2016. szeptember 22., csütörtök

9 dolog amit tudnod kell mire betöltöd a 30-at!

   Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy szerintem igenis 30 éves kor körül kezdődik az igazi élet! Ilyenkor, jó eseteben már anyagilag független vagy, a magad ura vagy és úgy formálod az életed, ahogy neked tetszik. De ahhoz, hogy igazi filmbe illő, gondtalan, csajos életet élhess nem árt pár dolgot megtenni vagy megtanulni...


1. Le a felelőtlen költekezéssel!

   Mostanra már biztosan beláttad, hogy a drága ruhák helyett fontosabb, hogy be legyenek fizetve a számláid és fel legyen töltve a hűtő. Aztán kedved szerint gazdálkodhatsz a maradék pénzzel.
Nem rohanhatsz azonnal a frissen érkezett fizetéseddel a legközelebbi designer boltba és vehetsz meg egy őrült drága táskát, ha még nincs befizetve a lakbéred sem.
Előbb a kötelezettségek és aztán jöhet csak a móka!


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts2. Mindig legyen tartalékod!

  Vásárolj okosan, megfontoltan, hogy minden hónapban félre tudj tenni valamennyi pénzt. Mindegy, hogy ez 5 ezer forint vagy 15 ezer, a lényeg az, hogy rakj el amennyit csak tudsz, hisz sose tudhatod, hogy mikor fog ez a gondosan összerakosgatott összeg megmenteni egy vészhelyzetben.


3. Szabadulj meg a fölösleges kapcsolatoktól!

  Miért vesztegelnél egy olyan párkapcsolatban amiben nem vagy boldog? Miért lennél olyan emberek társaságában akik nem visznek előre?
Nem vagy már 15 éves, amikor csak a barátok száma számít. Koncentrálj inkább a minőségre és aki negatív vagy nem ad semmi pluszt azt egyszerűen engedd el....


4. Tanulj meg kikapcsolódni!

  30 felé közeledve már mindenkinek tudnia kellene egy módot vagy tevékenységet arra, hogy teljesen ki tudjon kapcsolni. Ha neked még nincs meg, akkor ideje dolgozni rajta! Próbálj ki új sportokat, fess, olvass, köss, táncolj. Érezz rá, hogy mi az ami mindig megnyugtat és általa el tudsz szabadulni a hétköznapoktól.
Ha megvan, akkor keress is neki helyet rendszeresen a naptáradban. Minden héten kapcsolódj ki, hiszen az örült rohanás sosem vezet jóra....

5. Aludj rendesen!

  Bizonyára te is észrevetted már, hogy megváltozott az alvással való kapcsolatod. Míg tizenéves korodban 4 óra alvás után is fitten ébredtél, most sokszor még 6-7 óra is kevésnek bizonyul. Főleg egy átdorbézolt éjszaka után...
Próbálj kevesebbet éjszakázni, 7-8 órát aludni és ne felejtsd el, hogy az éjfél előtti alvás pihentet a legjobban!

6. Védd a bőröd!

  Ideje rájönni, hogy a bőröd egészsége sokkal fontosabb, mint az ellenállhatatlan csokibarna szín.
Az őrült 20-as évek elején mindenki hajlamos arra, hogy elhagyja a napvédőkrémek használatát, csak hogy elérje a lehető legbarnább bőrszínt. De most itt az ideje felébredni és rájönni, hogy ezzel a hozzáállással többet ártasz, mint használsz, hiszen a védelem nélküli, túlzásba vitt napozás nagyon ártalmas a bőrre, ráadásul hamarabb is öregszünk tőle.
Szóval irány a drogéria és vegyél egy jó minőségű naptejet...
7.  Ne hasonlítsd magad másokhoz!

  Lehet, hogy a szomszéd Julikánál sokkal teltebb vagy és a legjobb barátnődnek sokkal hosszabb és szebb a haja. De mégis ez kit érdekel?
Ne pazarold arra az időt, hogy másokhoz méred magad! Ehelyett inkább próbáld meg kihozni magadból a legtöbbet. Önmagadhoz képest legyél a lehető legjobb!
Egyébként pedig honnan tudod, hogy a szomszéd Julika titkon nem vágyakozik hozzád hasonló formás idomokra?


8. A tökéletes bőrápolási rutin

   Mire elérünk a 30-as éveinkig jobb esetben szereztünk már annyi tapasztalatot és tudást, hogy lássuk mi a legjobb a bőrünknek. Ilyenkor már kell rendelkezni egy olyan bőrápolási rutinnal, ami nincs tele egy halom aktuálisan agyonreklámozott krémmel és lemosóval, inkább kevesebb és minőségibb termékekkel.
Ha számodra még mindig köd fedi a bőrápolás rejtelmeit, ne habozz, kezdd el képezni magad e téren.
A nagyobb márkák folyamatosan tartanak itt-ott bőrápolási tanácsadásokat, amiknek a legtöbbje ingyenes. Kövesd figyelemmel a facebook oldalunkat és ha rálelsz egy ilyen lehetőségre azonnal csapj le rá!9. Találd meg az illatod!

   Nem árt, ha a tökéletes bőrápolási rutin mellett megtalálod a saját, hozzád legjobban passzoló illatodat is.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ezután már soha többé nem használhatsz mást, de jó ha van mihez visszatérned amikor meguntad a sok kísérletezést.


   Ti mivel tudnátok még kiegészíteni a listát?