2017. április 13., csütörtök

Diy húsvéti papírtojás

   Nem vagyok az a nagy húsvét mániás, így ilyenkor (ellentétben a karácsonnyal) viszonylag kevés dekorációt használok a lakásban. Legtöbbször egy nyuszis ajtódíszt, pár hímes tojást és néhány helyes asztaldíszt teszek ki.
Most viszont találtam egy papírtojás ötletet ami nagyon megtetszett így megtoldottam pár ilyennel a húsvéti díszeimet.

   Az tetszik benne a legjobban, hogy kevés és olcsó alapanyagból készül, ráadásul nagyon egyszerű, így még a gyerekeket is bevonhatjuk az alkotási folyamatba.
  A papírtojáshoz szükség lesz egy nagy adag színes papírra, ollóra, papírragasztóra és pár kisebb darab szalagra.


  Válasszunk tetszőleges színű színes papírokat, ezek lehetnek teljesen különbözőek vagy egy adott szín árnyalatai, majd rajzoljunk tojásformákat rájuk olyan méretben amekkora tojásméretet szeretnénk majd végeredményként. 12-15 db szükséges ezekből. Ha megrajzoltuk őket vágjuk ki, majd pontosan hajtsuk félbe mindet, egy kivételével.

    Fogjunk egy félbehajtott tojást, ragasztózzuk be az élét, majd ragasszuk az egyetlen nem meghajtott tojás közepére. E mellé szintén ragasszunk egy félbehajtottat az egyik oldalra, majd a másikra is. A többit pedig ötletszerűen ragasszuk be a felezett tojások közepébe vagy mellé. Így egy ilyen harmonikaszerű végeredményt kapunk, melyet már csak meg kell koronázni egy cuki is masnival, amin elhelyezhetünk akár egy akasztót is.