Ugrás a fő tartalomra

Kerekerdő Élménypark- avagy a magyar Disneyland

   Disneyland az a csodálatos hely, ahová titkon mindenki vágyik, mindegy hogy hány éves. Belecsöppenni egy igazi mesevilágba, találkozni a hőseinkkel és elszabadulni a szürke hétköznapok gondjaitól egy olyan csodálatos világba, ahol minden megtörténhet és a jók mindig elnyerik méltó jutalmukat.

   Ha nem is akkora költségvetéssel és pompával, de kis hazánkban is megkaphatjuk ezt az élményt, ha elutazunk Debrecenbe a Kerekerdő Élményparkba.
Én húsvét hétfőn jártam ott a családommal és egy szuper élményt kaptam, mely során újra gyerekké váltam, ha csak pár órára is.
Flinstone Frédi vízibiciklik, izgalmas kalandpark, ugrálóvár (bár nagy fájdalmamra itt is csak gyerekek használhatják :D ), trambulin, beszélő fa és csodálatosan megépített mesejelenetek várják az idelátogatókat.

   Külön említést érdemel még a belépős rendszer, melyben az 1500 forintos jegyárból visszakapunk 1000 ft-ot, két 500-as kupon formájában, amit beválthatunk a játékoknál, de akár az étteremben is. Ez a megoldás szerintem nagyon család- és pénztárcabarát.

   Érdemes viszont, korán érkezni, mert ahogy halad előre az idő egyre nagyobb lesz a tömeg. Mi nyitásra már ott is voltunk és így jártunk a legjobban, hisz mire a tömeg megérkezett a kis Napraforgófej unokahúgim már bevette az ugrálóvárat, lovagolt a pónin, izzadtra hajtotta magát a hatalmas játszótéren, megnézte a gólyalábasok műsorát és még a legnagyobb vágya is teljesült: ugrálhatott egy nagy trambulinon. Nem csoda hát, ha érkezés után 3 órával egy nagy nyalókával a kezében szinte alvajáróként kellett kivezetni a parkolóba a kocsihoz. :D

   Felnőtt szemmel nézve is szuper a hely, mert végig mehetünk például a drótkötélpályán és átcsúszhatunk a tó felett, ami izgis élmény lehet. Bár nekem ez most kimaradt a bezombisodott gyerek és a kialakult nagy tömeg miatt, de pótolni fogom. Ez a program máris felkerült a bakancslistámra.


  A mesejeleneteket is imádtam, a törpék házát Hófehérkével, Piroskát és a farkast a nagymama házánál és Jancsit és Juliskát a Vasorrú bábával. Külön tetszett, hogy mindegyiknél folyamatosan mondták az adott mesét. Én élvezettel üldögéltem ott és hallgattam.
   De a szívem csücske egyértelműen a nyuszisimogató volt. Elbűvöltek ezek a pihe- puha kis apróságok!


   Persze vásárfia nélkül nem mehettünk haza, így egy fincsi zöldséges spagetti után belevetettük magunkat az árusok forgatagába és gazdagabb lettem egy kis üveges levendulás mézzel (meg pár maréknyi gumicukorral az édességestől), ami valami isteni! Ha arra jártok feltétlenül kóstoljátok  meg!

  Szerintem ha van lehetőségetek mindenképpen látogassatok el ide a családdal, a gyerekekkel vagy csak kettesben a párotokkal, mert szuper élmény!
Mi biztos megyünk még!  :)
 
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü