Ugrás a fő tartalomra

TESZT: Avon Far Away Infinity

    Elérkezett a tavasz, így időszerűnek láttam lecserélni a parfümömet. Én valamiért szeretek szinte minden évszakban másikat használni. Ez talán azért lehet, mert nagyon fontosak számomra az illatok, mondhatni illatmániás vagyok. Mindig igénylem az alkalomhoz és a helyhez illő aromát, legyen szó a lakásról, a ruháimról vagy a fürdővizemről.
Télen szeretem a nehezebb, fűszeres, vaníliás, karácsonyos illatokat, de ősszel és tavasszal könnyedebb gyümölcsösre, virágosra vagy keletiesre váltok. Nyáron pedig szinte teljesen elhagyom a parfümöket és csak citrusos vagy zöld teás frissítő testpermeteket használok.

   Sokat keresgéltem, hogy mi is legyen az idei, tavaszi illatom, végül az Avon Far Away Infinity parfümre esett a választásom. A Far Away parfümcsaládnak egyébként már több tagja is van, de nekem ez az első találkozásom velük, mert eddig nagyon durva Parisian Chic függő voltam. De már megértem a változásra, akkor is, ha még mindig bolondulok azért az illatért.


    A Far Away Infinity elsősorban  a reklámképek és a leírás miatt izgatta a fantáziámat, miszerint: "Az orientális, virágos illatkategóriába tartozó Far Away Infinity új kalandok megélésére sarkall és egy távoli egzotikus oázisba kalauzolja érzékeinket. Az új parfümben az igéző jázmin, az érzéki vanília, a gyengéd körömvirág esszenciával keveredik és alkot hosszan tartó illatkompozíciót."


   Ez a szöveg engem teljesen meggyőzött, mert nagy rajongója vagyok az orientális illatoknak, a kampányképek pedig csak még jobban alátámasztották azt az érzésemet, hogy ez az illat kell nekem.
Bár látatlanban egy leírás és pár kép alapján igen nehéz parfümöt választani, de bíztam a megérzésemben, ami most sem hagyott cserben.

   Szerintem maga a doboz és az üveg is nagyon szép, ízléses, olyan, amit az ember szívesen kirak a polcra, hogy mindenki megcsodálhassa.
A benne rejlő illat, pedig sokkal fantasztikusabb, mint azt vártam. Kellemesen virágos és nagyon csajos. Nekem egy fülledt nyári este jut róla eszembe egy nyaralóhelyen, amikor az egész napi napozás után mindenki csini ruciban elindul kóborolni a bazárok és az éttermek között.

    A tartóssága is meglepően jó, a bőrömön egész nap érezni lehet, a ruhámon pedig még másnap is. Mindezt úgy, hogy nem öntöttem magamra belőle egy litert, csak egy-egy  fújást a főbb pulzáló pontokra (csukló, nyak, könyökhajlat illetve én a halántékra is szoktam, de oda csak nagyon-nagyon keveset) és egy picit a ruhámra.


   Összességében a Far Away Infinity-t egy nagyon szuper tavaszi- kora nyári illatnak értékelem, amitől igazán nőiesnek érzem magam. Én nem bántam meg, hogy végül őt választottam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e