2016. november 7., hétfő

TESZT: Avon Planet Spa Treasures of the Desert regeneráló masszázsolaj

   Jó pár hete került hozzám a Planet Spa új, regeneráló masszázsolaja, de csak most sikerült megírnom róla a tesztet, ugyanis a nevével ellentétben ez a termék  több, mint egy egyszerű masszázsolaj. Bőrápolásra és hajápolásra ugyanúgy használható, mint egy kellemes masszázsra egy fárasztó nap után.  Én egyedül csak arcra nem próbáltam ki, mert oda nem szeretek ilyen olajos termékeket használni.

   A 150ml- es üveg egy narancssárgás, könnyedebb állagú olajat rejt, aminek valami eszméletlen jó illata van. Sokaktól hallottam, hogy nekik túl nehéz, túl fűszeres, de én kifejezetten oda vagyok ezekért a tömény, keleti bazárokat idéző illatokért. Ha behunyom a szemem egyből Agrabah és az Aladdin című Disney mese jut róla eszembe.
  Először egyszerű masszázsolajként használtam. Ilyenkor 1 percre meleg vízbe kell tenni a tégelyt, hogy kellemesen átmelegedjen az olaj és könnyebben eldolgozható legyen. Aztán már jöhet is a frissítő masszázs. Érdemes gyertyát is gyújtani a kis "szeánszunkhoz" és némi halk relaxációs zenét is kapcsolni, így egy egészen különleges és pihentető otthoni spa élményben lehet részünk a párunkkal.


  Következő este bőrre próbáltam ki. Számomra nem ismeretlen az olajjal való bőrápolás, hiszen ez hosszú évek óta része a bőrápolási rutinomnak. Egy héten 2x, a kádból kiszállás után, törölközés nélkül, a vizes bőrömbe masszírozom bele az épp aktuálisan használt olajat. Ennek a módszernek köszönhetően az olaj még több nedvességet tud a bőrünkbe zárni.
Azt hiszem, hogy ezen a felhasználási területen szerettem a legjobban a terméket. A bőrömnek kellemes, puha tapintása lett tőle és az isteni illat még órákig körbelengett. Egy igazi istennőnek éreztem magam tőle. Alapvetően nagyon szeretek este kicsit erőteljesebb illatú testápolókat használni, mert tényleg sokkal szexisebbnek és magabiztosabbnak érzem magam tőle. Jó dolog ilyen gondolatokkal és érzésekkel zárni a napot.

  A hajat hagytam utoljára, mert ettől a területtől féltem a legjobban. Gyorsan zsírosodó hajkoronám van, ami aztán nem tűr meg semmilyen csak picit is olajos dolgot magán, mert azonnal összeáll tőle és egy hete nem mosott haj hatását kelti. Szóval, hogy őszinte legyek kb. ezt vártam most is.
Az olajból egy borsónyi mennyiséget kell a nedves tincsekbe masszírozni, majd jó alaposan leöblíteni. A biztonság kedvéért én kis is mostam utána samponnal a hajam, hogy elkerüljem a zsíros hatást, így viszont az illat nem maradt meg benne, pedig nagyon vágytam volna rá.

  Szárítás után megdöbbentő változásokat tapasztaltam a hajamon. Szinte szikrázóan fényes lett és eszméletlen puha tapintású. Még a szárazabb hajvégeim is sokat javultak tőle, a rettegett zsíros hatást pedig egyáltalán nem tapasztaltam.


  Összességében tehát egy nagyon szuper terméknek tartom a Planet Spa Treasures of the Desert olajat. Nem tudnék róla semmi rosszat mondani. Nekem 10/10-es!