Ugrás a fő tartalomra

Marie Claire Fashion Days 2016

    Napok óta éreztem, hogy bujkál bennem valami, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Úgy gondoltam, hogy egy kis pihenés, tea meg forró fürdő segít még az elején megfékezni az esetleges betegséget. De úgy néz ki mindez kevésnek bizonyult, mert vasárnap reggel betegen, megfázva, bedugult orral, nyúzottam ébredtem. Ennek ellenére semmiképp sem akartam kihagyni a Marie Claire Fashion Days utolsó napját. Inkább erőt vettem magamon és elindultam a Várkert Bazárba és nem bántam meg.




  Bár sajnos az energiahiányom miatt csak egy bemutatót néztem most meg, de azért nagyon oda voltam. A francia divatiskolák végzős hallgatóinak a munkái ugyanis gyönyörűek voltak. A korábbi években is mindig megnéztem ezt a bemutatót, ám szerintem eddig idén sikerült a legjobb és a legfantáziadúsabb tervezőpalántákat összeválogatni. De lehet, hogy csak azért érzem így, mert ez a cukorkás, virágos, pasztelles világ áll hozzám a legközelebb és most ezt láthattuk a kifutón is. Jó pár darab volt, amit nagyon szívesen láttam voltam magamon is.




  Aki nem volt ott az ne búsuljon, hiszen ezt a bemutatót egy szuper, 360-as videóban rögzítettük nektek, hogy ti is végigkísérhessétek a modelleket a kifutón.
A facebook sajnos nem engedte egészben feltölteni mind a 25 percet, így 3 darabra kellett vágnunk a videót, de az első rész már elérhető és a másik kettő is hamarosan érkezni fog. Annyit elárulok, hogy nekem a második és a harmadik rész lesz a személyes kedvencem.
A szemfülesek pedig még minket is felfedezhetnek a nézők sorai között.





   Nagyon sok ismerőssel és bloggerinával is összefutottam a rendezvényen, aminek külön örültem. Jó volt mindenkivel találkozni és beszélgetni pár szót.
Szeretem ezeket a divateseményeket. Kicsit kiszakítanak a hétköznapokból és egy különleges csodavilágba vezetnek be, ahol minden és mindenki ragyog és a különleges sminkek, ruhák és frizurák elképesztő kavalkádja soha nem ér véget. Egyszer mindenkinek el kellene látogatnia egy ilyen eseményre, hogy megérezhesse ezt a különleges atmoszférát.

  Külön örömöt jelentett számomra, hogy Premium Barbie blog olvasókkal is találkozhattam, ami elsőre lesokkolt kicsit.
 Szerintem a legtöbb blogger statisztikafüggő, köztük és is. Elég gyakran nézegetem, hogy egy adott facebook poszt vagy blogbejegyzés hány embert ért el, hányan olvasták vagy osztották meg. Közben szemmel tartom a napi oldalmegjelenítéseket a blogon, ami gyakran elég nagy számot mutat és izgatottan várom, hogy facebook oldal mikor lépi át 9000 like-ot.
Tehát tisztában vagyok azzal, hogy mikor hányan és mit olvasnak tőlem. Mégis, amikor az ember szembetalálkozik egy hús- vér olvasójával az le tudja döbbenteni. Legalábbis engem igen.
Először köpni- nyelni nem tudtam, csak néztem őket, hogy ezek a lányok olvassák amit írok?!
Annyira zavarba jöttem tőle.... :D  Távol áll tőlem minden "celebeskedés" meg ilyesmi. Nem is nagyon vágyom ilyen babérokra. Amit csinálok azt csak azért csinálom, hogy pár jó ötletet és egy kis színt vigyek mások életébe és nem utolsó sorban azért, hogy megmutathassam a pánikbeteg embereknek, hogy a probléma legyőzhető, igaz hosszú úton, de azt az utat is ki lehet tölteni örömmel és boldogsággal...
De a zavaron túl valahol mégis jól esik a személyes találkozás. Erőt ad, hogy amit csinálok az nem hiábavaló, van rá igény, sőt még szeretitek is nézni/olvasni a fejemben lévő gyakran kusza gondolatokat. Ez mindennél többet ér nekem!


   Szóval 3-4 órával a kapunyitás után élményekkel telve és nagyon boldogan tértem haza és huppantam be az ágyamba egy puha pizsi, egy bögre forró tea és 500 darab papírzsepi társaságában....
 





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü