2016. április 4., hétfő

TESZT: The Body Shop vs. Avon alváskönnyítő permet

    Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után belebújni egy kád forró vízbe, majd bedőlni a pihe- puha párnák közé és aludni egy nagyot. De mi van akkor, ha csak nem akar jönni az a fránya álommanó?
Amióta blogolok velem gyakran megesik az ilyesmi és szerintem számotokra sem ismeretlen a szituáció. Hiába vagyok túl egy nagyon kemény napon amitől a testem teljesen kifáradt, de az agyamban lévő kis fogaskerekek csak kattognak tovább. Új ötleteken pörögnek vagy megoldást keresnek valamilyen problémára és hiába akarok megálljt parancsolni nekik nem hallgatnak rám.
Ezért aztán órákon át csak forgolódom és reggel kicsit sem kipihenten ébredek. Erre mindenképpen megoldást kellett találnom így elkezdtem nyomozni a lehetőségek után.
Korábban a pánik miatt is küzdöttem már alvásproblémákkal, bár akkor a szorongás miatt nem tudtam elaludni és nem a kreatív gondolatok miatt. Ezt az időszakot a Valeriana kapszula segített átvészelni, de azt most túlzásnak érzetem volna. Azért annyira nem volt nagy a gond.

  Így találtam rá az alváskönnyítő permetekre. Ezekből kettőt ki is próbáltam, az egyik nem győzött meg, a másik viszont nagyon szuper.


   Avon- Planet Spa- Sleep Serenity párnára fújható permet

Ez volt az első permet amit próbáltam és igazán nagy reményeket főztem hozzá, mert Planet Spa termékben még sose csalódtam. Nem hiába ez az egyik kedvenc márkám, ha otthoni wellnessről van szó. De most sajnos nem voltam elégedett az eredménnyel.

   A permet illata egyébként nagyon kellemes, levendulás- kamillás. Nekem erről a kombinációról valahogy mindig egy távoli, keleti ország jut az eszembe vagy az Aladdin című Disney mese.
Éppen ezért amikor még csak a levegőbe fújtam belőle nagyon megfogott. Kellemes érzéseket váltott ki belőlem, így azt gondoltam, hogy sokat fog segíteni az elalvásnál.
De amikor élesben teszteltem kicsit sem vált be. Azon kívül, hogy élveztem a párnámból áradó mesés illatot más nem nagyon történt. Ez pedig kevés volt a kis fogaskerekek leállításához.
Kicsit csalódott voltam, de úgy gondoltam, hogy próbálkozom tovább, ezt a terméket pedig megtartottam testpermetnek, mert bár aludni nem tudok tőle, de ha magamra fújom egész nap körbeleng ez a sejtelmes keleti illat, amitől sokkal nyugodtabbnak és lazábbnak érzem magam.   The Body Shop Deep Sleep Dreamy alváskönnyítő spray

Egy The Body Shop rendezvényen hívták fel a figyelmem erre a permetre amit akkor azonnal meg is vettem, remélve, hogy az előző kudarc után most végre megtalálom az igazit.
És bizony tényleg megtaláltam!
Ennek a terméknek sokkal erősebb az illata, mint az Avonosnak . Elsőre talán kicsit soknak is tűnik, legalábbis én így éreztem, de nem volt időm túl sokat agyalni rajta, mert kb. 2-3 perc után el is aludtam tőle. Szóval nagyon bevált.
Bár az ára jóval több, mint az 1200 ft-os Planet Spa permeté, de nagyon megéri az árát (6500 ft), mert egyrészt hatékony, másrészt nagyon sokáig elég.  Nekem konkrétan egy évig tartott ki a 100 ml-es, persze nem használtam minden este, csak mondjuk heti 1-3 alkalommal.


   Összegezve tehát úgy gondolom, hogy a Planet Spa permet nem igazán segíti az elalvást (legalábbis nekem), de arra, hogy napközben picit ellazuljak tökéletesen jó.
A The Body Shop Deep Sleep Dreamy viszont bevált és sokáig is tart, így én nem keresgélek tovább, hanem maradok nála.