2016. április 29., péntek

TESZT: Avon Far Away Infinity

    Elérkezett a tavasz, így időszerűnek láttam lecserélni a parfümömet. Én valamiért szeretek szinte minden évszakban másikat használni. Ez talán azért lehet, mert nagyon fontosak számomra az illatok, mondhatni illatmániás vagyok. Mindig igénylem az alkalomhoz és a helyhez illő aromát, legyen szó a lakásról, a ruháimról vagy a fürdővizemről.
Télen szeretem a nehezebb, fűszeres, vaníliás, karácsonyos illatokat, de ősszel és tavasszal könnyedebb gyümölcsösre, virágosra vagy keletiesre váltok. Nyáron pedig szinte teljesen elhagyom a parfümöket és csak citrusos vagy zöld teás frissítő testpermeteket használok.

   Sokat keresgéltem, hogy mi is legyen az idei, tavaszi illatom, végül az Avon Far Away Infinity parfümre esett a választásom. A Far Away parfümcsaládnak egyébként már több tagja is van, de nekem ez az első találkozásom velük, mert eddig nagyon durva Parisian Chic függő voltam. De már megértem a változásra, akkor is, ha még mindig bolondulok azért az illatért.


    A Far Away Infinity elsősorban  a reklámképek és a leírás miatt izgatta a fantáziámat, miszerint: "Az orientális, virágos illatkategóriába tartozó Far Away Infinity új kalandok megélésére sarkall és egy távoli egzotikus oázisba kalauzolja érzékeinket. Az új parfümben az igéző jázmin, az érzéki vanília, a gyengéd körömvirág esszenciával keveredik és alkot hosszan tartó illatkompozíciót."


   Ez a szöveg engem teljesen meggyőzött, mert nagy rajongója vagyok az orientális illatoknak, a kampányképek pedig csak még jobban alátámasztották azt az érzésemet, hogy ez az illat kell nekem.
Bár látatlanban egy leírás és pár kép alapján igen nehéz parfümöt választani, de bíztam a megérzésemben, ami most sem hagyott cserben.

   Szerintem maga a doboz és az üveg is nagyon szép, ízléses, olyan, amit az ember szívesen kirak a polcra, hogy mindenki megcsodálhassa.
A benne rejlő illat, pedig sokkal fantasztikusabb, mint azt vártam. Kellemesen virágos és nagyon csajos. Nekem egy fülledt nyári este jut róla eszembe egy nyaralóhelyen, amikor az egész napi napozás után mindenki csini ruciban elindul kóborolni a bazárok és az éttermek között.

    A tartóssága is meglepően jó, a bőrömön egész nap érezni lehet, a ruhámon pedig még másnap is. Mindezt úgy, hogy nem öntöttem magamra belőle egy litert, csak egy-egy  fújást a főbb pulzáló pontokra (csukló, nyak, könyökhajlat illetve én a halántékra is szoktam, de oda csak nagyon-nagyon keveset) és egy picit a ruhámra.


   Összességében a Far Away Infinity-t egy nagyon szuper tavaszi- kora nyári illatnak értékelem, amitől igazán nőiesnek érzem magam. Én nem bántam meg, hogy végül őt választottam.