2017. április 25., kedd

Vintage álom

  2 éve belevágtunk a hálószobánk átalakításába. Teljesen átfestettük, egy helyen pedig gyönyörű, fekete-fehér mintás tapétát ragasztottunk fel. Azóta is imádom azt a kellemes zöld falszínt amit választottunk. Nyugalmat áraszt.
De 2 év sok idő és mivel nyughatatlan típus vagyok máris egy újabb átalakításon töröm a fejem. Ezúttal az étkező és a konyharész esne áldozatul és kapna egy kis vintage hangulatot. Először a hagyományos provence-i levendulás hangulatvilágra gondoltam, de aztán a tanakodtunk még kicsit a párommal és közös megegyezéssel egy tengerparti- görögös mellett döntöttünk.

kép forrása: https://hu.pinterest.com


  Első körben ehhez szeretném a nagy barna tálalószekrényünket és az étkezőasztalt is átfesteni fehérre egy kis vintage effecttel. Ez már önmagában elég nagy munka lesz ezért a csiszolásba biztos, hogy bevonom a párom és lehet, hogy még pár barátot is, hogy gyorsabban haladjon a munka. De a festés részt nem engedem át senkinek. Ehhez a művelethez már ki is néztem a Bondex Vintage Effect festéket, ami kifejezetten ilyen alkotási folyamatokhoz való.


kép forrása: https://hu.pinterest.com  Aztán szeretnék szerezni valamilyen kék csíkos tapétát, amiből csak a Tapéta bolt webáruházban találtam megfelelőt. Ebből kell majd egy tekercs, mivel nem az egész falat, csak minden második csíkot szeretnék ilyen tapétával lefedni. Egyébként az alábbi linken meg tudjátok kukkantani az általam választott tapétát:
http://tapetabolt.com/termek/as-creation-esprit-10-tapeta-95849-2/


   Végül, ha a munka nagyjával megvagyunk jöhet a dekoráció. Ebben még nincs határozott elképzelésem, de valamilyen vasmacskás, kormánykerekes, halacskás dolgokat szeretnék, elsősorban fából, szintén a Bondex Vintage festékkel kezelve és egy kis kékkel megspékelve, hogy az új díszek is passzoljanak a Görögországból hozott kis szuvenírekkel, amik az alapötletet adták.
  A többi apróság pedig majd kiforrja magát idő közben. Biztos, hogy kell még szereznem kék -fehér vasmacskás tányér- és poháralátéteket, ugyanilyen lábtörlőt az ajtó elé, ajtódíszt és konyhai törlőrongyokat is.


kép forrása: 
https://www.etsy.com/listing/232641008/rustic-nautical-pallet-board-art-ocean
   Ha mindezzel kész leszek egy álom fog valóra válni. Egy olyan álom amit a saját, két kis kezemmel és a bennem lakozó végtelen kreativitással valósítottam meg.