2016. április 1., péntek

Pulykahúsos - paradicsomos töltött cukkini

   Most, hogy pár napja már igazi, kellemes, tavaszi idő van, a szervezetem sokkal jobban vágyik a könnyű, zöldséges ételekre. Elő is vettem a hát a kedvenc tavaszi- nyári receptjeimet és kerestem hozzájuk még pár újat is, hogy változatos legyen a repertoár.
Így akadtam rá a pulykahúsos- paradicsomos töltött cukkinire, amit ma készítettem el először és valami isteni lett. Gyors, könnyű és nem terheli meg a hasat, így például a fogyókúrás étrendbe is könnyen beilleszthető.






   Hozzávalók:

3 közepes méretű cukkini
fél kg darált pulykahús
5-6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3-4 dl paradicsompüré

nagy adag reszelt sajt






   A cukkiniket jó alaposan megmosom, kettévágom és kiszedek egy kicsit a belsejükből. Éppen csak annyit, hogy bele tudjam tölteni később a húst.
Ezután a fokhagymát megpucolom, felkarikázom és kevés olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom a darált húst és kifehéredésig sütöm. Közben megsózom és adok még hozzá egy kevés fokhagyma granulátumot. Ha már jó a hús, felöntöm a paradicsompürével és még néhány percig főzöm.
A cukkiniket kevés olajjal kikent tepsibe teszem, majd beletöltöm a paradicsomos húst, a tetejét pedig jó vastagon megszórom reszelt sajttal.
Mielőtt a sütőbe teszem, öntök még alá egy kis vizet, majd közepes lángon kb. 12-15 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a cukkini nem fő szét, hanem inkább csak roppanós lesz.
 Melegen tálaljuk.



Jó étvágyat hozzá!