Ugrás a fő tartalomra

Vintage álom

  2 éve belevágtunk a hálószobánk átalakításába. Teljesen átfestettük, egy helyen pedig gyönyörű, fekete-fehér mintás tapétát ragasztottunk fel. Azóta is imádom azt a kellemes zöld falszínt amit választottunk. Nyugalmat áraszt.
De 2 év sok idő és mivel nyughatatlan típus vagyok máris egy újabb átalakításon töröm a fejem. Ezúttal az étkező és a konyharész esne áldozatul és kapna egy kis vintage hangulatot. Először a hagyományos provence-i levendulás hangulatvilágra gondoltam, de aztán a tanakodtunk még kicsit a párommal és közös megegyezéssel egy tengerparti- görögös mellett döntöttünk.

kép forrása: https://hu.pinterest.com


  Első körben ehhez szeretném a nagy barna tálalószekrényünket és az étkezőasztalt is átfesteni fehérre egy kis vintage effecttel. Ez már önmagában elég nagy munka lesz ezért a csiszolásba biztos, hogy bevonom a párom és lehet, hogy még pár barátot is, hogy gyorsabban haladjon a munka. De a festés részt nem engedem át senkinek. Ehhez a művelethez már ki is néztem a Bondex Vintage Effect festéket, ami kifejezetten ilyen alkotási folyamatokhoz való.


kép forrása: https://hu.pinterest.com  Aztán szeretnék szerezni valamilyen kék csíkos tapétát, amiből csak a Tapéta bolt webáruházban találtam megfelelőt. Ebből kell majd egy tekercs, mivel nem az egész falat, csak minden második csíkot szeretnék ilyen tapétával lefedni. Egyébként az alábbi linken meg tudjátok kukkantani az általam választott tapétát:
http://tapetabolt.com/termek/as-creation-esprit-10-tapeta-95849-2/


   Végül, ha a munka nagyjával megvagyunk jöhet a dekoráció. Ebben még nincs határozott elképzelésem, de valamilyen vasmacskás, kormánykerekes, halacskás dolgokat szeretnék, elsősorban fából, szintén a Bondex Vintage festékkel kezelve és egy kis kékkel megspékelve, hogy az új díszek is passzoljanak a Görögországból hozott kis szuvenírekkel, amik az alapötletet adták.
  A többi apróság pedig majd kiforrja magát idő közben. Biztos, hogy kell még szereznem kék -fehér vasmacskás tányér- és poháralátéteket, ugyanilyen lábtörlőt az ajtó elé, ajtódíszt és konyhai törlőrongyokat is.


kép forrása: 
https://www.etsy.com/listing/232641008/rustic-nautical-pallet-board-art-ocean
   Ha mindezzel kész leszek egy álom fog valóra válni. Egy olyan álom amit a saját, két kis kezemmel és a bennem lakozó végtelen kreativitással valósítottam meg.
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e