Ugrás a fő tartalomra

Miss Universe - avagy az ész és az egyéniség kizáró ok

   Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam e ezt a posztot. Legtöbbször úgy vagyok vele, hogyha zavar vagy dühít egy dolog igyekszem minél kevesebbet foglalkozni vele. Csak kimérgelődöm magam rajta 1-2 perc alatt aztán igyekszem elfelejteni, Így próbálom fenntartani a lelki békémet.




De az előző este egy olyan szintű mély döbbenet lett úrrá rajtam, amitől csak írással tudok megszabadulni.
Tegnap ugyanis történelmi mélypontra ért a Miss Universe választás. Elértük azt a pontot, amikor már egyenesen szégyen lesz ezen a versenyen indulni.... Korábban Szépségkirálynőnek lenni egy rang volt. Úgy látom ez mára már a múlté...


   Tegnap este épp unott fejjel kattingattam a csatornák között, (amiken mostanában csak az elcsépelt sorozatok még elcsépeltebb részeit adják) amikor megakadtam a szépségkirálynő választásnál. Még csak az első 3-4 lány vonult be, így gondoltam elidőzök itt egy kicsit és megnézem milyen az idei felhozatal. Az ez után megjelenő 3 lányból már látni lehetett, hogy ezen a rendezvényen nem ismerik "A változatosság gyönyörködtet" mondást. Egyforma arcú, egyforma magas, egyforma testalkatú tucatlányok árasztották el a színpadot. Néha már olyan érzésem volt, mintha egy tizenhatos ikreket látnék vonulgatni jobbról balra.
Mindenhol azt hallani, hogy Magyarországon vannak a legszebb nők. Akkor mégis mondja már meg nekem valaki, hogy hogy lehet 16 ennyire egyforma, semmilyen lányt kiválasztani több ezer jelentkező közül?


   De tudjátok mit? Ezen még túltettem volna magam. Minden változik. A környezetünk, a divat, az emberek. Minden korban változik a szépségideál is. Régen a telt nők voltak kelendőek, most meg az egyensúlyú, egyenbarna lányok. Nincs ebben semmi.

   Ennél jobban zavar az agy teljes hiánya és a totál sötét tekintet, ami a közhelyeket pufogtató jelöltek majd mindegyikét jellemzi. Többségük, saját bevallása szerint, főiskolán, egyetemen tanul például jogásznak(!), mégsem látszik rajtuk az értelem legkisebb szikrája sem.
Talán akadnak köztük értelmes, okos lányok is, de sajnos a kisfilmekből nem ez derült ki. Talán van, aki csak megjátszotta a totális agyi sötétséget, hogy ne lógjon ki a sorból. De ilyen áron mégis ki a fene akar indulni bármilyen versenyen?


  Világ életemben a butaság ellen harcoltam. Keményen tanultam, sokat olvastam és rengeteg területem képzetem és képzem a mai napig magam, csak hogy meghazudtoljam "a szőkék buták" sztereotípiát. Harcoltam, hogy elhiggyék, egy magassarkús lány is lehet okos és művelt.
Mélységesen felháborít a tudat, hogy tegnap este az ország nőinek azt kellett látnia, hogy a stílustalanság és az üresfejűség menő, hiszen egész a Miss Universe címig tud repíteni.



   NEM, NEM ÉS NEM! Én hiszem, hogy a kreativitásnak, a valódi szépségnek, a bájnak és az észnek még mindig van helye ebben az országban. Ne hagyjátok, hogy ez a téves kép, amit sugallni próbálnak behálózzon titeket! Válasszatok valódi példaképeket. Olyan nőket akik letettek már valamit az asztalra.
Tanuljatok, okosodjatok, tágítsátok a látókörötöket, alkossatok, szárnyaljatok és ne feledjétek: Az az alma mit sem ér, ami ragyogó kívülről, de férges belül.....



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü