Ugrás a fő tartalomra

Diy húsvéti papírtojás

   Nem vagyok az a nagy húsvét mániás, így ilyenkor (ellentétben a karácsonnyal) viszonylag kevés dekorációt használok a lakásban. Legtöbbször egy nyuszis ajtódíszt, pár hímes tojást és néhány helyes asztaldíszt teszek ki.
Most viszont találtam egy papírtojás ötletet ami nagyon megtetszett így megtoldottam pár ilyennel a húsvéti díszeimet.

   Az tetszik benne a legjobban, hogy kevés és olcsó alapanyagból készül, ráadásul nagyon egyszerű, így még a gyerekeket is bevonhatjuk az alkotási folyamatba.
  A papírtojáshoz szükség lesz egy nagy adag színes papírra, ollóra, papírragasztóra és pár kisebb darab szalagra.


  Válasszunk tetszőleges színű színes papírokat, ezek lehetnek teljesen különbözőek vagy egy adott szín árnyalatai, majd rajzoljunk tojásformákat rájuk olyan méretben amekkora tojásméretet szeretnénk majd végeredményként. 12-15 db szükséges ezekből. Ha megrajzoltuk őket vágjuk ki, majd pontosan hajtsuk félbe mindet, egy kivételével.

    Fogjunk egy félbehajtott tojást, ragasztózzuk be az élét, majd ragasszuk az egyetlen nem meghajtott tojás közepére. E mellé szintén ragasszunk egy félbehajtottat az egyik oldalra, majd a másikra is. A többit pedig ötletszerűen ragasszuk be a felezett tojások közepébe vagy mellé. Így egy ilyen harmonikaszerű végeredményt kapunk, melyet már csak meg kell koronázni egy cuki is masnival, amin elhelyezhetünk akár egy akasztót is.
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e