2016. április 13., szerda

Kerekerdő Élménypark- avagy a magyar Disneyland

   Disneyland az a csodálatos hely, ahová titkon mindenki vágyik, mindegy hogy hány éves. Belecsöppenni egy igazi mesevilágba, találkozni a hőseinkkel és elszabadulni a szürke hétköznapok gondjaitól egy olyan csodálatos világba, ahol minden megtörténhet és a jók mindig elnyerik méltó jutalmukat.

   Ha nem is akkora költségvetéssel és pompával, de kis hazánkban is megkaphatjuk ezt az élményt, ha elutazunk Debrecenbe a Kerekerdő Élményparkba.
Én húsvét hétfőn jártam ott a családommal és egy szuper élményt kaptam, mely során újra gyerekké váltam, ha csak pár órára is.
Flinstone Frédi vízibiciklik, izgalmas kalandpark, ugrálóvár (bár nagy fájdalmamra itt is csak gyerekek használhatják :D ), trambulin, beszélő fa és csodálatosan megépített mesejelenetek várják az idelátogatókat.

   Külön említést érdemel még a belépős rendszer, melyben az 1500 forintos jegyárból visszakapunk 1000 ft-ot, két 500-as kupon formájában, amit beválthatunk a játékoknál, de akár az étteremben is. Ez a megoldás szerintem nagyon család- és pénztárcabarát.

   Érdemes viszont, korán érkezni, mert ahogy halad előre az idő egyre nagyobb lesz a tömeg. Mi nyitásra már ott is voltunk és így jártunk a legjobban, hisz mire a tömeg megérkezett a kis Napraforgófej unokahúgim már bevette az ugrálóvárat, lovagolt a pónin, izzadtra hajtotta magát a hatalmas játszótéren, megnézte a gólyalábasok műsorát és még a legnagyobb vágya is teljesült: ugrálhatott egy nagy trambulinon. Nem csoda hát, ha érkezés után 3 órával egy nagy nyalókával a kezében szinte alvajáróként kellett kivezetni a parkolóba a kocsihoz. :D

   Felnőtt szemmel nézve is szuper a hely, mert végig mehetünk például a drótkötélpályán és átcsúszhatunk a tó felett, ami izgis élmény lehet. Bár nekem ez most kimaradt a bezombisodott gyerek és a kialakult nagy tömeg miatt, de pótolni fogom. Ez a program máris felkerült a bakancslistámra.


  A mesejeleneteket is imádtam, a törpék házát Hófehérkével, Piroskát és a farkast a nagymama házánál és Jancsit és Juliskát a Vasorrú bábával. Külön tetszett, hogy mindegyiknél folyamatosan mondták az adott mesét. Én élvezettel üldögéltem ott és hallgattam.
   De a szívem csücske egyértelműen a nyuszisimogató volt. Elbűvöltek ezek a pihe- puha kis apróságok!


   Persze vásárfia nélkül nem mehettünk haza, így egy fincsi zöldséges spagetti után belevetettük magunkat az árusok forgatagába és gazdagabb lettem egy kis üveges levendulás mézzel (meg pár maréknyi gumicukorral az édességestől), ami valami isteni! Ha arra jártok feltétlenül kóstoljátok  meg!

  Szerintem ha van lehetőségetek mindenképpen látogassatok el ide a családdal, a gyerekekkel vagy csak kettesben a párotokkal, mert szuper élmény!
Mi biztos megyünk még!  :)