Ugrás a fő tartalomra

Őszi kalaptrendek

   Elérkezett a szeptember és bár még napközben rövidnadrágos idő van , de ha jól figyeltek már érezhetitek az őszt a levegőben. A reggelek hűvösebbek, hamarabb sötétedik és este fura, csontig hatoló hideg tud lenni. A világ lassul, a természet megfárad és a szívekben egyre jobban elhatalmasodik a bevackolós meghittség érzése. Az ősz közeledik, akár tudomásul vesszük, akár nem.
Így nem árt felkészülni az őszi kalaptrendekből sem.


1. Baseball sapka

   Évek óta alapkelléke a strandolós és fesztiválos szetteknek, ám most változik az anyaga. Főleg a szatén és a fényes hatású anyagból készültek kerülnek előtérbe.
Pár napja Dukai Regina oldalán láttam hasonlót, ami jól mutatja, hogy Regi mennyire szemmel tartja az aktuális trendeket.

kép forrása: https://www.facebook.com/DukaiReginaOfficial/2. Svájcisapka

   Parlez- vous francais?
Kis franciás beütést kölcsönözhet a szettünknek a svájcisapka. Nekem még a szokatlan kategóriába tartozik, de annyira jól beleillik a legtöbb stílusba, hogy elgondolkodtam rajta, hogy veszek magamnak egyet.
El tudom képzelni egy térd alá érő A vonalú szoknyával és egy nyakba kötött stílusos kendővel, egy cuki csíkos pulcsival vagy egy elegáns inggel. De simán passzol a military stílushoz is.képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts3.  Turbán

   Igazi újdonságnak hat a fejfedők tengerében a turbán. Először olyan neves divatházak tavasz- nyári  kollekciójában tűntek fel, mint a Prada, az Armani vagy Ralph Lauren. De igazi hódító útjára csak idén ősszel indul el. Kezdetben választhatunk könnyebb anyagokból készülteket, de ahogy hűvösebbre fordul az idő jöhetnek a vastagabb kötött fazonok.
Lehet, hogy elsőre furának tűnik, de minden nőies szettet szuperül feldob.


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts


4.  Széles karimás kalapok

   A vastagabb anyagból készült széles karimás kalapok idén is hódítanak majd. Azért szeretem ezeket a darabokat, mert nagyon elegánsak és nőiesek, főleg ha műszőrme bundával viseljük. Színben most leginkább a smaragdzöld, a burgundi, a szürke és a barna a nyerő illetve minden olyan szín ami szerepel a Pantone őszi színeinek listáján.
képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=tsNépszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e