Ugrás a fő tartalomra

Őszi- téli kézápolás

   Bár az elmúlt hét kellemes, meleg időjárása abba az illúzióba ringatott minket, hogy messze még a tél, de szerintem hamarosan elkezdődnek a didergős napok. Az ilyen őszi jó idők után valahogy mindig meglepetésszerűen köszönt ránk a hideg.
 Télen és ősszel másképp öltözködnünk, másképp sminkelünk és másképp  kell, hogy ápoljuk a bőrünk.

  Az arc mellett a kéz a másik terület, amit nagyon megviselhet a hideg, ráadásul ott van még a mosogatás és a rengeteg háztartási feladat ami szintén nagyon igénybe veszi kezeinket.



  Legtöbbször elég, ha az ember  vesz egy jó minőségű, tápláló kézkrémet és naponta többször bekeni vele a kezét.
Ám van amikor ez kevésnek bizonyul. Ilyenkor kell  elővenni nagyanyáink zseniális házi praktikáit.




  A teljes kézápoló wellnesst kezdjük egy alapos radírozással. Egy evőkanál finom szemű tengeri sót keverjünk össze két evőkanál olívaolajjal. Ezzel a sűrű, krémes állagú masszával dörzsöljük be a kezünket, majd langyos vízzel öblítsük le.

  Ha extra száraz a bőrünk, dörzsöljük be langyos szezámolajjal és húzzunk rá kesztyűt. Minél tovább hagyjuk így, annál jobban hat. A legjobb, ha lefekvés előtt alkalmazzuk és így egész éjszaka a kezünkön maradhat ez a csodaszer.


  A nők többségénél gyakori probléma a rossz vérkeringés. Nekem például állandóan hideg a kezem és a lábam. Előfordul, hogy kint 32 fok van és én mégis vastag zokniban járkálok a lakásban, mert majd lefagy a lábam. Erre a problémára a hideg-meleg váltófürdő és utána egy krémes masszírozás a legjobb ellenszer.



   A száraz bőr következménye lehet a beszakadt körömágy, ami nagyon fájdalmas és kellemetlen érzés, főleg, ha még be is gyullad.
Olívaolajba keverjünk annyi barna cukrot, hogy kenhető masszát kapjunk. Ezt tegyük a sérült részekre, jó vastagon és hagyjuk rajta legalább negyed óráig. Ettől biztosan elmúlnak a fájdalmas sérülések.
Megelőzésből is használhatjuk, heti 2-3 alkalommal.




   A kéz ápolásához a karok is hozzátartoznak. Itt a leggyakoribb probléma a könyök bőrének kiszáradása. Ez ellen én is folyamatosan küzdök mindenféle krémmel és áztatással. De csak pár hete bukkantam rá a tuti módszerre.
2 tálkába tegyünk langyos olíva- vagy napraforgóolajat és ebben áztassuk 20 percig az érintett területet, majd töröljük le a fölösleget.
Ha valakinek ez nem válna be, akkor a másik módszer a búzakorpás -tejes pakolás. A sűrű pasztát kenjük a könyökünkre és hagyjuk megszáradni. Aztán törölközővel dörzsöljük le és hidratálóval kenjük be.


  Azért szeretem ezeket a praktikákat, mert nem terhelik meg a pénztárcánkat, nem tartalmaznak káros adalékanyagokat és nagyon hatásosak.
Próbáljátok ki őket, hogy minden évszakban ápolt kacsókkal tündökölhessetek!
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü