Ugrás a fő tartalomra

Egy nap a Shiraz Hotelben

   Vasárnap a Szerelmemmel és néhány másik bloggerrel lehetőséget kaptunk, hogy betekintsünk a csodálatos Shiraz hotel falai mögé. Több éves álmom vált valóra ezzel, hiszen nem is tudom, hogy mióta nézegettem ezt a szállodát és álmodoztam róla, hogy egyszer majd eljutok ide. Hát most sikerült.



   A hotel Egerszalókon található, ahol maga a környék is igazán különleges hangulatú. Engem teljesen lenyűgözött az odavezető út érdekes kettőssége, melyben a hatalmas szállodák és borospincék tökéletes megférnek az erőkkel borított hegyes- völgyes táj természetessége mellet. Érdekes példa ez arra, hogy a természet és a modern építészeti remekművek milyen szépen kiegészíthetik egymást.
Ennek a csodás tájnak köszönhetően már maga az odaút is káprázatos és valahogy olyan léleknyugtató volt.

   A szálloda ajtaján belépve először azt hiszem mindenkit a kellemes, keleties füstölőillat ragad meg, ami máris felhívja a figyelmet arra, hogy itt valami különlegesre számíthatunk és ebben nem is tévedünk nagyot. A falaktól kezdve  szőnyegeken át egészen a lámpákig minden gyönyörű, színes, díszes és a végletekig kidolgozott. Egyszerűen nem lehet kivetnivalót találni a látványban. Ekkor még rajtunk van a külvilág hatása, mindenki pakolászik, tesz-vesz, élénken beszélgetünk, aztán megérkeznek az első italok. Díszes tálcákon érkeztek a gyönyörű, kecses poharak, melyekbe keleties módon magasról töltve csorgatják a gőzölgő mentateát, amibe itt egy kis rózsavizet is csempésznek. Én alapjáraton cukor nélkül iszom minden teát, ám itt autentikusan nem spórolnak a cukorral mégsem éreztem szörnyen édesnek az italom. Kellemes volt, Mind hőfokra, mind ízre.
Csak üldögéltem a székben a teámat kortyolgatva egy csodálatos teremben és körbevett a lágy füstölőillat. Ez volt az első pillanat amikor azt éreztem, hogy megérkeztem Csodaországba. Kezdett átjárni a hely varázsa és én észrevétlenül, egy lépéssel máris távolabb kerültem a külvilágtól.



   A nap első programja egy vezetett hoteltúra volt, melynek keretén belül megnézhettük a különleges lakosztályokat, bejárhattunk minden szegletet és bőséges képi -és videóanyagot készíthettünk az élménybeszámolókhoz.







   Aztán következett a wellness részleg. Puha köntösökbe bújtunk és felfedeztük a szaunákat, a gőzkabint és minden medencét. Ekkor már nagyjából fél 3 körül járhatott az idő, de vízhez még nem értünk a rengeteg látnivaló miatt.




    Az első vizes program a negyed 3-kor kezdődő Hammam rituálé volt, amiről biztosan állíthatom, hogy életem egyik legnagyobb élménye. Különleges, frissítő, intenzív. Annyira beleszerettem a dologba, hogy most nem is szaporítom tovább róla a szót, hanem majd egy külön bejegyzésben mesélek a rituálé menetéről és az átélt érzéseimről. Egy biztos. Életem végéig bántam volna, ha nem próbálom ki. Külön tetszett, hogy közben folyamatos információval láttak el minket, megtudhattuk, hogy melyik lépés miért van, mire jó, hallhattunk a történelmi háttérről is. Egyébként ez az egész ott-tartózkodásunk alatt jellemző volt. A személyzet nagyon felkészült, bátran lehet kérdezni tőlük, mindenről tudnak nekünk mesélni és minden kérdésünkre megkapjuk a választ. Ez külön tetszett nekem, mert mi a párommal azok a fajta emberek vagyunk akik még pihenés közben is szeretnek újat tanulni, tudni, hogy mi miért van, honnan származik, mi a története. Szóval ez a fajta kíváncsiságunk teljesen ki volt elégítve a nap folyamán.

Közben észre sem vettem, de a hoteltúra alatt teljesen megszokta az orrom a füstölők illatát. Már nem is éreztem és a sejtelmes fényeket is megszokta a szemem. A Hammam rituálé alatt pedig megtettem a második lépést, amitől teljesen elszakadtam a külvilágtól. Eszembe se jutott már hogy mi van otthon, hogy mit főzzek holnap vagy hogy milyen munkát kell megcsinálnom határidőre. Mintha minden stresszes gondolat egycsapásra kiszállt volna a fejemből.




A megtisztulás után egy könnyű, salsában pácolt grillezett csirkemelles, salátás ebéddel és egy kis pihenéssel folytattuk a napot. Na, meg persze a zseniális mentateával, amiből jó pár adag lecsorgott mindegyikünk torkán.




   Itt már azért éreztük jóleső fáradtságot, de még hátra volt a szaunavilág amiben nagyon sok különlegesség akadt.  Például a szénás aromakabin, ami nekem kifejezettem tetszett. Kellemes a hőmérséklete, kényelmesek az ülőhelyek és tiszta jóleső szénás- gyógynövényes illat terjeng benne. Ilyen helyen nincs is kedve az embernek beszélgetni, se gondolkodni. Teljes kikapcsolódást nyújt a testnek, a léleknek és az elmének is. Hasonlóan nagy hatással volt rám az Aquameditációs szoba is, ahol minden feltétel adott a tökéletes meditációhoz.





   A nap végeztével ledobtuk a puha köntösöket, visszavettük az utcai ruhánkat és kiléptünk a Shiraz ajtaján. Ekkor értettem csak meg igazán, hogy mit éltem át odabent. A külvilág furán idegennek hatott. Olyan volt, minta egy átjárón egy másik világba léptem volna át. Egyszerűen szokni kellett a valóságot.  Azt hiszem ez a valódi kikapcsolódás. Amikor lépésenként, észrevétlenül eltávolodsz a mindennapoktól, elengeded az aggasztó gondolatokat, aztán már csak az élményre koncentrálsz és amikor vége szinte sokként ér a valóság. Ha ezt érzed biztosan tudhatod, hogyha csak néhány órára is de tökéletes kikapcsoltál.  Ezt adta nekem a Shiraz Hotel. Semmihez sem fogható élményt és teljes kikapcsolódást.

 











Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,