Ugrás a fő tartalomra

TESZT: Avon Far Away Infinity

    Elérkezett a tavasz, így időszerűnek láttam lecserélni a parfümömet. Én valamiért szeretek szinte minden évszakban másikat használni. Ez talán azért lehet, mert nagyon fontosak számomra az illatok, mondhatni illatmániás vagyok. Mindig igénylem az alkalomhoz és a helyhez illő aromát, legyen szó a lakásról, a ruháimról vagy a fürdővizemről.
Télen szeretem a nehezebb, fűszeres, vaníliás, karácsonyos illatokat, de ősszel és tavasszal könnyedebb gyümölcsösre, virágosra vagy keletiesre váltok. Nyáron pedig szinte teljesen elhagyom a parfümöket és csak citrusos vagy zöld teás frissítő testpermeteket használok.

   Sokat keresgéltem, hogy mi is legyen az idei, tavaszi illatom, végül az Avon Far Away Infinity parfümre esett a választásom. A Far Away parfümcsaládnak egyébként már több tagja is van, de nekem ez az első találkozásom velük, mert eddig nagyon durva Parisian Chic függő voltam. De már megértem a változásra, akkor is, ha még mindig bolondulok azért az illatért.


    A Far Away Infinity elsősorban  a reklámképek és a leírás miatt izgatta a fantáziámat, miszerint: "Az orientális, virágos illatkategóriába tartozó Far Away Infinity új kalandok megélésére sarkall és egy távoli egzotikus oázisba kalauzolja érzékeinket. Az új parfümben az igéző jázmin, az érzéki vanília, a gyengéd körömvirág esszenciával keveredik és alkot hosszan tartó illatkompozíciót."


   Ez a szöveg engem teljesen meggyőzött, mert nagy rajongója vagyok az orientális illatoknak, a kampányképek pedig csak még jobban alátámasztották azt az érzésemet, hogy ez az illat kell nekem.
Bár látatlanban egy leírás és pár kép alapján igen nehéz parfümöt választani, de bíztam a megérzésemben, ami most sem hagyott cserben.

   Szerintem maga a doboz és az üveg is nagyon szép, ízléses, olyan, amit az ember szívesen kirak a polcra, hogy mindenki megcsodálhassa.
A benne rejlő illat, pedig sokkal fantasztikusabb, mint azt vártam. Kellemesen virágos és nagyon csajos. Nekem egy fülledt nyári este jut róla eszembe egy nyaralóhelyen, amikor az egész napi napozás után mindenki csini ruciban elindul kóborolni a bazárok és az éttermek között.

    A tartóssága is meglepően jó, a bőrömön egész nap érezni lehet, a ruhámon pedig még másnap is. Mindezt úgy, hogy nem öntöttem magamra belőle egy litert, csak egy-egy  fújást a főbb pulzáló pontokra (csukló, nyak, könyökhajlat illetve én a halántékra is szoktam, de oda csak nagyon-nagyon keveset) és egy picit a ruhámra.


   Összességében a Far Away Infinity-t egy nagyon szuper tavaszi- kora nyári illatnak értékelem, amitől igazán nőiesnek érzem magam. Én nem bántam meg, hogy végül őt választottam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü