2016. szeptember 9., péntek

Őszi kalaptrendek

   Elérkezett a szeptember és bár még napközben rövidnadrágos idő van , de ha jól figyeltek már érezhetitek az őszt a levegőben. A reggelek hűvösebbek, hamarabb sötétedik és este fura, csontig hatoló hideg tud lenni. A világ lassul, a természet megfárad és a szívekben egyre jobban elhatalmasodik a bevackolós meghittség érzése. Az ősz közeledik, akár tudomásul vesszük, akár nem.
Így nem árt felkészülni az őszi kalaptrendekből sem.


1. Baseball sapka

   Évek óta alapkelléke a strandolós és fesztiválos szetteknek, ám most változik az anyaga. Főleg a szatén és a fényes hatású anyagból készültek kerülnek előtérbe.
Pár napja Dukai Regina oldalán láttam hasonlót, ami jól mutatja, hogy Regi mennyire szemmel tartja az aktuális trendeket.

kép forrása: https://www.facebook.com/DukaiReginaOfficial/2. Svájcisapka

   Parlez- vous francais?
Kis franciás beütést kölcsönözhet a szettünknek a svájcisapka. Nekem még a szokatlan kategóriába tartozik, de annyira jól beleillik a legtöbb stílusba, hogy elgondolkodtam rajta, hogy veszek magamnak egyet.
El tudom képzelni egy térd alá érő A vonalú szoknyával és egy nyakba kötött stílusos kendővel, egy cuki csíkos pulcsival vagy egy elegáns inggel. De simán passzol a military stílushoz is.képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts3.  Turbán

   Igazi újdonságnak hat a fejfedők tengerében a turbán. Először olyan neves divatházak tavasz- nyári  kollekciójában tűntek fel, mint a Prada, az Armani vagy Ralph Lauren. De igazi hódító útjára csak idén ősszel indul el. Kezdetben választhatunk könnyebb anyagokból készülteket, de ahogy hűvösebbre fordul az idő jöhetnek a vastagabb kötött fazonok.
Lehet, hogy elsőre furának tűnik, de minden nőies szettet szuperül feldob.


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts


4.  Széles karimás kalapok

   A vastagabb anyagból készült széles karimás kalapok idén is hódítanak majd. Azért szeretem ezeket a darabokat, mert nagyon elegánsak és nőiesek, főleg ha műszőrme bundával viseljük. Színben most leginkább a smaragdzöld, a burgundi, a szürke és a barna a nyerő illetve minden olyan szín ami szerepel a Pantone őszi színeinek listáján.
képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts