyukámtól tanultam.
Nagyon finom és könnyű elkészíteni, szóval a kezdők is nyugodtan bevállalhatják. Bónuszként pedig meg kell említsem, hogy tart még a karfiol szezonja, így az elkészítése különösen olcsó.




  Hozzávalók:

1 kis vagy közepes fej karfiol (attól függ, hány személyre készítjük)
1 zöldségleves kocka
só,
liszt
főzőtejszín
pár csepp olívaolaj (de jó a napraforgó is)
1 tojás


 A karfiolt megmossuk és kicsi darabokra szedjük, rádobjuk az olajra és 1-2 percig kevergetjük. Aztán felöntjük vízzel és beledobunk egy zöldségleves kockát.
Addig főzzük, amíg a karfiol puha, fakanállal könnyen szétvágható nem lesz.  Közben adhatunk hozzá még sót, ha szükséges.
Egy kisebb tálkába teszünk egy púpozott evőkanál lisztet és apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd adunk még hozzá pár kanállal a leves levéből és csomómentesre keverjük. Amikor jó a karfiol ezt a tejszínes habarást lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a leveshez.
Ezután érdemes levenni a tűzről és botmixerrel nagyon rövid ideig turmixolni. Épp csak annyit, hogy a nagyobb karfioldarabok  szétessenek, de maradjon a levesben sok kicsi karfioldarab.

Közben készítünk egy kis nokedlit. 1 tojáshoz adunk egy pár csepp olajat, egy csipet sót és 3-4 esetleg 5 evőkanál lisztet. Ehhez öntünk még egy kis vizet és jól összekeverjük. Ha túl híg, adhatunk hozzá még lisztet, ha pedig nehezen keverhető akkor mehet bele még víz.
Ha kész az enyhén folyós massza, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forrni kezdő levesbe és megvárjuk, amíg a kis nokedlik feljönnek a leves felszínére. Ez nagyjából 1-2 percet vesz igénybe.

És már kész is a laktató, karfiolos finomság!

kép forrása: www. jolkifoztem.hu






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.