2016. november 25., péntek

Diy fonal fenyő

    Mára egy nagyon egyszerű, elronthatatlan karácsonyi dekorációt hoztam nektek. Tavaly is készítettem már párat belőle, de idén ismét előveszem ezt az ötletet, hogy Anyának is csináljak pár cuki fonalfenyőt.

     Szükséges hozzá egy akkora kúp alakú hungarocell forma, mint amekkora fenyőt akarunk, folpack, ragasztópisztoly, 1 doboz decoupage ragasztó (én most csillámosat használtam), tetszőleges színű vékonyabb fonal, egy kis darab szalag és dekorációként színes gyöngyök, csillagok vagy bármi más.

     Először a formát bevonjuk folpackkal, hogy az elkészült fenyőt könnyen le tudjuk emelni róla,   aztán elkezdjük feltekerni rá a fonalat véletlenszerűen. Ügyeljünk arra, hogy sehol se maradjon nagyobb lyuk a szálak között, így erősebb tartása is lesz a fának, plusz könnyebben is tudjuk díszíteni.   Amikor ezzel megvagyunk elvágjuk a fonalat, a végét bedugjuk valamelyik másik szál alá és elkezdjük az egész művet vastagon lefesteni a decoupage ragasztóval.   24 órán át száradni hagyjuk, majd leemeljük a formáról és ragasztópisztollyal rögzítjük a tetejére a masnit, az oldalára pedig az apró díszeket.


   Szerintem nagyon látványos a végeredmény. Nektek hogy tetszik?