2017. április 15., szombat

Húsvéti hímes tojás inspirációk

   Ahogyan a ruhatrendek úgy a hímes tojás trendek is évről évre változnak. Míg korábban a hagyományos színek, mint a piros, hódítottak addig most a kellemes, halvány pasztellek vannak a porondon. De szerintem nagyon is illenek a húsvét hangulatához, amikor újjáéled a természet és minden virágba borul. Ezt az időszakot számomra egyértelműen a finom rózsaszínek, a lágy kékek és a zsenge zöldek jellemzik.
Ezekhez a színekhez visszafogott, jellemzően arany minták társulnak idén, amiket vagy egyszerűen decoupage ragasztóval felrögzített füstfóliával, festékkel,  matricákkal vagy a nyárról megmaradt arany tetkókkal csinálhatunk meg.


SNAPTATS TEMPORARY TATTOOS (@snaptats) által megosztott bejegyzés,

p i n k d i a r y b y Z (@pinkdiarybyzolah) által megosztott bejegyzés,


Én ezek közül a matricásat próbáltam meg, ami nagyon szépen mutat és egy arany festékkel becsapkodott verziót is gyártottam.


  Az unikornis tojás is igen nagy népszerűségnek örvend idén, ezért sok hazai és külföldi bloggernél találkozhattok az elkészítési útmutatójával.
Az én változatomnál egy kék színű tojást festettem le vékonyan fehér temperával, ezzel próbáltam egy kis varászlatos hatást elérni, majd alkoholos filccel rárajzoltam a szemeket. A szarvat egy egyszerű, barkácsboltban kapható csavart madzagdarab felragasztásával csináltam, ami 2 oldalról kapott még egy -egy virágot is. A végén még megküldtem az egészet egy kis csillám sprayvel és már kész is volt.  A nehézséget ezeknek a trendi tojásoknak az elkészítésében maga a színek beszerzése jelenti, mert hiába nagy divat a pasztell bizony a nagy üzletek nem hajlandóak elengedi a hagyományos, erős színeket. Tojásfestékben a legtöbb ilyen, így érdemes körülnézni a barkácsboltok polcain és egyéb, alternatív festékmegoldásokkal elérni a kívánt színeket.